στα Ενδότερα των ομάδων

=Αν και υποδύεται πλέον τον ρόλο του εκδότη, μια φράση του από την περίοδο που ήταν πρόεδρος στην ΠΑΕ Άρης κάνει θραύση τις τελευταίες ημέρες. Ο λόγος για τον Λάμπρο Σκόρδα και τη διαπίστωσή του ότι «όταν παλεύουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια».
=Τη μνημονεύουν στη Θεσσαλονίκη για το τραγικό λάθος του Ντάκου στο ματς Παναθηναϊκός – Άρης, που κόστισε στους «κίτρινους» την ήττα. Αλλά πλέον τη χρησιμοποιούν και οι άνθρωποι της ΑΕΚ μετά τη διαιτησία του Δαλούκα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
=Το Πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά μετά και τα πρόσφατα λάθη της διαιτησίας. Τα πράγματα, μάλιστα, αναμένεται να γίνουν χειρότερα στο άμεσο μέλλον, διότι διακυβεύονται πολλά συμφέροντα και οικονομικά και προσωπικά.
=Οι δύο μεγάλοι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, παίζουν για την επιβίωσή τους, διότι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση οικονομικά και θέλουν τα έσοδα από τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που οδηγεί η κατάκτηση του Πρωταθλήματος.
=Παράλληλα, όμως, παίζουν την επιβίωσή τους και οι νυν ηγέτες των δύο «αιωνίων». Από τη μια ο Νικόλας Πατέρας θέλει τον τίτλο μήπως και παραμείνει στην προεδρία του Παναθηναϊκού και από την άλλη ο Κόκκαλης γνωρίζει ότι παίζει τα ρέστα του ύστερα απ’ όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των οπαδών για την ενίσχυση του Ολυμπιακού.
=Τα λάθη του Ντάκου, του Κύρκου στο ματς Πανιώνιος – ΠΑΟΚ και, βεβαίως, του Δαλούκα εκθέτουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα και υποστήριξε ότι η διαιτησία τα πηγαίνει μια χαρά. Μόλις μπήκαν στο πρόγραμμα τα δύσκολα ματς, άρχισαν και τα τραγικά λάθη.
=Στον ΠΑΟΚ θεώρησαν ότι τα σφυρίγματα εις βάρος της ομάδας είχαν στόχο τον Βασίλη Γκαγκάτση. Γι’ αυτό έβγαλαν την ανακοίνωση με την αποδοχή της παραίτησης αμέσως μετά το τραγικό λάθος του Κύρκου στη Νέα Σμύρνη που στέρησε από τον «Δικέφαλο» δύο πόντους.
=Υπήρχαν, βέβαια, και άλλες διαφορές μεταξύ των κουμπάρων. Με αποκορύφωμα την κόντρα τους για τον Φερνάντο Σάντος και, βεβαίως, την ξεκάθαρη θέση των οργανωμένων οπαδών για την απομάκρυνση του Γκαγκάτση.
=Επειδή πολλοί ξαφνιάστηκαν από τη δημοσιοποίηση της παραίτησης την Τετάρτη, αν και κατά τα λεγόμενα υποβλήθηκε τη Δευτέρα, έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Ο Γκαγκάτσης, μάλιστα, έφυγε σκασμένος τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη, διότι είχε συγκρουστεί με τον Ζαγοράκη και υπέβαλε την παραίτησή του σε μια προσπάθεια να πιέσει τον κουμπάρο του να αλλάξει στάση απέναντι στον Σάντος.
=Η 4η παρουσία του Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο της Ξάνθης επιβεβαιώνει ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει ασθενής μνήμη. Καλά καλά δεν έκλεισε χρόνος από το περσινό επεισοδιακό διαζύγιο των δύο πλευρών και ο Πανόπουλος επανέφερε στην ομάδα της Θράκης τον έμπειρο προπονητή.
=Την επιστροφή του Μαντζουράκη, πάντως, δεν είδαν όλοι στην Ξάνθη με καλό μάτι. Αντίθετα υπήρξαν αρκετοί που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και ενδεχομένως να υπάρξουν αμέσως εξελίξεις σε άλλα πόστα της ΠΑΕ.
=Προβλήματα υπάρχουν και στον ΟΦΗ. Οι πηγές μου από την Κρήτη επιμένουν για τη διάσταση απόψεων μεταξύ του Γιάννη Κουράκη και του Νίκου Μαχλά.
=Διάσταση που μεταφέρεται και στον κόσμο, με συνέπεια συμπεριφορές που απειλούν άμεσα την προσπάθεια του ΟΦΗ να επιστρέψει στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
=Τρομερή ερώτηση έκανε ο Πατέρας στον Παύλο Γιαννακόπουλο για τις αποτυχημένες μεταγραφές ή τους παίκτες που κόστισαν υπερβολικά χρήματα σε σύγκριση με την προσφορά τους. Ασφαλώς και ο Γιαννακόπουλος έχει χρυσοπληρώσει πολλούς παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.
=Ο Παύλος, όμως, πλήρωνε από την τσέπη του. Δεν ζήτησε λεφτά από άλλους για να τα διαχειριστεί εκείνος.
=Αντίθετα, στην ΠΑΕ έκαναν λεζάντα και με τα χρήματα του Παύλου Γιαννακόπουλου, όπως και άλλων μετόχων. Είναι απόλυτα φυσιολογικές, λοιπόν, οι απορίες του ανθρώπου που οδήγησε μόνος του τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης και τον κράτησε εκεί.
=Η στήριξη του Πηλαδάκη στον Μαρίνο Ουζουνίδη δεν άρεσε σε πολλούς παίκτες της Λάρισας. Άσχετα εάν γνώριζαν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν αλλάζει προπονητή κατά τη διάρκεια της περιόδου.
=Απλώς οι παίκτες που έχουν προβλήματα με τον Ουζουνίδη περίμεναν ότι ο Πηλαδάκης θα έδινε στον έλληνα τεχνικό να καταλάβει ότι με τη στάση του δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες και θα τον έπειθε να αλλάξει συμπεριφορά. Στην πράξη, όμως, αποδείχθηκε
ότι ο πρόεδρος των «βυσσινί» πιο εύκολα θα αλλάξει όλη την ομάδα, παρά τον προπονητή.
=Η στάση του Ουζουνίδη, όμως, δεν είναι βέβαιο πως θα παραμείνει ίδια. Όλοι περίμεναν το ματς με τον ΠΑΣ για να διαπιστώσουν εάν αποφάσισε ο νεαρός προπονητής να ρίξει νερό στο κρασί του.
=Ως δείγμα γραφής θα έπαιρναν την αντιμετώπιση του Άαραμπ. Ο εν λόγω παίκτης αποτελεί μια από τις αδυναμίες του Ουζουνίδη, ο οποίος επιμένει να τον χρησιμοποιεί αν και δεν έχει καλή απόδοση.
=Δεν τον έριξε όμως στη μάχη και κόντρα στον ΠΑΣ, οπότε όλοι αντιλήφθηκαν ότι ο Ουζουνίδης βγήκε πιο αδύναμος από την παρέμβαση του Πηλαδάκη. Και, βεβαίως, ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να συμπλεύσουν με τον προπονητή τους για να μην καταλήξουν στην κερκίδα.
=Προβλήματα με τους προπονητές αντιμετωπίζουν και άλλες ομάδες. Με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Λεβαδειακό, στον
οποίο ο Μούτσιλο Βούκοτιτς αποφάσισε να τα βροντήξει επειδή δεν άντεχε άλλο τις παρεμβάσεις του Γιάννη Κομπότη.
=Αλλά η φυγή του Βούκοτιτς προκάλεσε νέα προβλήματα στους Βοιωτούς. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ προόριζε για διάδοχό του τον Νίκο Γκουλή, αλλά ο τελευταίος έχει αρκετές αντιπάθειες μέσα στην ομάδα.
=Μεταξύ όσων αντιδρούν στην πρόσληψη του Βοιωτού προπονητή είναι και ο Φαράντος, δεξί χέρι του Κομπότη. Οπότε τίθεται το δίλημμα: δεξί χέρι ή αριστερό;
=Διχασμό έχει προκαλέσει και ο Φερέρα στον Πανιώνιο. Ο Τσακίρης, όμως, έδειξε πυγμή και προσωρινά σταμάτησε η αμφισβήτηση του Βελγοϊσπανού, τον οποίο περίμενε ο Πανόπουλος στην Ξάνθη, αλλά από τη στιγμή που παρέμεινε στη Νέα Σμύρνη, το αφεντικό της ακριτικής ΠΑΕ άλλαξε πλεύση.


Σχολιάστε εδώ