Η Εθνική Λυρική Σκηνή έρμαιο της κακοδιαχείρισης

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο μοναδικό λυρικό μας θέατρο. Σε δελτίο Τύπου των σωματείων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ζητούν από τη διοίκησή της να πάρει θέση:

– Για τον τρόπο που χειρίστηκαν τα οικονομικά της ΕΛΣ εκτινάσσοντας το έλλειμμα σε 13.000.000 ευρώ σε διάρκεια 3 χρόνων και τώρα, βλέποντας το τέλμα στο οποίο την οδήγησαν, την εγκαταλείπουν.

– Για τη μη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού της ΕΛΣ, τόσο των καλλιτεχνών, στη θέση των οποίων χρησιμοποιούσε κυρίως ξένους καλλιτέχνες, όσο και του υπόλοιπου προσωπικού, προχωρώντας στην πρόσληψη συμβούλων και παρασυμβούλων των 5.000 και 10.000 ευρώ μηνιαίως, καθώς και εξωτερικών συνεργείων.

– Για τα λάθη στον προγραμματισμό των συμπαραγωγών και των ενοικιασμένων από το εξωτερικό παραγωγών οι οποίες στο σύνολό τους ήταν εξαιρετικά πολυδάπανες.

Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πιστεύουν ότι η τέχνη και κατ’ επέκταση ο πολιτισμός δεν μπορούν να εμπορευματοποιηθούν διότι αποτελούν κοινωνικά αγαθά. Πρέπει να διαπαιδαγωγούν, να προβάλλουν αξίες και να σφυρηλατούν συνειδήσεις. Να γίνονται αντίβαρο στην υποκουλτούρα. Να ικανοποιούν τις ανάγκες όλων και να έχουν ΟΛΟΙ πρόσβαση σ’ αυτά.


Σχολιάστε εδώ