στα ενδότερα των ομάδων

=Τέλειωσε και μάλιστα αήττητος την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Τιμούρ Κετσπάγια. Και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός σε έξι επίσημα ματς!
=Άλλος προπονητής στη θέση του θα είχε γίνει θεός. Ο Γεωργιανός, όμως, ήταν ανεπιθύμητος πριν καλά καλά πατήσει το πόδι του στον Πειραιά.
=Πλήρωνε το «κιτρινόμαυρο» παρελθόν του και έγινε αμέσως αντιπαθής στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μην ξεχνάμε ότι υποχρεώθηκε ακόμα και σε διάψευση ο Γιάννης Μόραλης έπειτα από το ΔΣ της ΠΑΕ που αποφάσισε το διαζύγιο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
=«Δεν υπάρχει Κετσπάγια. Θα κάνουμε νέο συμβούλιο και θα αποφασίσουμε», είχε πει έξω από τα γραφεία ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού. Στην πορεία, όμως, τον διέψευσε ο Κεστπάγια, ο οποίος επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ περί συμφωνίας του με τον Κόκκαλη.
=Τότε απειλήθηκε με ναυάγιο η συνεργασία τους. Αλλά τελικά ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» ενεργοποίησε τη συμφωνία τους.
=Οι οργανωμένοι οπαδοί, πάντως, θυμήθηκαν εκείνο το σκηνικό και το χρησιμοποίησαν στη συνάντησή τους με τον Κόκκαλη. «Σας εξέθεσε τότε με τη συμπεριφορά του», ήταν μια από τις κουβέντες που άκουσε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού.
=Ο Γεωργιανός, πάντως, πλήρωσε και την ανάγκη να βρεθεί ένα εξιλαστήριο θύμα. Βόλευε τη δεδομένη χρονική περίοδο να τα χρεωθεί όλα ο Κετσπάγια, ώστε να ξεχάσει ο κόσμος ότι δεν αποκτήθηκε ο διάδοχος του Τζόρτζεβιτς, ότι ο Λέτο πήγε στον Παναθηναϊκό και ότι πουλήθηκε ο Μπελούτσι δίχως να αποκτηθεί άλλος επιτελικός μέσος.
=Για να μην επικεντρωθεί η κριτική στον Κόκκαλη, βρέθηκε ως εύκολος στόχος ο Κετσπάγια. Αλλά έφταιγε κι αυτός, διότι όσες φορές ρωτήθηκε για τις ελλείψεις σε έμψυχο υλικό προτίμησε να καλύψει πλήρως τον εργοδότη του.
=«Αν είχε μιλήσει νωρίτερα ίσως να γλίτωνε», έλεγε ένας κολλητός τού Κετσπάγια, από τους λίγους που είχε στην Ελλάδα. Στον Πειραιά, πάντως, φοβούνται την πρώτη συνέντευξη του Γεωργιανού.
=Όπως φοβούνται μήπως επηρεάσει η αποχώρηση του Σάββα Θεοδωρίδη από τη θέση του γενικού αρχηγού. Πρόκειται, άλλωστε, για τον πλέον έμπειρο παράγοντα που διέθεταν οι «ερυθρόλευκοι» και τον καταλληλότερο για τις ειδικές αποστολές, όπως είναι το σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
=Στο ματς της προηγούμενης περιόδου, με τη Θεσσαλονίκη να βράζει ο Θεοδωρίδης κατάφερε και έφτιαξε ψυχολογικά τους παίκτες του Ολυμπιακού που πήρε περίπατο την ισοπαλία, η οποία σφράγισε ουσιαστικά τον τίτλο.
=Η απώλεια του Θεοδωρίδη έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή. Μπορεί να αποτέλεσε αίτημα του Ζίκο, αλλά όταν μια ομάδα διαθέτει κάποιον άνθρωπο που μπορεί να μιλήσει στους παίκτες, να προλάβει καταστάσεις, τον κρατάει και φροντίζει να τον αξιοποιήσει.
=Γενικώς υπάρχουν πολλές ανακατατάξεις στον Ολυμπιακό και, μάλιστα, σε όλα τα επίπεδα. Το έδειξε ο Κόκκαλης και στη συνέντευξη της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και με τις αστραπιαίες κινήσεις του για την πρόσληψη του Ζίκο.
=Στον τελευταίο, μάλιστα, υποσχέθηκε τουλάχιστον δύο μεταγραφές τον Ιανουάριο. Με βάση, βέβαια, τα χρήματα που θα έρθουν από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τη διαφαινόμενη πρόκριση είτε στην ίδια διοργάνωση είτε στο Γιουρόπα Λιγκ.
=Η κρίση πάντως, αποδεικνύεται κληρονομική. Μετά τον Ολυμπιακό την απέκτησε ο Παναθηναϊκός και, λιγότερο, η ΑΕΚ.
=Ειδικά οι «πράσινοι» μπαίνουν σε εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Με τη μουρμούρα εντός των αποδυτηρίων να κορυφώνεται.
=Κυρίως, όμως, γιγαντώνεται η αμφισβήτηση για τον Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός έχασε κι άλλα στηρίγματα με τα λάθη του στον αγώνα με τη Γαλατασαράι.
=Κάποιες πηγές διέδιδαν το πρωί της Παρασκευής ότι τα ψωμιά του Τεν Κάτε είναι πλέον μετρημένα. Σύμφωνα με το σενάριο, ο Ολλανδός μπορεί να αποχαιρετίσει τους «πράσινους» σε περίπτωση ήττας από την ΑΕΚ στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής.
=Είπα ντέρμπι και θυμήθηκα εκ νέου τη σημερινή μάχη της Τούμπας. Εκεί που θα εμφανιστούν όλα τα πρόσωπα, τα οποία στιγμάτισαν τις περσινές κόντρες ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού.
=Από τη μια πλευρά θα βρεθεί ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος επιστρέφει από απουσία λόγω τραυματισμού και από την άλλη ο Ντουντού και ο Ντιόγκο. Η βεντέτα μεταξύ του Ουρουγουανού και των δύο Βραζιλιάνων προβληματίζει τα στελέχη και των δύο ομάδων.
=Ειδικά του ΠΑΟΚ, που ξέρουν ότι ο Γκαρσία δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια. Με δεδομένο τον τραυματισμό Βιτόλο και Αμπουμπακαρί, το τελευταίο που θέλουν στον «Δικέφαλο» είναι η αποβολή του Πάμπλο, ο οποίος αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας.
=Στη μέση, βέβαια, θα βρεθεί για πολλοστή φορά ο Τάσος Κάκος. Ο Κερκυραίος σφύριξε πέρσι τρεις από τους τέσσερις αγώνες των δύο ομάδων και ο ορισμός του προκάλεσε πολλά ερωτήματα για την ΚΕΔ.
=Τη στήριξή του στον Μούτσιλο Βούκοτιτς εξέφρασε ο Γιάννης Κομπότης. Αν, βέβαια, γκελάρει ο Λεβαδειακός κόντρα στον Εργοτέλη, τότε το μέλλον του Μαυροβούνιου στη Βοιωτία θα περιοριστεί σημαντικά.
=Έτσι όπως πάει η δουλειά. Άλλωστε, κάθε αγωνιστική θα φεύγει κι ένας προπονητής. Μετράμε ήδη τρία διαζύγια έπειτα από ισάριθμες αγωνιστικές.
=Έκανε την αρχή ο Ντουμιτρέσκου, ακολούθησε ο Κετσπάγια και τρίτωσε το κακό με τον Βολφ. Σειρά έχουν τώρα οι Φερέρα, Ουζουνίδης και ο Βούκοτιτς.
=Ο Παπακώστας φαίνεται ότι σώζει προσωρινά τη δουλειά του. Για τον Παράσχο δεν μπορούμε να πούμε κάτι με βεβαιότητα, αλλά αν ηττηθεί ο ΠΑΣ από την ΑΕΚ, τότε όλα μπορούν να συμβούν και στην ομάδα της Ηπείρου.
=Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή αντιμετώπιζε κάποιους κινδύνους και ο Δώνης. Κυρίως επειδή ακούγονται διάφορα για τις σχέσεις του με τους παίκτες του Ατρομήτου.
=Αλλά και διότι ο Σπανός δεν έχει δείξει στο παρελθόν ότι διαθέτει την απαιτούμενη υπομονή. Η εμφάνιση στη Λάρισα και ο βαθμός της ισοπαλίας αν και ο Ατρόμητος βρέθηκε πίσω στο σκορ, ασφαλώς και λειτούργησαν υπέρ του Δώνη.
=Είπα να ασχοληθώ και λιγάκι με το βόλεϊ. Με πιάνει πού και πού η όρεξη να μπω στα αποδυτήρια και των άλλων αθλημάτων.
=Κυρίως όταν μαθαίνω κάποια πράγματα που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της σεζόν. Όπως, για παράδειγμα, η συμφωνία του Προύσαλη με τον Ηρακλή. Έμαθα, λοιπόν, ότι η απόκτηση του συγκεκριμένου παίκτη μπορεί να οδηγήσει στην πρόωρη αποχώρηση του αναπληρωματικού πασαδόρου, του Χαριτωνίδη. Όπως, άλλωστε, ακούγεται στο περιβάλλον του Προύσαλη, ο διεθνής παίκτης δεν θέλει να ζήσει στον Ηρακλή όσα βίωσε στον ΠΑΟΚ με τον ίδιο συμπαίκτη και τον πατέρα του, που προπονούσε τότε τον «Δικέφαλο του Βορρά».


Σχολιάστε εδώ