Με ανανεωμένα ψηφοδέλτια το ΚΚΕ

Τα στελέχη του κόμματος στις συγκεντρώσεις που γίνονται αντικρούουν τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ περί προοδευτικής εναλλακτικής πρότασης εξουσίας, τονίζοντας σταθερά ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Οι εξαγγελίες, λένε, των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία ταυτίζονται στρατηγικά, ανεξάρτητα αν λόγω των προεκλογικών σκοπιμοτήτων εμφανίζονται με φραστικές διαφορές στις προτάσεις τους.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι μετά τις εκλογές έρχεται θύελλα αντεργατικών μέτρων ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί και σε αυτήν τη βάση ζητάει από τους ψηφοφόρους την ενίσχυση του κόμματος, αφού η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι ένα καλό όπλο στα χέρια του λαού προκειμένου να αναχαιτιστεί αυτή η επίθεση. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητάνε ψήφο και από όσους δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ αλλά αναγνωρίζουν ότι είναι μια σταθερή πολιτική δύναμη που πάντα είναι στο πλευρό των εργαζομένων και δεν παίζει παιγνίδια ούτε παζαρεύει τη συμμετοχή του σε διάφορα κυβερνητικά σχήματα.

Στο ΚΚΕ όχι μόνο δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο αυριανό ντιμπέιτ αλλά το καταγγέλλουν ως προκατασκευασμένο τηλεοπτικό δικομματικό παιγνίδι και ως παρωδία διαλόγου. Η ίδια η Α. Παπαρήγα δήλωσε ότι έπειτα από σκέψη τελικά θα πάρει μέρος μόνο και μόνο για να μην πουν διάφοροι καλοθελητές ότι το ΚΚΕ φοβάται την αναμέτρηση με τα άλλα κόμματα.

Σε μεγάλο βαθμό ανανεωμένα είναι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, αφού από τους 424 υποψήφιους σε όλη την Ελλάδα οι 150 μετέχουν στις εκλογές για πρώτη φορά. Η Α. Παπαρήγα είναι υποψήφια στην Β΄ Αθήνας και στην Α΄ Θεσσαλονίκης όπως και στις προηγούμενες εκλογές, ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι και πάλι ο ηθοποιός Κ. Καζάκος, ακολουθεί ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος Μ. Μαΐλης και στην τρίτη θέση είναι ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Δ. Τσιόγκας. Από την απερχόμενη κοινοβουλευτική ομάδα (22 βουλευτές) δεν είναι υποψήφιος στη Μαγνησία ο Ν. Γκατζής (εκλεγόταν συνεχώς από τις αρχές του 1990) ενώ η βουλευτής στην Α΄ Αθήνας ηθοποιός Λ. Καφαντάρη μετακόμισε στην εκλογική περιφέρεια των Δωδεκανήσων. Τη θέση της στην Α΄ Αθήνας, στην οποία εκλέγεται επίσης η Λ. Κανέλλη, αναμένεται να πάρει ο ευρωβουλευτής Θ. Παφίλης.

Στη Β΄ Αθήνας, όπου το ΚΚΕ έχει πέντε έδρες, εκτός από την Α. Παπαρήγα υποψήφιοι είναι οι βουλευτές Σ. Χαλβατζής, Γ. Μαυρίκος, Γ. Πρωτούλης και Εύα Μελά.

Η βουλευτής Δ. Μανωλάκου είναι στην Α΄ Πειραιώς, ενώ στη Β΄ Πειραιώς η αντιπρόεδρος της απερχόμενης Βουλής Β. Νικολαΐδου και στο Υπόλοιπο Αττικής ο βουλευτής Γ. Γκιόκας.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης οι βουλευτές Γ. Ζιώγας και Σ. Καλαντίδου, ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης κατέρχεται εκ νέου ο Α. Τζέκης, πρώην βουλευτής ο οποίος δεν εκλέχθηκε το 2007 λόγω των ιδιοτροπιών του εκλογικού νόμου, παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ είχε στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια μεγάλο εκλογικό ποσοστό.

Στον θεσσαλικό κάμπο στη Λάρισα κατεβαίνει ο Α. Σκυλλάκος και ο Α. Καταρτζής στα Τρίκαλα, ενώ ενδιαφέρον έχει το ποιος θα διαδεχθεί τον Ν. Γκατζή στη Μαγνησία. Στην Κέρκυρα είναι ο Χ. Χαραλάμπους, στα Γιάννενα ο Κ. Αλυσσανδράκης, στην Εύβοια ο Γ. Μαρίνος και στη Λέσβο ο Σ. Σκοπελίτης.

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ το 36% των υποψηφίων είναι εργατοϋπάλληλοι, το 12% υποψήφιοι 20 έως 30 ετών και το 17% υποψήφιοι από 30 έως 40 ετών.


Σχολιάστε εδώ