Στα χαρτιά έμεινε η έκπληξη του Καρατζαφέρη

Οι μετεγγραφές περιορίστηκαν σε 7-8 πρώην στελέχη της ΝΔ και ακόμα λιγότερους τοπικούς παράγοντες από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Θαμπά φάνηκαν και τα λαμπερά ονόματα, μετά την άρνηση του Η. Ψινάκη να είναι υποψήφιος, ονόματα που θα έλεγε κανείς ότι η λάμψη τους επαρκεί για να φωτίσει τις μαρκίζες μαγαζιών δεύτερης κατηγορίας… Το ναυάγιο των σχετικών συνομιλιών (λέγεται ότι ο Καρατζαφέρης βολιδοσκόπησε από τον παραιτηθέντα Γιάννη Μανώλη ως τον ανεξαρτητοποιημένο βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Τατούλη) δικαιολογούσαν εκ των υστέρων κύκλοι του κόμματος λέγοντας ότι επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις, αρνητικές ως προς την ένταξη στον ΛΑΟΣ ατόμων που θα λειτουργούσαν ως βαρίδια, μεταφέροντας το δυσμενές στίγμα τους από την πορεία τους στη Νέα Δημοκρατία, ενώ επέμεναν ότι υπήρχε κίνδυνος να μετατραπεί το κόμμα σε… μια δεύτερη Νέα Δημοκρατία.

Ο Καρατζαφέρης εξακολουθεί να επιτίθεται στον Καραμανλή για τους λανθασμένους χειρισμούς του που είχαν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ προ των πυλών της εξουσίας. Παράλληλα σε όσους από τη ΝΔ επικαλούνται το σύνθημα «ψήφος στον ΛΑΟΣ ψήφος στο ΠΑΣΟΚ» απαντά «ουδέν ψευδέστερον», καθώς θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός με τις αποφάσεις και τις επιλογές του κουβαλάει τον Γ. Παπανδρέου στην πλάτη.

Αν πάντως το 2004 έψαχνε να βρει υποψηφίους και το 2007 έλειπαν καμιά εκατοστή ονόματα, το 2009 ο κ. Καρατζαφέρης είχε τον ευχάριστο πονοκέφαλο να ψάχνει να βρει ποιους θα αποκλείσει, γιατί κάποιοι του περίσσευαν. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, λέει ότι κυνηγάει μία ψήφο παραπάνω σε όλη την Ελλάδα (3,8% είχε πάρει ο ΛΑΟΣ το 2007) αλλά όλοι οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του επισημαίνουν ότι ευελπιστεί να είναι τρίτο κόμμα, επιθυμία που και ο ίδιος δεν κρύβει, τονίζοντας ότι πάντα έπαιρνε ποσοστό διπλάσιο από αυτό που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις. Το σύνολο των δημοσκοπήσεων ωστόσο φέρουν τον ΛΑΟΣ τέταρτο κόμμα και προβλέπουν ότι το ποσοστό του σ’ αυτήν την αναμέτρηση θα είναι μικρότερο του 7,2% που πήρε στις ευρωεκλογές.

Με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα του κ. Καρατζαφέρη στον νομό Ροδόπης (παράλληλα με τη Β΄ Αθήνας) στο πλαίσιο της επιθυμίας του να στείλει ισχυρό συμβολικό μήνυμα για τις ενέργειες του τουρκικού προξενείου στη Θράκη που έχει χαρακτηρίσει παρακράτος. Στις λίστες περιλαμβάνονται οι εννέα βουλευτές του κόμματος, δύο πρώην βουλευτές της ΝΔ (Γ. Γαρουφαλιάς και Δ. Κωνσταντάρας) και μεταξύ άλλων οι πολιτευτές Γ. Ντάτσικα, Κ. Μακρυνόρης, Ουρ. Παπανδρέου, Μ. Βετούλης. Επίσης ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Χρυσανθακόπουλος αλλά και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Μιχ. Χαραλαμπίδης (Καβάλα) και Γ. Βουρνάς (Μεσσηνία) και οι τραγουδιστές Γ. Γερολυμάτος και Στ. Αγγελόπουλος. Στη Β΄ Αθήνας είναι υποψήφια η Ιωάννα Γκελεστάθη, ανιψιά του Ν. Γελεστάθη, την ίδια ώρα που η συνονόματή της κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ κατεβαίνει στη Φωκίδα με τη ΝΔ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζητά χαμηλούς τόνους, σεμνότητα και μετριοπάθεια γιατί είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα προεκλογική απήχηση του ΛΑΟΣ και λέει ότι δεν υπάρχει λόγος για ακρότητες και προκλήσεις. Προς το παρόν έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις, κρατάει όμως δυνάμεις για να φορτσάρει στο τέλος, κάτι που έπραξε και την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωεκλογών. Διατηρεί αυτοπεποίθηση για την αυριανή τηλεμαχία των έξι που τη βασίζει αφενός στο επικοινωνιακό του ταλέντο και αφετέρου στα ανοδικά ποσοστά που εμφανίζουν για το κόμμα του οι δημοσκοπήσεις. Δεν πρέπει ωστόσο να αποκλείεται νέο πυροτέχνημα στη διάρκεια της τοποθέτησής του στο αυριανό ντιμπέιτ, όπως το ένα εκατομμύριο ευρώ στο ταμείο της φτώχειας από τα ταμεία του κόμματος, που είχε εξαγγείλει στο ντιμπέιτ των ευρωεκλογών. Ήδη άλλωστε μιλά για τη χρηματοδότηση της φιλοτέχνησης του πρώτου ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα…


Σχολιάστε εδώ