Τι λέει ο Νομάρχης Ηλείας

«Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Στο φύλλο της εφημερίδας σας 30/8/2009 υπήρχε σχόλιο με τίτλο «Τι έγινε η επιταγή;» που αφορούσε τη διαχείριση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και τον νομάρχη της δωρεάς που προσέφερε το ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων και την ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος της Ηλείας και υπαινισσόταν ότι υπήρχε καθεστώς αδιαφάνειας για το 1.200.000 ευρώ που προσέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τα κομματικά ταμεία. Η πραγματικότητα είναι η εξής:
Η διαχείριση των χρημάτων γίνεται μόνο από τον νομάρχη και τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Σπυρόπουλο. Η επιταγή δόθηκε στον νομάρχη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τρεις συγκεκριμένες δραστηριότητες:
Η πρώτη αφορά τη διενέργεια ενός διεθνούς διαγωνισμού για την υλοποίηση των σχεδίων ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών στη βάση των κατευθύνσεων της πρότασης νομού του ΠΑΣΟΚ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται γι’ αυτήν τη δραστηριότητα στις 200.000 ευρώ. (Ήδη η επιστημονική επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της.)
Η δεύτερη δραστηριότητα αφορά τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές πτυχιούχων ΑΕΙ που προέρχονται από τους πυρόπληκτους νομούς και το συνολικό ποσό δεν θα είναι λιγότερο από 500.000 ευρώ. (Ήδη μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί 150.000 ευρώ.)
Και η τρίτη δραστηριότητα αφορά πρόταση έργου αναβίωσης της ορεινής οδού Αρχαίας Ήλιδας – Ολυμπίας συνολικού μήκους 44 χλμ. και περιλαμβάνει δράσεις αναβάθμισης του περιβάλλοντος και δημιουργίας 7 σταθμών – χώρων αναψυχής. Η δραστηριότητα αυτή θα ξεκινήσει με τα υπόλοιπα 500.000 ευρώ. (Συγκεκριμένα οι μελέτες και τα σχέδια ολοκληρώθηκαν και μένουν οι υπογραφές των προγραμματικών συμβάσεων)».


Σχολιάστε εδώ