διάφορα

• Παρά την προεκλογική δίνη, ο ευρωβουλευτής πια Κ. Πουπάκης δεν ξεχνάει τις υποσχέσεις και τις «υποχρεώσεις» του. Με έγγραφο που κοινοποιεί προς τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τις διοικήσεις εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, καθώς και τις καταναλωτικές οργανώσεις, ανακοινώνει ότι διεκδίκησε και συμμετέχει ως τακτικό μέλος στη Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων και ως αναπληρωτής (με τα δικαιώματα του τακτικού μέλους) στην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς – Προστασίας Καταναλωτών.
Ο κ. Πουπάκης δηλώνει έτοιμος να παρέχει στα συνδικάτα αλλά και στις οργανώσεις καταναλωτών πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση, εφόσον το επιθυμούν, σε όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του. Ακόμη, ο πρώην γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ υπόσχεται να παρέχει υποστήριξη στα κοινωνικά δρώμενα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και να μεταφέρει ερωτήματα, σκέψεις και πρωτοβουλίες των οργανώσεων σε γενικότερα αλλά και σε ειδικότερα ζητήματα, είτε υπό μορφή ερωτήσεων, εισηγήσεων, τοποθετήσεων είτε κατάθεσης σχετικών τροπολογιών στα συζητούμενα θέματα.
Δεν ξεχνά όμως και τους συντάκτες του εργατικού ρεπορτάζ ο κ. Πουπάκης. Όπως σχετικά αναφέρει: «Η γραμμή της ανοικτής επικοινωνίας θα συνεχίσει να είναι διαρκής ανάμεσά μας».
Πάντα «ανοιχτός» και πάντα κύριος ο πρώην συνδικαλιστής, ακόμη και με αυτούς με τους οποίους τον χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές…

• Στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, σε συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις ρίχνουν κυρίως το βάρος της προεκλογικής τους εκστρατείας οι συνδικαλιστές που τώρα είναι υποψήφιοι για τα βουλευτικά έδρανα.
– Ο Γ. Κουτρουμάνης (ΠΑΣΟΚ), στη δύσκολη Βʼ Αθήνας, δέχεται τους πολιτικούς του φίλους και στο γραφείο του (Ασκληπιού 10).
– Ο Γ. Μαυρίκος και ο Χρ. Καρτσιώτης (ΚΚΕ) οργώνουν εργασιακούς χώρους και φτωχογειτονιές, ενώ συμμετέχουν και σε δραστηριότητες του ΠΑΜΕ.
– Ο Δημ. Στρατούλης, ο Μ. Μπαλακούρας, η Ελ. Σωτηρίου (ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκονται όπου «τους καλεί το καθήκον». Και πάντα δίπλα σε εργαζομένους και σε τόπους δουλειάς.
– Πιο άνετη η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας Στάβυ Σαλουφάκου. Βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και η εκλογή της εξαρτάται από το τελικό ποσοστό που θα συγκεντρώσει στις 4 Οκτωβρίου το κόμμα της.


Σχολιάστε εδώ