Το καλό και το… κακό λιοντάρι

«Με αφορμή τα αναφερόμενα στη στήλη της εφημερίδας σας με τίτλο “Κάτω στον Πειραιά” για τον “Λέοντα του Πειραιά”, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:
Η περιοχή του “Λέοντος” ανήκει στη λιμενική ζώνη του ΟΛΠ σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης ΟΛΠ – Δημοσίου. Ο ΟΛΠ, κατόπιν διαγωνισμού, παραχώρησε το σημείο για καφετέρια και παράλληλα ενέκρινε την κατασκευή σκεπάστρων, που συμβάλλουν στην προστασία των θαμώνων από τον ήλιο.
Όπως θα διαπιστώσετε από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, οι εν λόγω λυόμενες κατασκευές, οι οποίες, όπως και εσείς αναγνωρίζετε, είναι ποιοτικές, σε τίποτε δεν εμποδίζουν τη θέα των θαμώνων προς το λιμάνι. Παράλληλα, δεν υποβαθμίζεται το άγαλμα, αφού είναι αναλογικά πολύ μικρότερες ακόμη και από τη βάση του αγάλματος. Αντιθέτως, αποδεδειγμένα οι κατασκευές συμβάλλουν ώστε ο “Λέοντας” να γίνεται πιο προσιτός και οικείος στους επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής».

Σ.Σ.: Κατʼ αρχάς, ευχαριστούμε τον κ. Αναστασόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του σε δημοσιεύματά μας που αφορούν τον ΟΛΠ. Αυτό δείχνει ευαισθησία. Επιβεβαιώνει πάντως ότι η πλατειούλα μπροστά από το άγαλμα έκλεισε από λυόμενες κατασκευές για να μη… λιάζονται οι θαμώνες, θεωρεί όμως ότι δεν κρύβουν το λιοντάρι, αλλά… κάνουν πιο ελκυστικό τον χώρο στους επισκέπτες. Αυτή είναι η άποψη του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ. Όπως κι εμείς έχουμε τη δική μας. Και φυσικά δεν την αλλάζουμε.


Σχολιάστε εδώ