ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΤελικά ποιος αποφασίζει στη Νέα Δημοκρατία; Ο Καραμανλής; Δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται με τις επιλογές που κάνει… Επιλογές που δείχνουν ότι το Μαξίμου αλλά και η Ρηγίλλης δεν πιάνουν τα μηνύματα του κόσμου, ούτε καν των οπαδών της παράταξής τους. Έτσι το ερώτημα παραμένει: Ποιος αποφασίζει, ποιος έχει τον πρώτο λόγο; Ο Σουφλιάς, το Μητσοτακαίικο, οι «νταβατζήδες»; Εκτός κι αν έχει καταθέσει τα όπλα ο Καραμανλής και απλώς… προεδρεύει μέχρι να παραδώσει…

oΑλλιώς δεν εξηγείται ότι ενώ υπάρχουν προτάσεις από καραμανλικά – κορυφαία στελέχη που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά που ζητάει η βάση της ΝΔ, παίρνονται αποφάσεις που απογοητεύουν. Και δημιουργούν νέα προβλήματα και νέες απώλειες.

oΟ Θεός συγχωρεί, ο Μιχ. Λιάπης όχι! Ο πρώην υπουργός ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει την έναντί του συμπεριφορά από την πλευρά του πρωθυπουργού. Εμφανίζεται οργισμένος και στις ιδιωτικές συνομιλίες του απαριθμεί τα «μεγάλα λάθη» του κ. Καραμανλή, ενώ προβλέπει ότι το όνομά του θα συνδεθεί με μια «βαριά ήττα» της παράταξης, από την οποία (ήττα) θα αργήσει να συνέλθει. Παράλληλα ο κ. Λιάπης απειλεί ότι την επομένη των εκλογών θα μιλήσει και θα είναι σκληρός με όλους και για όλα. Υποπτεύομαι ότι όταν λέει «όλους», εννοεί κατά βάση και κυρίως τον κ. Καραμανλή, με τον οποίο έχει κόψει κάθε επικοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες. Το κλίμα θα επιδεινωθεί στην περίπτωση που ο κ. Λιάπης πραγματοποιήσει την «απειλή» του και μιλήσει «έξω από τα δόντια».

oΟι 20.000 προσλήψεις στους δήμους που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ θα γίνουν τελικά από την… κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν, όπως όλα δείχνουν, κερδίσει τις εκλογές. Δικαίως λοιπόν οι «γαλάζιοι δήμαρχοι» ανησυχούν ότι μετά τις εκλογές τη «μερίδα του λέοντος» θα την πάρουν οι «πράσινοι δήμαρχοι». Με συνέπεια να επικρατεί αναβρασμός στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης. Και οι δήμαρχοι να είναι εξοργισμένοι…

oΣΤΟ παρά πέντε απετράπησαν την περασμένη εβδομάδα… μαζικές αγωγές σε βάρος Μέσων Ενημέρωσης! Εξηγούμαι: Παράγοντες του ΛΑΟΣ, επιδιδόμενοι στο προσφιλές τους σπορ της «άκρατης φημολογίας», διέδιδαν ότι μεταξύ των στελεχών της Ν. Δημοκρατίας, που βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με τον κ. Καρατζαφέρη, είναι και πρώην υφυπουργός με θητεία στο υπουργείο Άμυνας. Οι φήμες με ιλιγγιώδη ταχύτητα έκαναν τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων. Αποτέλεσμα; Συνεργάτες του Γ. Λαμπρόπουλου άρχισαν να τηλεφωνούν σε Μέσα Ενημέρωσης προειδοποιώντας (το διατυπώνω με την αναγκαία κομψότητα…) ότι αν αναφερθεί το όνομά του, ο κ. Λαμπρόπουλος θα… αναγκαστεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο έδωσε η Ρηγίλλης, με την ανακοίνωση των εκλογικών συνδυασμών. Όπου το όνομα του κ. Λαμπρόπουλου ήταν… κανονικά στο ψηφοδέλτιο της Ν. Δημοκρατίας. Προς ανακούφιση του ιδίου, αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης που… γλίτωσαν τα χειρότερα!

oΚΑΤΑΓΡΑΦΩ το συμβάν για να περιγράψω το… κλίμα απόγνωσης (αλλά όχι μόνον) που επικράτησε στις τάξεις των βουλευτών της Ν. Δημοκρατίας μετά τον αποκλεισμό από τις λίστες του Σ. Τσιτουρίδη. Βουλευτής εκλεγόμενος(η) στη Β΄ Αθηνών ακύρωσε προγραμματισμένη ραδιοφωνική συνέντευξή του (της) με το εξής… αποκαλυπτικό επιχείρημα: «Τι να βγω να πω; Μήπως έχει άδικο σε αυτά που λέει ο Τσιτουρίδης;». Για να καταλήξει: «Αν βγω και τα πω αυτά, δεν πρόκειται να ξαναβγώ βουλευτής»! Η σιωπή είναι χρυσός και ενίοτε σε… βάζει στο Κοινοβούλιο.

o«ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ ψυχής»… τελούν υποψήφιοι βουλευτές, αλλά και ψηφοφόροι της Ν. Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής. Αιτία, η απόφαση της Ρηγίλλης να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο την Τάνια Ιακωβίδου. Όχι άδικα, καθώς η τελευταία μέχρι πρότινος από την εκπομπή στην οποία μετείχε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ασκούσε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση. Παράλληλα… υμνούσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατά τέτοιον τρόπο ώστε διάφοροι κακοήθεις να διαδίδουν ότι βρισκόταν σε «ανοιχτή γραμμή» με την Ιπποκράτους. Κι αυτό το έβλεπαν κάθε βράδυ Νεοδημοκράτες που παρακολουθούν το εν λόγω κανάλι. Και τώρα τους ζητούν να ψηφίσουν αυτήν που τους έβριζε. Πληροφορούμαι ότι καθοριστικό ρόλο για την επιλογή της διαδραμάτισε ο Λ. Ζαγορίτης. Το σημειώνω απλώς για να γνωρίζουν τα στελέχη του κόμματος που διαμαρτύρονται. Να μη… βρίζουν τη Ρηγίλλης γενικώς και αορίστως!

oΔέστε αυταρέσκεια… «Η παρουσία ενός ανθρώπου με το δικό μου πολιτικό προφίλ, με τις δικές μου δυνατότητες και τη δική μου εργατικότητα, είναι αναγκαία στην επόμενη Βουλή». Το ψάρεψα σε δελτίο Τύπου της αντιπροέδρου της Βουλής και υποψήφιας της ΝΔ στην Αργολίδα Έλσας Παπαδημητρίου, από ομιλία της σε χωριά του Δήμου Λυρκείας. Μίλησε κανείς για αλαζονεία;


Σχολιάστε εδώ