ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΤΕΝ ΚΑΤΕ…

Τα λάθη στις επιλογές προσώπων, όμως, και οι εσφαλμένη τακτική του Χενκ Τεν Κάτε έπληξαν καίρια το προφίλ του Παναθηναϊκού.
Από το βράδυ της Πέμπτης ο Ολλανδός βρίσκεται υπό κρίση. Οι τέσσερις ήττες σε πέντε διεθνή ματς, άλλωστε, είναι πολύ άσχημος απολογισμός για τον Παναθηναϊκό. Αν, μάλιστα, προσθέσουμε και τα γκολ που είναι 7-11 εις βάρος των «πρασίνων», τότε καταλαβαίνει ο καθένας πόσο κοστίζει η απουσία ενός ηγέτη στο κέντρο της άμυνας κι ενός αξιόπιστου τερματοφύλακα.
«Εμείς κινηθήκαμε με βάση τις εισηγήσεις του προπονητή, ο οποίος υποστήριζε ότι είχε πολύ καλούς αμυντικούς στη διάθεσή του», σχολίαζε παράγοντας του «τριφυλλιού» σε πηγαδάκι στο ΟΑΚΑ αμέσως μετά τη λήξη του ματς.
Την ίδια γνώμη έχουν τα περισσότερα στελέχη του Παναθηναϊκού που κατηγορούν τον oλλανδό τεχνικό ότι σε τρεις περιπτώσεις έβγαλε λανθασμένα συμπεράσματα για τους αντιπάλους.
Πρόβλημα για τον Τεν Κάτε είναι και η απώλεια της εμπιστοσύνης που του είχαν οι παίκτες του. Το επεισόδιο με τον Κατσουράνη διατάραξε την ηρεμία εντός των αποδυτηρίων και πλέον ο Ολλανδός καλείται να κερδίσει εκ νέου την εκτίμηση των ποδοσφαιριστών, να τους εμπνεύσει για να μην την πατήσει όπως ο Κετσπάγια. Αλλά, αν κρίνουμε από το σχόλιο ενός ποδοσφαιριστή, τότε μάλλον καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δύσκολα θα αντιστραφεί το κλίμα. Συνεπώς το επόμενο δεκαήμερο με τα δύο κολλητά ντέρμπι κόντρα σε Άρη και ΑΕΚ μπορεί να κρίνει οριστικά και αμετάκλητα το μέλλον του Τεν Κάτε στην Παιανία. Τα περιθώρια, άλλωστε, στενεύουν και αν χαθεί χρόνος και βαθμοί, τότε τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα για όλους στο «πράσινο» στρατόπεδο.


Σχολιάστε εδώ