Εξώδικο στην ΕΡΤ για αποκλεισμό από τα δελτία ειδήσεων!

Η πολιτική συντάκτρια Βάλια Πετούρη, η οποία καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, με εξώδικο που έστειλε στη διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει πως κόπηκε από τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης. Η δημοσιογράφος, με αφορμή ένα λάθος της κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής ανταπόκρισης, υποστηρίζει πως «κόπηκε» από τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.
Αναλυτικά: «Την Κυριακή 6/9/2009 και με αφορμή μια εκ παραδρομής, αλλά και άνευ ουσίας, λανθασμένη διατύπωσή μου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ανταπόκρισης στο πλαίσιο τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων», γράφει στο εξώδικο η δημοσιογράφος, «σε αποστροφή του λόγου μου για τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρθηκα αμέσως μετά στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του κ. Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ”να δούμε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού”, επηρεασμένη προφανώς από την προηγούμενη αναφορά μου στην ιδιότητα του πρώτου».
Η Βάλια Πετούρη υποστηρίζει πως ο γενικός διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ, Γ. Λαμπράκος, της ανακοίνωσε πως «για τις επόμενες 3 μέρες» δεν θα εμφανιζόταν σε δελτίο του σταθμού, με την παράλληλη διαβεβαίωση πως θα κάλυπτε την επίσκεψη Παπανδρέου στη ΔΕΘ.
Η δημοσιογράφος αποδέχθηκε την απόφαση και ενώ ήταν στη Θεσσαλονίκη απεσταλμένη της ΕΡΤ δεν εμφανίστηκε σε δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Η Β. Πετούρη ισχυρίζεται πως η απαγόρευση συμμετοχής της «υπαγορεύτηκε
από τον κύριο Χρήστο Παναγόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ ΑΕ» και θεωρεί πως η στάση της ΕΡΤ απέναντί της είναι «ιδιαιτέρως ύποπτη, εν όψει μάλιστα της προεκλογικής περιόδου».


Σχολιάστε εδώ