Αλλάζει τα δεδομένα ο Σχορτσιανίτης

Η μεταμόρφωση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και του Γιόνας Καζλάουσκας ήρθε να προσθέσει ακόμα έναν πονοκέφαλο στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο «δράκος» προχώρησε στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού δίχως να υπολογίζει ουσιαστικά στα πλάνα του τον διεθνή σέντερ. Γι’ αυτό, άλλωστε, άναψε πράσινο φως για την απόκτηση του Κλέιζα που παίζει στη θέση 4, ενώ κράτησε τον Βούισιτς, ανανέωσε το συμβόλαιο του Γιάννη Μπουρούση και κυρίως προχώρησε στη μεταγραφή του Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Οι «ερυθρόλευκοι», βέβαια, διέθεταν και τον Έρτσεγκ, αλλά ο τελευταίος πάει δανεικός και συνεπώς υπάρχει χώρος στο ρόστερ για τον Σχορτσιανίτη. Αλλά, όπως φάνηκε στο Ευρωμπάσκετ, πέρα από τον χρόνο συμμετοχής, ο διεθνής σέντερ θέλει κι άλλα πράγματα για να βγάλει στο παρκέ το ταλέντο του. Όπως κάποια επιθετικά συστήματα φτιαγμένα στα μέτρα του και κυρίως εμπιστοσύνη για να αντεπεξέλθει ψυχολογικά στις απαιτήσεις της ομάδας.
Στη διοίκηση της πειραϊκής ΚΑΕ δείχνουν ξεκάθαρη διάθεση να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό το ταλέντο του Σχορτσιανίτη. Εντυπωσιάστηκαν, μάλιστα, από τις δηλώσεις του παίκτη, ο οποίος στη χαρά για την κατάκτηση του χάλκινου μετάλλιου θυμήθηκε τις θυσίες που έκαναν για εκείνον ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Γι’ αυτό διεμήνυσαν στον Γιαννάκη ότι πρέπει να επενδύσει η ομάδα στον «Μπιγκ Σόφο». Είναι, λοιπόν, θέμα του «δράκου» η αξιοποίηση του παίκτη, όπως και του Τεόντοσιτς, για τον οποία σας γράψαμε την προηγούμενη Κυριακή.
Ο Γιαννάκης, πάντως, έχει και άλλον πονοκέφαλο, πιο σοβαρό τη δεδομένη χρονική περίοδο. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και δεν μπορεί κάποιος να προβλέψει με ασφάλεια πότε θα τεθεί στη διάθεση της ομάδας απόλυτα υγιής.


Σχολιάστε εδώ