Εξάψαλμος κατά της «Στιγμής της Αλήθειας» από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας!

Φωτιά κατά της εκπομπής του ΑΝΤ1, στην οποία το ΕΣΡ έβαλε λουκέτο, της περιβόητης «Στιγμής της Αλήθειας», είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός. Ευθύνες μάλιστα αποδίδει και στην Εκκλησία της Ελλάδος για τη σιωπή της. Σε άρθρα του που δημοσιεύθηκαν στη μηνιαία εφημερίδα «Το βήμα της Εκκλησίας» χαρακτηρίζει το τηλεπαιχνίδι ως «πρωτοφανούς αναισχυντίας» και επικρίνει τον ΑΝΤ1 που «ως μη ώφειλε ”μερίμνησε” ώστε το επάρατο παιχνίδι να φτάσει και στους Έλληνες». Τονίζει ακόμα: «Και τίποτε άλλο να μην περιείχε το ”πακέτο” του αδίστακτου τηλεπαιχνιδιού, θα ήταν αρκετός ο σατανικός δεκάλογος (των ερωτήσεων) για να αηδιάσει μαζί και να οργισθεί κάθε τίμιος άνθρωπος… Είναι χαρακτηριστικό ότι η καθεμία από τις δέκα εμετικές
ερωτήσεις (που υπέβαλλε η κ. Μανωλίδου στους παίκτες) υποθάλπει απροκάλυπτα και ένα από τα πιο κατάπτυστα βίτσια των ημερών μας»!
Και καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: «Το γεγονός ότι η Εκκλησία -ιδίως στην Ορθόδοξη Ελλάδα- δεν
έσπευσε αμέσως να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το έγκλημα της αδέσποτης και όλως ασύδοτης τηλεόρασης, εις βάρος πρωτίστως της νεολαίας, μαρτυρεί όχι απλώς ολιγωρία ανεπίτρεπτη, αλλά προπάντων αθεόφοβη προδοσία συλλήβδην των οσίων και ιερών, τα οποία εξ ορισμού οφείλει να προστατεύει αείποτε»!


Σχολιάστε εδώ