Αμερικανολάγνοι και άλλα τινά…

Η χώρα οδεύει προς τις εκλογές και ενώ οι «σάλπιγγες των αμερικανολάγνων» ηχούν παντού, «χωρίς αισχύνη, χωρίς αιδώ»… Το φάντασμα της ξενοκρατίας πλανάται πάνω από τον ουρανό της Ελλάδας… Το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αποκεφαλισμένο και αποδεκατισμένο, αδυνατεί να αρθρώσει λόγο στους κόλπους του Νεο-ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κοινωνίας… Το πνεύμα της Αντιδικτατορικής Αντίστασης έχει καταδικασθεί σε διαρκή υπερορία από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, ομού μ’ εκείνο των ευρωπαϊστών (Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκης, Χρ. Βερελής κ.ά.).

Το πνεύμα και ο λόγος του ιδρυτή του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου, υπερμάχου του αξιώματος της εθνικής ανεξαρτησίας, «Η Ελλάδα στους Έλληνες», εξορκίζoνται από τους επιγόνους του στο Νεο-ΠΑΣΟΚ… Στον στενό κύκλο των συνεργατών της νέας ηγεσίας επικυριαρχούν οι αμερικανολάγνοι και οι υπόλογοι ενώπιον της Ιστορίας, οι οποίοι εξαφάνισαν τις γραπτές τελευταίες υποθήκες του ιστορικού ηγέτη, προκειμένου να υποβοηθήσουν τη στερέωση στην εξουσία του αρχιτέκτονα των «Συμφωνιών της Μαδρίτης» με τις οποίες αναγνωρίζονταν, πέραν των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου, «έννομα συμφέροντα» της Άγκυρας στο Αιγαίο, και του «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς» τη νύχτα των Υμίων -νύχτα εθνικής καταισχύνης- στην ελληνική Βουλή…

Στο έτερο κόμμα εξουσίας, τη Νέα Δημοκρατία, την πολιτική υστεροφημία του ηγέτη του, Κ. Καραμανλή του Νεώτερου, θα βαραίνει το «Κυλώνειο άγος» της ανάθεσης εν λευκώ της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στην Οικογένεια Μητσοτάκη, και δη την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τον έτερον πυλώνα των αμερικανολάγνων στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, η οποία προσδοκά την εύνοια της Ουάσινγκτον προς ευόδωση των πολιτικών της επιδιώξεων…

Η Αριστερά, με εξαίρεση το ΚΚΕ, επιλήσμων του Έπους της Εθνικής Αντίστασης και του αντίστοιχου σε μεγαλείο της Αντιδικτατορικής Αντίστασης, κατατρίβεται στα ιδεολογικά νεφελώματα των υπολειμμάτων -μερικές δεκάδες ατόμων, γραφικών σκιών- του ελληνικού τροτσκισμού και των αντίστοιχου αριθμητικού μεγέθους αντιευρωπαϊστών της ΚΟΕ…

Το αμερικανολάγνο περιβάλλον των στενών συνεργατών του ηγέτη του Νεο-ΠΑΣΟΚ, προφανώς εσκεμμένως, παραβλέπει τις εγκυρότερες αναλύσεις διεθνών παρατηρητών και σχολιαστών για τους στόχους και τη στρατηγική της Ουάσινγκτον στη Βαλκανική και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, που αντιστρατεύονται και καταπολεμούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Προς «ενημέρωση» των αμερικανολάγνων στενών συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου μια σύντομη αναφορά στους στόχους και τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή μας:

= Η έντονη παρουσία των Αμερικανών σε Βαλκάνια, Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια, η ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη στην περιοχή, η επιβολή παραλλαγής Σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, εξυπηρετούν τους γεωπολιτικούς στόχους της Ουάσινγκτον για την επονομαζόμενη «λανθάνουσα περικύκλωση» της Ρωσίας, για την εξυπηρέτηση των οποίων οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν σε δύο παγκόσμιους πολέμους και στον πεντηκονταετή Ψυχρό Πόλεμο.

• Η αμερικανική αυτή εμπλοκή δεν εξυπηρετεί μόνο τη στρατηγική της «λανθάνουσας περικύκλωσης» της Ρωσίας, αλλά και την αποτροπή διαμόρφωσης ανταγωνιστικής δύναμης από την Ενωμένη Ευρώπη, και ο στόχος αυτός επιδιώκεται μέσω της αμυντικής εξάρτησης της Ευρώπης από το ΝΑΤΟ, του οποίου ο σκοπός έπαψε να υπάρχει με τη διάλυση του «Ανατολικού Συνασπισμού».

• Η λυσσαλέα αντίδραση των ΗΠΑ στην κατασκευή των ενεργειακών αγωγών, όπως του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, εντάσσεται στην ίδια γεωπολιτική στρατηγική της υπερατλαντικής υπερδύναμης και προωθείται μέσω του δόγματος της «περιορισμένης εθνικής ανεξαρτησίας» των χωρών, εν οις και η Ελλάδα. Ειδικότερα δε ο στόχος αυτός των ΗΠΑ εξειδικεύεται στον έλεγχο των Βαλκανίων ως εναλλακτικής ενεργειακής πύλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μάλιστα στα επιπρόσθετα μέσα πίεσης στις άτακτες χώρες της περιοχής η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί το πρόσχημα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εθνοτικών ομάδων (π.χ. εκθέσεις Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης και τη δήθεν «σλαβομακεδονική μειονότητα» στην περιοχή της Φλώρινας κ.λπ.), επεμβαίνοντας στα εσωτερικά της χώρας μας.

• Η τακτική αυτή της Ουάσινγκτον στοχεύει στην αποσταθεροποίηση των «άτακτων» χωρών των Βαλκανίων με την υπόθαλψη αποσχιστικών στόχων μειονοτικών ομάδων και απώτερη επιδίωξη τη δημιουργία «καθαρών μικρών» κρατών (σημερινό δείγμα: Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια κ.λπ.), τα οποία θα είναι πλήρως εξαρτημένα από τις ΗΠΑ στην αδυναμία τους να επιβιώσουν κατ’ άλλον τρόπο.

Παραμένει στη δικαιοδοσία του ιστορικού τού μέλλοντος να διερευνήσει αν οι αμερικανολάγνοι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου και οι αντίστοιχοι της νυν υπουργού Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη «γιγνώσκουν α αναγινώσκουν» και κατανοούν το βάρος των «συμβουλών» και προτροπών τους για την άκριτη και εθνικώς επιζήμια τακτική τους, ακόμη και εκείνων που ανέδειξαν στο προσκήνιο τις ενδυματολογικές προσομοιώσεις προς τη νυν ηγεσία των ΗΠΑ!

Βεβαίως παραμένει δίλημμα αν οι «πολιτιστικώς μετέωροι» αυτοί «σύμβουλοι» δονούνται από τους κραδασμούς που συντάραξαν τον διάσημο ιστορικό W.W. Tarn και

έγραψε για τους τελευταίους υπερμάχους της ελληνικής ελευθερίας το 146 π.Χ. στον Ισθμό της Κορίνθου, όταν αντιμετώπισαν τις σιδηρόφρακτες ρωμαϊκές λεγεώνες:

* «Οι Αχαιοί δεν μπορούσαν να κάμουν τίποτε άλλο (δηλαδή να πέσουν μαχόμενοι ηρωικώς μέχρι και του τελευταίου), εκτός αν πούμε ότι μια μικρή χώρα δεν έχει το δικαίωμα να μάχεται για την ελευθερία της εναντίον μιας μεγάλης δύναμης».
Και για να το κατανοήσουν οι αμερικανολάγνοι το μεταφράζουμε στη… γλώσσα τους:
* «Could do nothing else, unless a small country has no right for its liberties against a big one».

Αλλά και στην εποχή μας ένας μεγάλος της μούσας, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, στη μνήμη των υπερμάχων αυτών της ελληνικής ελευθερίας αφιέρωσε το επίγραμμα:

«Ανδρείοι σεις που πολεμήσατε και πέσατ’ ευκλεώς.
Τους πανταχού νικήσαντες
μη φοβηθέντες.
Άμωμοι σεις, αν έπταισαν
ο Δίαιος κι ο Κριτόλαος.
Όταν θα θέλουν οι Έλληνες
να καυχηθούν,
”Τέτοιους βγάζει το έθνος μας”
θα λένε
για σας. Έτσι θαυμάσιος θάναι
ο έπαινός σας.
Εγράφη εν Αλεξανδρεία υπό
Αχαιού,
Έβδομον έτος Πτολεμαίου,
Λαθύρου».

Και πάλι προς κατανόηση από τους αμερικανολάγνους παραθέτουμε το επίγραμμα αγγλιστί:

«Brave men were ye who fought and gloriously fell;
Of those, who had everywhere conquered, not afraid.
Blameless were ye, if Diaios and Kritolaos were at fault.
Whenever the Greeks shall be minded to boast,
“Our people turns out men like these”, they will say
of you. So wonderfull shall be
your praise.
Written by an Achacan in Alexandria,
the seventh year of Ptolemy Lathyros».

(Μετάφραση του John Mavrogordato).


Σχολιάστε εδώ