Ακολουθούν κι άλλες συλλήψεις τρομοκρατών

Έτσι είχαμε τις συλλήψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες και σχετίζονται με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Αλλά -και το επισημαίνουμε αυτό- θα έχουμε και άλλες συλλήψεις, αφού σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας οι διωκτικές αρχές έχουν στοιχεία και για άλλα πρόσωπα. Απομένει βέβαια να «δεθούν». Από αυτό θα εξαρτηθεί και το αν ορισμένοι εκ των συλληφθέντων ή αυτών που θα συλληφθούν θα σχετιστούν και με δύο άλλες οργανώσεις, τη «Σέχτα Επαναστατών» και τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Άλλωστε η προαναφερθείσα επισήμανση του Δημ. Παπαγγελόπουλου είχε να κάνει με ένα μοιραίο, όπως αποδείχτηκε, λάθος των τρομοκρατών, δηλαδή:

=Θυμήθηκε ότι σε προκήρυξη της «Σέχτας» υπήρχαν σχεδόν πανομοιότυπες εκφράσεις με προκήρυξη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Το τσεκάρισε και αποδείχθηκε ότι δεν είχε πέσει έξω.

=Αυτό εκτιμήθηκε -βάσιμα- ότι σημαίνει έναν κοινό καθοδηγητικό πυρήνα των μεγαλύτερων νέων (μετά τη «17 Νοέμβρη») τρομοκρατικών οργανώσεων.

=Αυτή η εκτίμηση περί των «συγκοινωνούντων δοχείων» επιβεβαιώθηκε και απ’ τη συνέχεια των ερευνών. Προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, ότι πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση για συμμετοχή σε μία οργάνωση, πιθανότατα συμμετείχαν και σε άλλη, όχι κατ’ ανάγκη ως εκτελεστικοί βραχίονες, αλλά σίγουρα ως καθοδηγητές.

Με βάση τα παραπάνω, υπάρχει η αισιόδοξη προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία οι συλλήψεις, αυτές που έγιναν και αυτές που αναμένονται, θα οδηγήσουν και σε άλλες οργανώσεις, εκτός απ’ τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», και ειδικότερα στη «Σέχτα».

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιου παράγοντα στο «ΠΑΡΟΝ», «για πρώτη φορά μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταφερθεί ένα σοβαρό πλήγμα στη νέα γενιά τρομοκρατίας».

Επισημαίνεται ακόμα ότι επί μήνες παρακολουθούνταν άτομα σχετιζόμενα αφενός με τον χώρο των αντεξουσιαστών και αφετέρου με εγκλήματα του ποινικού δικαίου. Και αυτή η εκτίμηση επίσης επιβεβαιώθηκε, κάτι που σημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει άμεση διασύνδεση μεταξύ τρομοκρατίας και ατόμων που κινούνται στον χώρο των ποινικών εγκλημάτων.

Πολλά στοιχεία

στο «μικροσκόπιο»

Ενώ η μικρής εντάσεως έκρηξη στην οικία του ζεύγους Αρσένη επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες που δημοσίευσε το «ΠΑΡΟΝ» μόλις προ μίας εβδομάδας, για πρόθεση τρομοκρατικών κτυπημάτων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι αρχές ασφαλείας επεξεργάζονται στοιχεία και αξιολογούν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες:

=Ο «Επαναστατικός Αγώνας» και παραφυάδες του ετοιμάζουν εντυπωσιακό πλήγμα την ημέρα των εκλογών, προκειμένου αφενός να καταστήσουν αισθητή την παρουσία τους στις εξελίξεις και αφετέρου να δώσουν κάποια μηνύματα.

Το λεγόμενο «μηχανάκι» της ΕΥΠ, που είναι συνεχώς εν δράσει και στην υπηρεσία της Αντιτρομοκρατικής, έχει καταγράψει πολλά τις τελευταίες εβδομάδες, τα οποία και «περνούν από κόσκινο», για την εξαγωγή συμπερασμάτων και κυρίως για την ιχνηλάτηση των στόχων που έχουν σχεδιάσει να πλήξουν οι τρομοκρατικοί πυρήνες.

Κι αυτό ενώ έχει επιβεβαιωθεί, μετά τις ανακρίσεις διαφόρων προσώπων που έχουν προσαχθεί, ότι εκτός από την έκρηξη στην οικία της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη σχεδιάζονταν πολλές άλλες ομοιότυπες επιθέσεις κατά οικιών και κυρίως γραφείων πολιτικών προσώπων και κομμάτων γενικότερα, τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και στην επαρχία. Η Αστυνομία μάλιστα έχει συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία και θα ενημερωθούν εφόσον κριθεί σκόπιμο. Ήδη λίγο μετά το κτύπημα στο σπίτι του ζεύγους Αρσένη, η Αστυνομία απέκλεισε κεντρικούς δρόμους έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων του Κωνσταντίνου Παπανικόλα (Πανεπιστημίου και Μπενάκη), ο οποίος είναι υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ. Απέκλεισε επίσης και άλλα σημεία, με αποτέλεσμα το κέντρο της Αθήνας να γίνει κόλαση.

Αυτήν τη στιγμή η Αντιτρομοκρατική ερευνά διάφορες πληροφορίες όσον αφορά την ύπαρξη και φύλαξη μεγάλων ποσοτήτων εκρηκτικών υλών σε γιάφκες της Αθήνας, τις οποίες επιδιώκει πάση θυσία να εντοπίσει, για να ματαιώσει επικίνδυνες ενέργειες, που αυτήν τη φορά μπορεί να έχουν και θύματα. Γιατί το είδος αυτών των εκρηκτικών υλών θεωρείται από τα φονικότερα (και καταστρεπτικότερα), εφόσον χρησιμοποιηθούν σε κατοικημένες περιοχές.

Αυτό που κατά την Ασφάλεια πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί είναι ενδεχόμενη απόπειρα των τρομοκρατών να καταστρέψουν εκλογικά τμήματα και τις κάλπες, προκειμένου να εκδηλώσουν δυναμικά την αντίθεσή τους προς το σύστημα. Κάτι που εάν συμβεί, αυτονοήτως θα διασύρει όσο ποτέ τη χώρα στο εξωτερικό.

Ήδη έχουν δοθεί αυστηρές εντολές από το ίδιο το Μαξίμου, μετά και από σχετική ενημέρωση του πρωθυπουργού, για την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετεκλογικά, για ν’ αποσοβηθεί οποιαδήποτε απόπειρα. Πρέπει δε να λεχθεί ότι συναφείς πληροφορίες έχουν διαβιβασθεί και από υπηρεσίες ξένων χωρών και κυρίως των ΗΠΑ.

Όσον αφορά την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», οι επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι ότι δεν είναι παρά μία από τις παραφυάδες της «Σέχτας», αποτελώντας μέρος του «εξωτερικού κύκλου» των σκληρών ενόπλων πυρήνων.


Σχολιάστε εδώ