Δεσμεύσεις απ’ όλους σας στα μεγάλα θέματα

Να δεσμευθούν πάνω σε ένα «Ευαγγέλιο», που θα καθορίζει ανυποχώρητη πολιτική για τα εθνικά μας θέματα. Την άμυνα. Τους μεγάλους άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής. Για την παιδεία. Και την υγεία. Για τη λαθρομετανάστευση, αλλά και για την πρόσκληση νόμιμα μεταναστών. Και με ποιες προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την ελληνική συνέχεια θα χορηγείται, μετά από χρόνια, και αφού έχει αποδείξει ο ξένος ότι θέλει να είναι Έλληνας, η ελληνική ιθαγένεια. Για την πορεία του Ελληνισμού. Που εξαρτάται ΑΠΟΛΥΤΑ από το δημογραφικό. Που αν συνεχιστεί η σημερινή καθοδική πορεία των γεννήσεων σε λίγα χρόνια θα είμαστε οι έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι, μειοψηφία στον τόπο μας. Αποκομμένοι από το χθες, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.

Ζητάμε πολλά; Τα αυτονόητα. Για κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του. Και εκείνους από τους οποίους πήρε τη σκυτάλη. Σε καιρούς πολύ δυσκολότερους από τους σημερινούς.

Είναι μπορετό να υπάρξει επιτέλους μια ενιαία γραμμή στους τομείς που απειλούν ακόμη και την ύπαρξή μας; Ναι, λέμε. Με το χέρι στην καρδιά. Δεν πάει άλλο. Να τραβάει ο ένας από ‘δώ κι ο άλλος από ‘κεί… Και παντού να υποχωρούμε για να μη χάσουμε την ησυχία μας. Μπορεί να υπάρξει συνεννόηση. Βούληση χρειάζεται. Και γενναιότητα. Και να φύγουμε από το εγώ, να πάμε στο εμείς. Είναι πλέον εθνική επιταγή.

Να ξέρουν και να ξέρουμε όλοι μέχρι πού φθάνει η ανοχή. Στο Αιγαίο μας, στα νησιά μας, στις βραχονησίδες μας. Στην Κύπρο. Στη Θράκη. Στα Σκόπια. Στις κατά καιρούς προκλήσεις της Αλβανίας.

Αυτά προέχουν πάνω απ’ όλα.

Δείξτε αύριο ότι μπορείτε, κύριοι αρχηγοί, να φύγετε από τη μιζέρια. Και τις τηλεοπτικές κοκορομαχίες. Μικραίνει η Ελλάδα. Αυτό δεν ανησυχεί κανέναν σας; Δεν σας τρομάζει το τι έρχεται; Ο Δεκέμβριος μπορεί για τρίτη φορά να σημαδέψει την Ελλάδα. Κι αυτό κάνει μεγαλύτερη τη λαϊκή απαίτηση για ένα «Ευαγγέλιο» που δεν θα το παραβιάζει κανείς. Αν θέλετε να πάει η χώρα μπροστά. Να σταματήσει το πισωγύρισμα. Το χρωστάτε στον τόπο. Στον λαό. Αύριο και μεθαύριο το βράδυ ο κόσμος θα περιμένει να ακούσει το πόσο πραγματικά νοιάζεστε, κύριοι αρχηγοί, για την Ελλαδίτσα μας…


Σχολιάστε εδώ