Να ψηφίσουμε, όπως αγωνιζόμαστε!

Ο κόσμος της δουλειάς, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι έχουν χιλιάδες λόγους να συζητήσουν, να σκεφτούν και να ψάξουν βαθιά και πίσω από τις ιλουστρασιόν λέξεις των φανταχτερών προγραμμάτων. Να ταξιδέψουν πίσω από το αποχαυνωτικό γυαλί της τηλεόρασης, τις στημένες κοκορομαχίες, τα πληρωμένα γκάλοπ και τις ανέξοδες υποσχέσεις που θα ξεχαστούν όταν πέσουν τα φώτα της γιορτής.
Το έργο είναι γνωστό, το σκηνικό επαναλαμβανόμενο, το παιχνίδι στημένο. Το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας είναι «σφηνωμένο» ανάμεσα στις δικομματικές μυλόπετρες, η συνείδηση των εργαζομένων αλέθεται καθημερινά από τις ίδιες αντιλαϊκές «εμπνεύσεις» των αστικών επιτελείων.
«Αν οι εκλογές έδιναν λύσεις θα είχαν καταργηθεί». Να μια σπουδαία ρήση που έχει διαχρονική αξία στις μέρες της χολέρας. Ωστόσο υπάρχουν οδηγοί πλεύσης. Είναι οι σπίθες και οι πυρκαγιές που άναψαν τα χρόνια που η ΝΔ τσάκιζε τα υπολείμματα του «κοινωνικού κράτους», όσα άφησε πίσω του το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, οι αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι απεργίες των δασκάλων, οι αγωνίες και οι «κατάρες» των ανθρώπων που είδαν να βρίσκονται στο έλεος της κρατικής αδιαφορίας όταν η φωτιά κατέκαψε τα υπάρχοντά τους, οι συμβασιούχοι και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι των 300 ευρώ και η νέα γενιά της ανασφάλιστης εργασίας.
Όλος αυτός ο κόσμος έχει πραγματικά συμφέροντα που όχι μόνο δεν τέμνονται αλλά βρίσκονται σε ευθεία αντιπαράθεση και σύγκρουση με τα δύο αστικά κόμματα και τις συμβιβασμένες ηγεσίες της επίσημης «Αριστεράς» και του συνδικαλισμού της υποταγής.
Όλος αυτός ο κόσμος έχει ανάγκη να βρεθεί, να ακούσει, να ακουμπήσει τον λόγο μιας Αριστεράς που δεν συμβιβάζεται, δεν συναινεί, δεν υπογράφει! Μιας Αριστεράς που στην επέλαση των βαρβάρων κράτησε ψηλά τη σημαία της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, της ταξικής ενότητας και της ανασυγκρότησής της πάνω σ’ επαναστατική βάση.
Να ψηφίσουμε, όπως αγωνιζόμαστε! Δηλαδή, κόβοντας τον ομφάλιο λώρο με όλα τα συστήματα αστικής σκέψης, να οργανώσουμε τους αγώνες της επόμενης μέρας και κυρίως να συγκρίνουμε τις πραγματικές μας ανάγκες με τις ψεύτικες παροχές και υποσχέσεις. Σ’ αυτήν τη μάχη το M-Λ KKE χωρίς αυταπάτες θα δώσει τη μάχη για να προβάλει μέσα από τις ρωγμές του βρώμικου αστικού τοπίου τις θέσεις, τις προτάσεις και τη φυσιογνωμία του.
Χωρίς αυταπάτες για το ότι η κάλπη θα φέρει ανατροπές! Αλλά με τη βαθιά πεποίθηση πως σε κάθε βήμα, σε κάθε τόπο εργασίας και ζωής χρειάζεται να οικοδομούνται σπίθες αντίστασης και ενότητας. Πραγματικές αριστερές και αγωνιστικές συνειδήσεις, τέτοιες που εγγυώνται την επόμενη και μεθεπόμενη μέρα. Τέτοιες που θα ανατινάζουν τα γεφύρια υποχώρησης και θα δημιουργούν πραγματικό πονοκέφαλο στα αστικά επιτελεία.
* Εκπαιδευτικός, μέλος της Κ.Ε του Μ-Λ ΚΚΕ


Σχολιάστε εδώ