ο δαίμονας των δημαρχείων

*** Υποσχέσεις για να του χρυσώσουν το χάπι για το κόψιμο από το ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών πήρε ο Χάρης Πασβαντίδης. Ότι θα στηριχθεί στις δημοτικές εκλογές του 2010. Λέγεται ότι θα πάρει το χρίσμα για μεγάλο δήμο των νοτίων προαστίων. Προφανώς είναι η Αργυρούπολη, όπου μένει χρόνια, και ήδη ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Ευσταθιάδης έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Δεν αποκλείεται πάντως και η Γλυφάδα για τον Χάρη, οπότε θα είναι η ΕΚΠΛΗΞΗ!

*** Έλεος πια με αυτούς τους «ποντικούς» των δημαρχείων! Δεν έχουν τελειωμό οι διαρρήξεις που γίνονται, με συνήθη… θύματα τα χρηματοκιβώτια ή τις άδειες παραμονής των αλλοδαπών (χρυσοφόρα επιχείρηση). Τα δημαρχεία της Κερατέας και του Υμηττού ήταν πρόσφατα στόχοι. Οι δράστες απενεργοποίησαν τον συναγερμό, εισέβαλαν στο κτίριο και άρπαξαν χρήματα από τα γραφεία, αλλά και το χρηματοκιβώτιο. Όμως το θέμα παίρνει άλλη διάσταση. Οι δημοτικοί αστυνομικοί τι κάνουν; Ούτε το δημαρχείο δεν μπορούν να προστατεύσουν;

*** Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιάννης Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε την απόλυση 30 εργαζομένων από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου, με το αιτιολογικό ότι λόγω της φύσης της σύμβασής τους δεν μπορούν να τους κρατήσουν. Το ζήτημα έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των εργαζομένων στον δήμο.

*** Ό,τι θέλουν κάνουν τελικά στον Δήμο Μελισσίων οι έξι «αντάρτες» της παράταξης του δημάρχου Μανώλη Γραφάκου, ο οποίος πλέον είναι όμηρος των ορέξεων των πρώην συνεργατών του. Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρότι είχε κρίσιμα θέματα, δεν έγινε επειδή οι έξι απουσίασαν. Είναι μια κατάσταση που θα λυνόταν μόνο με… πρόωρες εκλογές και στην τοπική αυτοδιοίκηση!

*** Σχέδιο για τη διεύρυνση των ορίων δόμησης στην περιοχή Πανόραμα του Γαλατσίου μαθαίνουμε ότι ετοιμάζει ο Δήμος Γαλατσίου. Για όσους δεν ξέρουν, το Πανόραμα βρίσκεται στους πρόποδες του Αττικού Άλσους και θεωρείται από τις περιοχές φιλέτο του Λεκανοπεδίου, μια και, όπως το λέει και η ονομασία της, βλέπει όλη την Αθήνα «πιάτο»… Τα τελευταία χρόνια δε η δόμηση έχει ξεπεράσει κάθε περιορισμό και σπίτια, διόλου ταπεινά, ξεφυτρώνουν στις πλαγιές σαν άλλα… κρητικά κρι-κρι! Αν αληθεύουν τα σενάρια περί διεύρυνσης των ορίων, το Πανόραμα πάει φουλ για… Κυψελοποίηση. Εμείς προειδοποιήσαμε!

*** Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχουν μπει οι υποθέσεις της ανέγερσης Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και Παιδικού Σταθμού στο οικόπεδο που διαθέτει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μεταξύ των οδών Πλαπούτα και Κωστή Παλαμά στο Παλαιό Ηράκλειο. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Σταύρος Γεωργόπουλος ενημέρωσε πως έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας, με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ.

*** Ο Δήμος Ζωγράφου και ο Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» διοργανώνουν σήμερα στις έξι το απόγευμα στο Πάρκο Γουδί εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 166 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου ήρωα και 188 χρόνων από την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.


Σχολιάστε εδώ