Χάνει και την τράπεζα ο Ψωμιάδης

Ούτε την Aspis Bank, τη ναυαρχίδα της οικονομικής του αυτοκρατορίας, που αποδείχθηκε ότι ήταν στηριγμένη σε πήλινα πόδια, δεν θα μπορέσει να κρατήσει ο Παύλος Ψωμιάδης.
Σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του ομίλου, μετά την ανάκληση της λειτουργίας των ασφαλιστικών του εταιρειών που κατείχαν το 67% των μετοχών της τράπεζας, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος προσπαθεί να βρει λύση με το πρόβλημα που ανέκυψε, αλλά αυτήν τη στιγμή τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ, αφού οι κρατικές τράπεζες δεν μπορούν να κάνουν επιθετικές κινήσεις λόγω εκλογών, ενώ οι ιδιωτικές δεν είναι στα… καλύτερά τους. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι ίσως υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς Βγενόπουλου, αλλά τίποτα δεν είναι ξεκαθαρισμένο και φυσικά δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι ασφαλιστικές εταιρείες του Ψωμιάδη έχουν αυτήν τη στιγμή άνοιγμα ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ η αρνητική τους θέση καταγράφεται στα 150 εκατ. ευρώ.
Από το IRS διαμηνύθηκε επισήμως ότι η εγγυητική που είχε παρουσιάσει ο Ψωμιάδης όχι μόνο δεν ήταν γνήσια, αλλά και οι κωδικοί της ανήκουν σε εταιρεία που φτιάχνει παιχνίδια!
Όπως μάλιστα τόνιζαν κύκλοι που πρόσκεινται στην ασφαλιστική αγορά, αν άφηναν για 5 μήνες ακόμα να λειτουργούν οι εταιρείες του ομίλου Aspis, το πρόβλημα θα ήταν τριπλό!
Δηλαδή οι κινήσεις που έπρεπε να γίνουν από πλευράς κράτους δεν έπαιρναν καμία αναβολή.


Σχολιάστε εδώ