ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Τα στοιχεία ανέτρεψαν άρδην την εικόνα που είχαν, καθώς: – Αποδείχτηκε μέσα από αλλεπάλληλες επιστολές του δήμου προς την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ, με τις οποίες την καλούσε να υπογράψουν σύμβαση για τους μπλε κάδους, αλλά αυτή δεν απαντούσε, προφανώς γιατί είχε ενοχληθεί από την επιμονή της δημοτικής Αρχής για αλλαγή της πολιτικής τέλους συσκευασίας, το οποίο καρπώνεται όλο η εταιρεία, και από την πρωτοβουλία της για λειτουργία Συστήματος Αυτοδιοικητικής Ανακύκλωσης. Έτσι, ο δήμος υποχρεώθηκε να προχωρήσει μόνος του στην προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια μπλε κάδων. – Μόνο κατά το 2008 ο δήμος συγκέντρωσε και παρέδωσε στην Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ 12,73 τόνους παλαιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ μέσω του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συγκέντρωσε 2.522.072 πλαστικές συσκευασίες, 1.229.539 αλουμινένιες συσκευασίες, 1.440.145 συσκευασίες από λευκοσίδηρο, 458.033 γυάλινες συσκευασίες, 65 τόνους χαρτιού και 1.164 κιλά μπαταρίες.

Ο κ. Χρυσόγελος ύστερα από αυτά είπε ότι θα πιέσει και ο ίδιος την Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για να συνεργασθεί με τον Δήμο Πειραιά.

// Πάντως, και οι τρεις εκπρόσωποι των Οικολόγων που συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Χρυσόγελου, ήταν ένα… μπόι. Σίγουρα όχι… πρώτο μπόι. Με το… ζόρι έφθαναν στον αγκώνα του Φασούλα! Μιλάμε για πλήρη αντίθεση. Ούτε… διαλεγμένους να τους είχαν.

// Όσον αφορά τον κ. Χρυσόγελο, από κοντά δεν έχει καμία σχέση με την εντύπωση που δημιουργήθηκε σε κάποιους όταν τον είδαν στην TV. Πολύ κατώτερος και χωρίς ουσιαστικό λόγο. «Ξύλινη» γλώσσα και επανάληψη γνωστών θέσεων και εκφράσεων. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για άλλα πράγματα, όπως π.χ. γιατί από τους 650 δήμους που δεν έχουν μπλε κάδους επέλεξε μόνο τον Πειραιά και αν γνωρίζει ότι στους δήμους που υπάρχουν μπλε κάδοι δεν λειτουργούν, δεν απάντησε τίποτα. Δεν άλλαξε κουβέντα, όπως έκανε στο ντιμπέιτ όταν δεν είχε να δώσει κάποια απάντηση, αλλά… κόλλησε εντελώς.

// Οφείλουμε να πούμε ότι από τη γνωριμία με τους Οικολόγους οι εντυπώσεις οι δικές μας όσο και άλλων παρευρισκομένων δεν είναι οι καλύτερες. Πιστεύουμε ότι το Οικολογικό Κίνημα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και οι άνθρωποι που το εκπροσώπησαν πριν από λίγες ημέρες στον Πειραιά εμάς τουλάχιστον μας φάνηκαν εξαιρετικά «λίγοι»…

// Μπορεί όλοι να ασχολούνται με τις εκλογές, αλλά στον Δήμο Πειραιά εξακολουθούν να εργάζονται και για την προώθηση δημοτικών θεμάτων. Έτσι, στις 29 του μήνα θα γίνει η δημοπράτηση για τις μονοδρομήσεις που θα αλλάξουν τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία στην πόλη θα είναι… κυκλική. Δηλαδή, η είσοδος θα είναι η 34ου Συντάγματος, που θα μονοδρομηθεί και θα είναι μόνο άνοδος. Μονόδρομοι με την ίδια φορά θα είναι η Ηρώων Πολυτεχνείου, η Μ. Χατζηκυριάκου, η Θεμιστοκλέους και έξοδος η Γρηγορίου Λαμπράκη, που θα μονοδρομηθεί και θα είναι μόνο κάθοδος.

// Απίστευτο κι όμως αληθινό. Σύμφωνα με τον νόμο, τα πλεονάζοντα χρήματα που έχουν οι σχολικές επιτροπές για να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά έξοδα των σχολείων (όπως συντηρήσεις κτιρίων, αγορά εξοπλισμού, επισκευές κ.λπ.) κάθε τέλος του χρόνου θα πρέπει να τα επιστρέφουν στον δήμο για να διανέμονται σε σχολεία που υπερέβησαν τον προϋπολογισμό τους! Δηλαδή όσες σχολικές επιτροπές κάνουν χρηστή διαχείριση των χρημάτων τους και κάνουν οικονομία για να μπορούν να αντιμετωπίσουν κάποιο έκτακτο δαπανηρό γεγονός και να μην αναγκάζονται να… ζητιανεύουν θα… τιμωρούνται με αφαίρεση των ποσών αυτών, αφού θα πρέπει να επιστρέφονται στον δήμο για να δοθούν σε σπάταλες σχολικές επιτροπές, επιβραβεύοντάς τες κατά κάποιον τρόπο!

Έτσι, όσες σχολικές επιτροπές είχαν… απόθεμα τρέχουν μέχρι τον Δεκέμβριο, να το διαθέσουν για να μην το… χάσουν! Αγοράζουν δηλαδή ό,τι βρουν (κομπιούτερ, κλιματιστικά κ.λπ.), έστω κι αν δεν είναι απολύτως αναγκαίο, για να μη βρεθούν με περισσευούμενους πόρους και υποχρεωθούν να τους παραδώσουν! Ελλάς, το μεγαλείο σου!


Σχολιάστε εδώ