επί του πιεστηρίου

Αγωνιά μαθαίνω η Ντόρα μήπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, παλιός οικείος και σήμερα αντίπαλος, κερδίσει την πρωτιά στην Α΄ Αθήνας. Θα ʼλεγε κανείς ότι τη δικαιούται. Γιατί έχει κάνει έργο απʼ όπου πέρασε. Και έστησε ένα ανύπαρκτο υπουργείο, του Τουρισμού, με επιτυχία και στο Υγείας αντιμετώπισε κρίσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Σύγκριση στον δήμο της Αθήνας καλύτερα να την αποφύγει η κ. Ντόρα… Γιατί τίποτε δεν άφησε πίσω της.

Στη Ροδόπη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δίνει μεγάλο αγώνα. Έχει να αντιπαλέψει με πολλές δυνάμεις που παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια ακόμα και για το αύριο της χώρας. Όμως τη δουλειά που έχει γίνει στη Ροδόπη δεν μπορεί να μη την εκτιμήσουν οι συμπατριώτες του.

Μεγάλο πέρασμα έχει ο Μανώλης Μαυρομμάτης. Εκτιμούν τη στάση του. Παρά τον άδικο αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο, αν και είχε κάνει πολύ καλή δουλειά στην Ευρωβουλή, δεν βγήκε, όπως άλλοι, να φωνάζει και να απειλεί. Κι αυτό θα το μετρήσουν οι Νεοδημοκράτες.

Αν είχαμε δεχθεί να πάρουμε το υποβρύχιο που… γέρνει και είναι έτοιμο να βουλιάξει και τους είχαμε δώσει ολόκληρο το εξοπλιστικό πρόγραμμα –αλήθεια γιατί δεν τους έδωσε ούτε μία παραγγελία η δική τους η Μέρκελ;– ασφαλώς ουδέν πρόβλημα θα υπήρχε με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Έτσι για να μάθουμε κάποια στιγμή κι εμείς εδώ στην Ελλάδα πώς οι άλλες χώρες εκβιάζουν. Τώρα αν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν είχαν μέλλον, τότε γιατί οι κύριοι Γερμανοί τα αγόρασαν; Έφεραν καμιά δουλειά απʼ έξω, ή ποντάριζαν στην Ψωροκώσταινα ότι θα τρώνε με δέκα μασέλες μʼ εκείνους τους Πατεράκηδες; Εκείνος ο κ. Κοντάκης, θυμάστε επί ΠΑΣΟΚ πριν από το ʼ89 που ήταν πρόεδρος της ΤΡΙΑΙΝΑ, του σωματείου εργαζομένων στον Σκαραμαγκά, πού είναι; Αληθεύει ότι έχει γίνει εφοπλιστής, είναι μέτοχος στα Ναυπηγεία; Πάσα απάντηση δεκτή.

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι… Αυτήν την παροιμία θυμίζει η… ταχύτητα χελώνας της Δικαιοσύνης που ΔΕΚΑ χρόνια από τη «ληστεία του χρηματιστηρίου» παραπέμπει 67 άτομα, που βρίσκονται πίσω από τις γνωστές εταιρείες-φούσκες και έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη. Μιλάμε για εκατοντάδες δισεκατομμύρια δραχμές επί εποχής του άτεγκτου πρωθυπουργού Σημίτη. Να πούμε δόξα σοι ο Θεός, επιτέλους θα πληρώσουν εκείνοι που θησαύρισαν πουλώντας παλιόχαρτα, χωρίς καμιά αξία; Ας μη βιάζονται… Γιατί τα καλά τα παλικάρια ξέρουν πολλά μονοπάτια, που δυστυχώς δεν φροντίζει η Δικαιοσύνη να τα κλείσει. Άλλωστε αν πίσω από το μεγάλο κόλπο δεν υπήρχαν ισχυρές πολιτικές πλάτες δεν θα μπορούσε να παιχθεί.

Μεταξύ των παραπεμπομένων είναι οι εντιμότατοι Παναγιώτης Κονταλέξης, Γιώργος Μπατατούδης, Κωνσταντίνος Στέγγος, Σπύρος Τασόγλου, Ηλίας Τσοτάκος, Δημήτρης Ράνιος, Ιωάννης Μούστος και Ηλίας Μπογδάνος.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί σʼ αυτά τα περιβόητα ντιμπέιτ θα πρέπει να μονοπωλούν τις καρέκλες οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι. Ποιος είναι ο λόγος που δεν καλούνται να «ανακρίνουν» τους πολιτικούς αρχηγούς διευθυντές εφημερίδων, πολιτικοί συντάκτες, αρθρογράφοι και οικονομολόγοι με πείρα και γνώσεις, με ανεξάρτητη άποψη και όχι κατευθυνόμενοι, ώστε πραγματικά να αναγκασθούν να αφήσουν οι αρχηγοί τα ήξεις αφήξεις και τʼ άλλα λόγια νʼ αγαπιόμαστε; Ακόμη και ο συντονιστής. Ετούτη η χώρα δεν έχει άλλον από την κυρία Μαρία Χούκλη; Ξαναρωτάμε ποιος είναι ο λόγος; Υπάρχει ντε φάκτο απαίτηση των καναλιών; Κι αυτά μακριά από προσωπικές επιδιώξεις να μπούμε στη θέση του χαλίφη. Απλώς επισημαίνουμε και καταγράφουμε αυτό που διερωτάται όλος ο κόσμος. Και με το δίκιο του. Αυτούς που μετείχαν στο ντιμπέιτ τους βλέπουμε κάθε βράδυ. Ξέρουμε το σκεπτικό τους. Και τον λόγο τους. Γιατί να μην ακούσουμε και κάτι άλλο; Να δώσουν εξετάσεις και οι εφημεριδογράφοι. Άλλη απάντηση από την κοινή διαπίστωση ότι έχουμε τηλεοπτική δημοκρατία δεν βλέπουμε να υπάρχει…

Γεια σας

***
Τηλεμαχία Κώστα – Γιώργου:
Μονομαχία στο… πάω πάσο!


Σχολιάστε εδώ