Το «αμαρτωλό» καθεστώς των μεικτών παραγωγών στην ΕΡΤ

Το καθεστώς των λεγόμενων «μεικτών» παραγωγών που
ακολουθεί η ΕΡΤ τα τελευταία δέκα χρόνια έχει πολλές φορές καταγγελθεί – και δημόσια μέσα από τους φορείς των παραγωγών και σκηνοθετών. Οι καταγγελίες επανέρχονται με στοιχεία-φωτιά και ονοματεπώνυμα εργαζομένων στην κρατική τηλεόραση, των οποίων οι σύζυγοι ή συγγενείς εμφανίζονται ως «εξωτερικοί παραγωγοί» σε εκπομπές που ανατίθενται εκτός ΕΡΤ ως «μεικτή παραγωγή». Η κρατική τηλεόραση δηλαδή πληρώνει μισθούς των δημοσιογράφων-παρουσιατών, δίνει το στούντιο και λοιπές διευκολύνσεις και ο παραγωγός πληρώνεται για την εκτέλεση της εκπομπής. Πολλές φορές μάλιστα η εξωτερική εταιρεία νοικιάζει στην ΕΡΤ, με επιπλέον κόστος, μονάδες μοντάζ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια νέα τέτοιου είδους καταγγελία κατατέθηκε και αφορά σύζυγο εργαζόμενου στην
ΕΡΤ η οποία υπογράφει τη μεικτή παραγωγή, με την εταιρεία που διαθέτει, δύο τουλάχιστον εκπομπών στην κρατική τηλεόραση.
Αναφέρεται επίσης άλλη εταιρεία την οποία διευθύνει πρώην υπάλληλος της κρατικής τηλεόρασης που παρέχει εκτός από μεικτές παραγωγές μέσα από την εταιρεία και μονάδες μοντάζ. Ο τρόπος περιγράφεται με σαφήνεια.
Ο μόνιμος ή συμβασιούχος υπάλληλος της ΕΡΤ «μεσολαβεί» προκειμένου να εγκριθεί μια μεικτή παραγωγή και η
εκτέλεσή της ανατίθεται στο γραφείο που προτείνει ο υπάλληλος!
Είναι ενδεικτικό ότι πολλές φορές παρουσιαστές ή δημοσιογράφοι που πρότειναν ιδέες για εκπομπές στην ΕΡΤ
ώστε να γίνουν εσωτερικές παραγωγές, εισέπρατταν τη «συμβουλή»-προτροπή να καταθέσουν την πρόταση τους μέσα από εταιρεία παραγωγής για να γίνει μεικτή παραγωγή!


Σχολιάστε εδώ