άλλα παραπολιτικά

• Συμβουλή προς ναυτιλλομένους από έναν έμπειρο… καπετάνιο και στη δημοσιογραφία και στην πολιτική, τον Γιώργο Ρωμαίο:
«Σε περιόδους οικονομικής κρίσης δεν αρκούν τα προγράμματα και οι “καλές προθέσεις”, αλλά και τα κατάλληλα πρόσωπα, τα οποία δεν θα αναλώνουν τον χρόνο και το χρήμα στο στήσιμο των προσωπικών κομματικών μηχανισμών. Και υπάρχουν πολλά. Δικαιολογημένα, όμως, αρνούνται να εμπλακούν στα “εσωτερικά μαχαιρώματα” της σταυροθηρίας».
Ασφαλώς και υπάρχουν. Το θέμα είναι οι αρχηγοί να θέλουν άτομα ασυμβίβαστα και ανυποχώρητα στις απόψεις τους. Εκεί πάσχουμε…


Κύριε Διευθυντά,
Έχουν και οι σύντροφοι Βίκινγκ αυθαίρετα, αγροτικά 4Χ4 στο κέντρο της Κοπεγχάγης, καταπατημένα και καμένα δάση;
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
Κάτω Δανία


«Τέλος εποχής»
ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος εφημερίδας της Καρδίτσας, την περασμένη Τρίτη, για την επιλογή του Καραμανλή να είναι ο Δημήτρης Σιούφας υποψήφιος στο Επικρατείας. Κι όπως έμαθα, συγκινήθηκε αρκετά ο πρόεδρος της Βουλής. Αναμενόμενο. Οι ρίζες δεν ξεχνιούνται ποτέ…

• Πού είναι ο Σουφλιάς; Γιατί δεν βγαίνει στα κανάλια και στα ραδιόφωνα να υπερασπιστεί την επιτυχία του, τις πρόωρες εκλογές που επέβαλε;
Νʼ ακούσει τους οπαδούς της παράταξής του, να τους πείσει να ψηφίσουν Καραμανλή; Τι σημαίνει η εξαφάνισή του; Γιατί δεν βγαίνει να δώσει μάχη για το κόμμα του; Φοβάται την οργή των νεοδημοκρατών; Ή μήπως δεν θέλει να στενοχωρήσει το ΠΑΣΟΚ; Τα γιατί εύκολα ο καθένας μπορεί να τα υπονοήσει.

• Στη Λένορμαν, στις αποθήκες της Βουλής, στο πρώην καπνεργοστάσιο, όπου τοποθετήθηκε ο αποπεμφθείς από την Ιπποκράτους αστυνομικός, όπου ήταν διευθυντής ασφαλείας, συνωστισμός δημιουργείται κάθε μέρα από φιλοπασόκους αστυνομικούς για να δηλώσουν πού θέλουν να πάνε, μόλις αναλάβει ο Γιώργος! Και όπως έμαθα, παρόμοια δουλειά έκανε στην Ιπποκράτους. Έφτιαχνε, λένε, λίστες με ποιους θα προαχθούν, ποιοι θα αποστρατευθούν, ποιες θέσεις θα αναλάβουν και γιʼ αυτό τον ξαπόστειλαν… Και καλά έκαναν… Μόνο που περνάει… μπέικα, πληρώνεται χωρίς να κάνει τίποτε…

• Κάπως κινείται εθνικά η ομάδα των ευρωβουλευτών μας. Προηγήθηκε επιστολή της Νίκης Τζαβέλα και του Θάνου Πλεύρη (ΛΑΟΣ) προς τον Επίτροπο Στ. Δήμα σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Την επιστολή τους οι δύο ευρωβουλευτές την κοινοποίησαν και στους 22 συναδέλφους τους έλληνες ευρωβουλευτές, με αποτέλεσμα όλα τα πολιτικά μας κόμματα να τοποθετηθούν στο Στρασβούργο επί του θέματος. Άντε, καλή αρχή στη συνεργασία τους εκεί!

• «Ειδικά για τον Κοροβέση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένας ήρωας της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην εποχή της δικτατορίας και δεν εξαγόρασε ποτέ, λόγω της εσωτερικής ελευθερίας που έχει, τον πραγματικά αντιστασιακό του αγώνα. Εγώ τον στηρίζω με τα 5 χέρια». Τάδε έφη Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Περικλή Κοροβέση.

***

• Κάτι σαν… πλαστελίνη πρέπει να είναι αυτό το… περιβόητο εθνικό συμφέρον. Όπως θέλει το… πλάθει ο καθένας. Ο κ. Σουφλιάς –τον θυμάστε, ε;– είπε ότι το εθνικό συμφέρον απαιτεί πρόωρες εκλογές. Την περασμένη Κυριακή ο φίλος του, ο Σταύρος Ψυχάρης, από το άρθρο του στο «Βήμα» διακήρυξε ότι το εθνικό συμφέρον υπαγορεύει (!) να πάρει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ. Και, θα πρόσθετα εγώ, απαιτεί, επί ποινή λιντσαρίσματος, να αγοράζουν οι πολίτες τα έντυπα του ΔΟΛ, να βλέπουν μόνο Mega και τώρα νʼ ακούνε City!


Προτίμησαν τα θαλασσινά!
Την ώρα που ο μεγάλος αντίπαλος Γιώργος Παπανδρέου έδινε επίσημη συνέντευξη στη ΔΕΘ, η Ντόρα Μπακογιάννη εθεάθη σε γνωστή ψαροταβέρνα της Βουλιαγμένης να γευματίζει με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, τον πατέρα της, επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη μητέρα της, Μαρίκα.
Η οικογένεια προτίμησε να απολαύσει το ηλιόλουστο μεσημέρι στην παραλιακή, δοκιμάζοντας θαλασσινές νοστιμιές πλάι στο κύμα, παρά νʼ ακούσει τον Παπανδρέου, προφανώς για να μην τους κόψει την όρεξη.

• Όχι μόνο η ΝΔ έψαχνε να βρει γυναίκες για να βάλει στα ψηφοδέλτια, αλλά και το ΠΑΣΟΚ στην αναζήτηση ήταν κι αυτό, έτσι για να δείτε πώς προγραμματίζουν και σχεδιάζουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Της τελευταίας στιγμής όλα! Από πλευράς ΠΑΣΟΚ πάντως η Φώφη Γεννηματά είχε αναλάβει να σηκώσει μέχρι και πέτρες για να βρει προσφερόμενες συντρόφισσες… Και τελικά δεν βρήκε ό,τι το καλύτερο, διαβάζοντας τα γυναικεία ονόματα των πράσινων ψηφοδελτίων. Χωρίς να σημαίνει ότι το ίδιο δεν συμβαίνει και στα γαλάζια.


Σχολιάστε εδώ