Συγγνώμη από το ABC στον Ομπάμα στις ΗΠΑ! Εδώ;

Το σχόλιο του Ομπάμα αναφερόταν στο μίνι σκάνδαλο που προκάλεσε ο γνωστός ράπερ κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων ΜΤV που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στο «Radio City Ηall» στη Νέα Υόρκη.

Στην Ελλάδα το να ζητήσει ένα Μέσο Ενημέρωσης συγγνώμη είτε από τον κόσμο είτε από κάποιον πολιτικό είναι πράξη αδιανόητη. Φανταστείτε να βγει κάποιος από τους μεγαλοσχήμονες των παραθύρων και να παραδεχθεί πως αδίκησε έναν πολιτικό με τα λεγόμενά του… Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι παραδίδουν και βλέπουν τα ερωτικά DVD των κυβερνητικών στελεχών.

Ακόμη και όταν μεγάλες εφημερίδες πιάνονται στα πράσα να δημοσιεύουν «προκάτ ρεπορτάζ για γεγονότα που δεν συνέβησαν, αποδεχόμενοι τις διοχετεύσεις της εξουσίας», καταγράφονται δικαιολογίες, όχι ξεκάθαρες συγγνώμες.

Έτσι περνούν στα ψιλά οι άλλες ομολογίες για τη δημοσίευση γραπτών συνεντεύξεων με πολιτικούς, ενώ σίγουρα δεν συζητείται πλέον η διαπλοκή και η εξάρτηση των δημοσιογράφων από το κρατικό ή το ιδιωτικό χρήμα, με θέσεις σε γραφεία Τύπου, παροχή συμβουλών, ίδρυση εταιρειών κ.ά.


Σχολιάστε εδώ