Ποινές δεν θα επιβληθούν για την κλοπή στο Ζούμπερι, κύριε Α/ΓΕΕΘΑ;

– Πού βρίσκονται οι έρευνες για την κλοπή των 150.000 ευρώ από το ΚΕΔΑ / Ζούμπερι;

– Μήπως πρέπει να στραφούν και στην πιθανότητα φυγής των χρημάτων από τη θάλασσα;

– Γιατί κάποιος αναγνώστης «Ντίνος» θέλει να πιστεύει ότι και οι παραθεριστές είναι ύποπτοι και γνώριζαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου χρηματοκιβωτίου όταν τα 3/4 αυτών που υπηρετούν στο θέρετρο δεν γνωρίζουν καν τον χώρο;

– Μήπως και για τη διάρρηξη που έγινε στο Μπαρ Παραλίας είναι και πάλι ύποπτοι οι παραθεριστές; (Έγινε ΕΔΕ ή το κάλυψαν;).

Μην τρελαθούμε. Μήπως κάποιους βολεύει να στρέψουν τις έρευνες αλλού;

Μακάρι οι ευαισθησίες του κ. Διοικητή, που έκλεισε μέσα τη Μονάδα, να ήταν και για άλλα πολύ πιο σοβαρά πράγματα και όχι για γεγονότα που κάνουν ρεζίλι όλη την Πολεμική Αεροπορία.

Από διασταυρωμένες πληροφορίες φαίνεται ότι ο διοικητής ήταν αυτός που έφερε στο θέρετρο κάθε καρυδιάς καρύδι.

Ότι θα την πατούσε ήταν το μόνο σίγουρο όταν όλους τους έμπειρους, ικανούς, εργατικούς, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς τούς είχε θέσει στο περιθώριο, τους υποβάθμιζε, ακόμη και τους μετέθετε, και σε καίρια σημεία τοποθετούσε τα καρύδια του που ειδικεύονταν στην αστυνομοκρατία, παρακολούθηση, ραδιουργία.

Επιλογή του ήταν, γι’ αυτό και έλεγε ακόμη και στην ηγεσία ότι είναι οι καλύτεροι αξιωματικοί που έχει και μόνον αυτοί του εμπνέουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Το θέρετρο ήταν υπό διάλυση και η δουλειά έβγαινε μόνο από τους «αφανείς ήρωες», τους οποίους γνωρίζουν ακόμη και οι πέτρες.

Ούτε μπορούν να επικαλούνται ο κ. Διοικητής, ο προϊστάμενος Ασφαλείας, ο Δ. Στρ. Άμυνας-Φρούρησης και ο προϊστάμενος Εκμεταλλεύσεων ότι δεν έχουν ειδικότητα με την Άμυνα και Φρούρηση της Μονάδας, γιατί αυτήν ακριβώς την ειδικότητα έχουν. Και… ευτυχώς που τελικά μόνο τους έκλεψαν, γιατί με την άνεση (;) που πήραν τα 150.000 ευρώ θα μπορούσαν να… βουλιάξουν το θέρετρο.

Αληθεύει, τέλος, ότι όταν έγινε η κλοπή εκτός από τον Α/ΓΕΑ διέμενε μέσα και ο Α/ΓΕΕΘΑ; Πόσο δύσκολη θα ήταν μάλιστα μια δολιοφθορά και για τους δύο;

Ο λόγος σε εσάς, κύριε Α/ΓΕΑ, για τον κύριο Διοικητή και τα καρύδια του.

***

• Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ και τέως Α/ΓΕΑ, πτέραρχος κ. Ι. Γιάγκος, δεν παραδίδει την αρχηγική οικία του Τατοΐου, όπως λένε οι καλές γλώσσες, στον διάδοχό του, νέο Α/ΓΕΑ. Θα μετακομίσει μόνο όταν αποκαλυφθεί το μυστήριο: Ποιος άρπαξε νύκτωρ τον κινητήρα του παλαιού βασιλικού ελικοπτέρου από το γειτονικό της αρχηγικής οικίας Αεροπορικό Μουσείο; Του έχει γίνει έμμονη ιδέα… Θα με ρωτήσετε: Πού μένει ο νέος Α/ΓΕΑ; Τι με νοιάζει εμένα;

• Από την άλλη μεριά, το έχει ρίξει στις πτήσεις με το αγαπημένο του μονοθέσιο F-16. Τι πάθος είναι αυτό! Οκτώ εξόδους έκανε σε δύο ημέρες.

Εθνίκ, διεθνίκ και… πολυεθνίκ

• Κατά ΣΥΝ ή ΣΥΡΙΖΑ, όποιος μιλάει για Άμυνα, για Αιγαίο, για συνέχεια φυλής, για αποτροπή, για απειλή και για τα λαμόγια που επιχειρούν να ξεσκίσουν τη χώρα είναι εθνικιστής, άξεστος, σοβινιστής και εξοβελιστέος.

• Ο φίλος της στήλης και δημιουργός της βινιέτας που την κοσμεί, εξέχων δημοσιογράφος και σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, επειδή από τον χώρο του μάχεται για τον τόπο, είναι εθνίκ, άρα ακατάλληλος για την α΄ θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΝ, που δεν την επιδίωξε, αλλά πιέστηκε να την αποδεχθεί!

• Μετά την «εθνικοποίηση» του Στάθη, παρουσιάστηκε στο γυαλί ένα τσούρμο «διεθνίκ» συνασπιστών που μίλησαν για μείωση εξοπλισμών, μείωση θητείας κ.λπ., κ.λπ. και άλλες κοινοτοπίες άνευ περιεχομένου, αποφεύγοντας να απαντήσουν στη βασική ερώτηση: «Υπάρχει απειλή; Αν ναι, πώς να την αντιμετωπίσουμε;».

• Βέβαια, δεν πρέπει να περιμένει κανείς απαντήσεις από τον ΣΥΝ σε αμυντικά θέματα. Το κόμμα ουδέποτε ασχολήθηκε με αυτά. Στους τομείς-κύκλους δράσης του η Άμυνα απουσίαζε, ήταν ανύπαρκτη.

Έγινε κι αυτό…

• Κάθε χρόνο οργανώνεται διεθνής συνάντηση (conference) για τις εξελίξεις των μαχητικών αεροσκαφών. Υποστηρίζεται από την εγχώρια Πολεμική Αεροπορία και συμμετέχουν ως χορηγοί (sponsors) μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

• Πέρυσι οργανώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας στον χώρο της Ιταλικής Σχολής Ικάρων (Φλωρεντία).

• Φέτος οργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με βασικούς χορηγούς την ΠΑ και τις Boeing, Raytheon, EAADS, SAAB, Lockheed-Martin.

• Σημειώνω τις παρακάτω απορίες:

– Γιατί (κι εδώ είναι το γαμώτο) δεν ορίσθηκε και έλληνας ομιλητής (μήπως δεν διαθέτουμε;), ενώ βλέπω στον πίνακα πέραν των αμερικανο-γερμανο-γαλλο-εγγλέζων και Τούρκο, Βραζιλιάνο και Κινέζο;

– Γιατί δεν έγινε στη Σχολή Ικάρων που διαθέτει θαυμάσιες σύγχρονες αίθουσες συνεδρίων;

– Κι εδώ φτώχεια, μιζέρια και κακομοιριά;


Σχολιάστε εδώ