Τη στιγμή που τα ΜΜΕ αλώνονται από golden boys και αλλάζουν χέρια, η ΕΣΗΕΑ παραμένει χωρίς διοίκηση!

Η ΕΣΗΕΑ, σε εποχή κρίσιμη για το αύριο των δημοσιογράφων (μιλάμε για τους «μικρούς», όχι για τις φίρμες), εξακολουθεί να μην έχει διοίκηση. Και δυστυχώς λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Και στο μεταξύ, ο χώρος των ΜΜΕ αλώνεται από golden boys, που δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τον Τύπο. Απλώς κατάλαβαν ότι για να πάρεις δουλειές, για να είσαι «κάποιος» σʼ αυτήν τη χώρα, για να σε χαϊδεύουν και να σε προσκυνάνε, πρέπει να έχεις εφημερίδα, ραδιόφωνο, να μπεις σε κανάλι.
Υπήρξαν πάντως προτάσεις για να βρεθεί μια λύση συνεργασίας ώστε η ΕΣΗΕΑ να αποκτήσει διοίκηση.
Η παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία», της οποίας ηγείται ο Πάνος Σόμπολος, υπέβαλε τρεις προτάσεις, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της οι προτάσεις αυτές ήταν:
= «Πρόταση 1η: Καλέσαμε, ως πλειοψηφήσασα παράταξη, τους συναδέλφους για συνεργασία και συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ.
Την απέρριψαν.
= Πρόταση 2η: Παραιτηθήκαμε κάθε διεκδίκησης θέσης του προεδρείου. Προτείναμε να εκλέξουν προεδρείο οι άλλες παρατάξεις (έχουν σύνολο 7 έδρες) χωρίς εμάς.
Την απέρριψαν.
= Πρόταση 3η: Ζητήσαμε να εφαρμοστεί κατά γράμμα η απλή αναλογική. Δηλαδή, ανάλογα με τη δύναμή της η κάθε παράταξη να πάρει και τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο. (Πέντε είναι οι παρατάξεις, πέντε θέσεις έχει το προεδρείο).
Την απέρριψαν».


Σχολιάστε εδώ