«Στην ψυχή μου θα είμαι ο 6ος βουλευτής Καρδίτσας»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καρδίτσα, στα ΜΜΕ της Θεσσαλίας, ο Δημ. Σιούφας εξέφρασε τη συγκίνησή του επειδή για πρώτη φορά μετά το 1981 και ύστερα από 10 εκλογικές αναμετρήσεις δεν θα είναι υποψήφιος στην Καρδίτσα και υπογράμμισε:

«Σʼ αυτά τα 28 χρόνια πολιτεύτηκα με αρχές και αξίες. Θα με έχετε ακούσει συχνά να λέω ότι είμαι πολιτικός πεποιθήσεων, αρχών και αξιών.

Πολιτεύτηκα με πάθος για τις ιδέες μου και με αφοσίωση στον πολιτικό χώρο τον οποίο υπηρετώ από παιδί. Αλλά πολιτεύτηκα και με ειλικρίνεια και με σεβασμό απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους. Όπως είπε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ: “Στην πολιτική δεν υπάρχουν πολιτικοί εχθροί. Υπάρχουν μόνο πολιτικοί αντίπαλοι”.

Και ο σεβασμός του πολιτικού αντιπάλου αποτελεί τη βασική αρχή, το κορυφαίο αξίωμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, την οποία όλοι διακονούμε.

Μαζί με την αιώνια ευγνωμοσύνη μου στους Καρδιτσιώτες και στις Καρδιτσιώτισσες που με τίμησαν με την ψήφο τους και πίστεψαν σε μένα, θεωρώντας με άξιο να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή των Ελλήνων, θα ήθελα να πω ένα “ευχαριστώ” και σε αυτούς οι οποίοι δεν με τίμησαν με την ψήφο τους».

Επίσης ο Δημ. Σιούφας αναφέρθηκε εκτενώς στην εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου και τόνισε:

«Η κορυφαία διαδικασία της δημοκρατίας είναι σε εξέλιξη. Οι πολίτες εκλέγουν νέα Βουλή. Η πορεία αυτή ξεκίνησε με τη θαρραλέα και υπεύθυνη απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να θέσει πάνω απʼ όλα το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας μας. Μια απόφαση που κρίνεται τώρα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα κριθεί και από την Ιστορία θετικά. Στις εκλογές αυτές κρίνεται η πορεία της οικονομίας μας και όχι μόνον. Είναι εκλογές εθνικής και πολιτικής υπευθυνότητας. Θα αγωνιστώ ώστε να περάσει το μήνυμα αυτό σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Θα αγωνιστώ ώστε ο πολιτικός πολιτισμός μας, στην πορεία για τις εκλογές, να σταθεί σε ακόμα ψηλότερο επίπεδο. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες επιβραβεύουν τους θαρραλέους, τους υπεύθυνους και ειλικρινείς ηγέτες. Αυτό θα κάνουν και τώρα, επιβραβεύοντας τον Κώστα Καραμανλή».


Σχολιάστε εδώ