Η Λυρική Σκηνή στην ανυπαρξία

Μήπως ο αποχωρήσας καλλιτεχνικός διευθυντής Στέφανος Λαζαρίδης με τις σπατάλες του και την εισαγόμενη παρεούλα του; Μήπως τα «γκόλντεν μπόις»-σύμβουλοι σε μη θεσμοθετημένες θέσεις θα επιστρέψουν τους μισθούς των 5.000 ευρώ και άνω που εισπράττουν;

Ο δε νυν καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Τζοβάνι Πάκορ –τι σύμπτωση, και αυτός εισαγόμενος– που μάλιστα εν όψει οικονομικής κρίσης διόρισε πρόσφατα προσωπικό του σύμβουλο, αντʼ αυτού, τον κ. Νέστορα Τέιλορ, πότε θα πάρει αεροπλάνο να πάει στη Σκάλα του Μιλάνου να την ισοπεδώσει και αυτήν; Στο κάτω κάτω εκεί πατρίδα του είναι.

Δύσμοιρη Λυρική Σκηνή! Πόσα και πόσα άρθρα δεν γράψαμε στο «ΠΑΡΟΝ» για τον κίνδυνο που διέτρεχε να ανασταλούν οι εργασίες του μοναδικού λυρικού μας θεάτρου. Ποιος μας άκουγε; Μάλλον μας ειρωνεύονταν ότι είμαστε πολυπράγμονες.

Να που τώρα έφτασε σε αυτό το κατάντημα η Λυρική μας Σκηνή εκτός από αναστολή εργασιών, να μην έχει να καταβάλει ούτε το δεκαπενθήμερο στους εργαζομένους. Και ποιος θα λύσει αυτό το θέμα; Μήπως ο νυν αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, επιλογή του υπουργού Πολιτισμού κ. Α. Σαμαρά; Και αν μπορεί κάποιος να μας πει τι σχέση έχει ο εν λόγω κύριος με το λυρικό μας θέατρο. Μήπως τόση όση είχε και ο Οδ. Κυριακόπουλος και η στρατιά των «γκόλντεν μπόις»-συμβούλων; Κρίμα, κρίμα και πάλι κρίμα κύριε Καραμανλή.

ΥΓ.: Κατόπιν ανακοινώσεως του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: «…Αναβάλλεται η πρεμιέρα της όπερας “Ριγκολέτο” για τις 30 Οκτωβρίου λόγω των επικείμενων εκλογών και των δυσλειτουργιών που προκαλούνται εξαιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων». Υπογραμμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο υπάρχει δικαίωμα προσλήψεων προσωπικού εκτάκτου ανάγκης για να διεξαχθεί ομαλά ο προγραμματισμός της Λυρικής Σκηνής. Άρα σίγουρα αυτήν τη στιγμή ο μόνος λόγος αναστολής εργασιών είναι καθαρά οικονομικός. Και η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού: «…Οι τρέχουσες δαπάνες της Λυρικής εξυπηρετούνται κανονικά (μισθοδοσία, πολιτιστικό επίδομα κ.λπ.), ενώ σε ό,τι αφορά τις οφειλές απομένει να διευκρινιστεί το ακριβές ύψος τους και έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για να πιστωθεί το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ την επόμενη εβδομάδα». Αναμένουμε κύριε υπουργέ.


Σχολιάστε εδώ