«Κάηκε» ο Σουφλιάς

Το κλίμα για τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ είναι εξαιρετικά βαρύ και θεωρείται βέβαιο ότι την επομένη των εκλογών, μετά τη διαφαινόμενη βαριά ήττα, θα δεχθεί μαζικά πυρά και δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Παράλληλα, φαίνεται να «καίγονται» και οι όποιες φιλοδοξίες για υψηλότερα αξιώματα.

Υπουργοί και κομματικά στελέχη δηλώνουν οργισμένοι μαζί του και τον κατηγορούν ότι ήταν αυτός που «παρέσυρε» τον πρωθυπουργό στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, για να προωθήσει –όπως καταγγέλλουν– τα προσωπικά του σχέδια.

Επιπλέον, είναι έξω φρενών με κάποιες δηλώσεις του κ. Σουφλιά έξω από το Μαξίμου, όπου επιτιμώντας τα στελέχη που διαφωνούσαν με τις πρόωρες εκλογές σημείωσε ότι «πρέπει να προέχει το εθνικό συμφέρον από το κομματικό».

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους τα στελέχη τονίζουν ότι «κατά τον κ. Σουφλιά όλοι εμείς που διαφωνούσαμε με τις εκλογές είμαστε προδότες».

Εξάλλου, του χρεώνουν και τον αποκλεισμό του Σ. Τσιτουρίδη από τις λίστες, βάζοντας, όπως λένε, βέτο στον Καραμανλή, ή εγώ ή αυτός.

Πάντως, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, «καίγονται» η μία μετά την άλλη οι προσωπικές φιλοδοξίες του. Πρώτα αυτή του μεταβατικού πρωθυπουργού σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται βέβαιη, οπότε δεν θα κληθεί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να… προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Δεύτερον, θέμα αρχηγίας της ΝΔ δεν συζητείται καν με το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξης.

Τρίτον και τελευταίο, το σενάριο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν θα τον προτείνει λόγω της πολιτικής του σε θέματα περιβάλλοντος, όπου, εκτός των άλλων, δεν επέτρεψε να συσταθεί ανεξάρτητο υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά και λόγω των επιπτώσεων των έργων στο περιβάλλον, πολιτική που έρχεται σε αντίθεση με τη σημαία της οικολογίας που έχει σηκώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ