στα ενδότερα των ομάδων

=Τα βρήκαν στον Ολυμπιακό μετά τη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έκρινε επαρκείς τις εξηγήσεις του Τιμούρ Κετσπάγια για την εικόνα που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» στο Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη, αλλά και για τους μυϊκούς τραυματισμούς.
=Περισσότερο, όμως, εντυπωσιάστηκε ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ από την πίστη του Γεωργιανού στη δουλειά του. Πρώτη φορά είδε έναν προπονητή να εμφανίζεται τόσο σίγουρος για την αποτελεσματικότητα των μεθόδων που ακολουθεί στην εκγύμναση των ποδοσφαιριστών και στην ανάλυση της τακτικής.
=Στον Πειραιά έχουν μάλιστα βρει και την αιτία του προβλήματος. Θεωρούν ότι ο Κετσπάγια έχει έλλειμμα επικοινωνίας και δεν μπορεί να αναδείξει τη δουλειά του.
=Αντίθετα, προβάλλονται όλα τα αρνητικά, ενώ πέρυσι όλοι πίστωναν στον Βαλβέρδε κάθε θετικό του Ολυμπιακού και στους παίκτες κάθε αρνητικό. Για να στηρίξουν τον Κετσπάγια, οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται να χτίσουν επικοινωνιακό μηχανισμό.
=Θέλουν να προστατέψουν τον Γεωργιανό. Διότι υπάρχουν αρκετοί στον Πειραιά που εκτιμούν ότι κάνει καλή δουλειά στη φυσική κατάσταση και στην τακτική.
=Υπάρχουν παίκτες, ωστόσο, που εκφράζουν αμφιβολίες για την επαγγελματική επάρκεια του Κετσπάγια. Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, πάντως, αποκλείεται να προκύψει αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό.
=Γενικά, πάντως, εκτονώθηκε η ένταση σε πολλές ομάδες χάρη στις παρεμβάσεις των παραγόντων. Συνέβη στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ.
=Ειδικά η ΑΕΚ είναι μια τρομερή περίπτωση.
Ο Νίκος Θανόπουλος επανέλαβε όσα έλεγε και πριν από δύο μήνες, αλλά όλοι τον αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο.
=Προσπάθησαν, μάλιστα, τα ΜΜΕ να πείσουν τον κόσμο ότι όλα βαίνουν καλώς στην Ένωση. Φαίνεται ότι έχει επικοινωνιακό χάρισμα ο Θανόπουλος και το αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό.
=Η ΑΕΚ, πάντως, έχει φέτος πολλές πιθανότητες να πάρει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Όπως, μάλιστα, λένε
οι παράγοντές της, η έκβαση της προσπάθειας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δουλειά του Μπάγεβιτς.
=Έχουν, δηλαδή, δείξει ήδη τον υπεύθυνο ενδεχόμενης αποτυχίας. Αλλά ο Ντούσκο πήρε τα μέτρα του με την επικείμενη μεταγραφή της Αγγελικής Αρκάδη, η οποία μπορεί να αποτρέψει τη στόχευση του 61χρονου προπονητή.
=Όπως μπορεί να απορροφήσει και τους κραδασμούς. Γιʼ αυτό, άλλωστε, την πίεσε ο Μπάγεβιτς και την πήρε από τον Ολυμπιακό, στον οποίο έκανε κατά γενικήν ομολογία εξαιρετική δουλειά.
=Επικοινωνιακά πάσχει ο Παναθηναϊκός. Ακόμα και η μεταγραφή του Γιούρκα Σεϊταρίδη προκάλεσε πολλές μουρμούρες για τον χρόνο που ολοκληρώθηκε.
=Ο κόσμος είχε αρχίσει να πιστεύει στον Στέργο Μαρίνο και η επιστροφή του Σεϊταρίδη τον μπέρδεψε. Αλλά όπως προέκυψε από τα ρεπορτάζ, ο Πατέρας περίμενε την ύστατη ώρα για να αιφνιδιάσει τους πάντες εντός κι εκτός ομάδας.
=Διότι υπήρχαν ενστάσεις και μέσα στην Παιανία για τον Γιούρκα. Αλλά και στους Αμπελόκηπους, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΠΑΕ.
=Ο Πατέρας, όμως, έκανε το δικό του. Είχε, άλλωστε, πει ότι ήθελε τον Σεϊταρίδη, αλλά δεν τον ήθελαν άλλοι.
=Στον Παναθηναϊκό έχουν τους πονοκεφάλους και με τους διάφορους μάνατζερ. Ουσιαστικά έχουν αντιληφθεί ότι από τους ατζέντηδες παίζεται το επικοινωνιακό παιχνίδι και προσπαθούν να τα βρουν μαζί τους.
=Έχουν, άλλωστε, αρκετές εκκρεμότητες. Για παράδειγμα, υπάρχουν οι τρεις παίκτες που ξέμειναν στην Παιανία, οι Τζιόλης, Κλέιτον και Μάντζιος, που πράττουν ό,τι τους λένε οι εκπρόσωποί τους.
=Μια και αναφέρθηκα στον Μάντζιο, ο Χενκ Τεν Κάτε επιμένει στην επαναδραστηριοποίησή του. Έχει, μάλιστα, και ένα καλό επιχείρημα, τις εργομετρικές εξετάσεις του παίκτη, που δείχνουν ότι δούλεψε σωστά το τελευταίο τρίμηνο.
=Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πάντως, του το έχουν ξεκόψει. Δεν θέλουν τον Μάντζιο και τον Τζιόλη στην ομάδα, αλλά αντίθετα εξακολουθούν να πιέζουν τον Ολλανδό για τον Κλέιτον.
=Οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες εδώ και 15 μέρες. Κάποια από τις δύο, όμως, σίγουρα θα κάνει πίσω.
=Μένω στον Παναθηναϊκό και πάω στο μπάσκετ. Είναι απίστευτο το μάτι του Ομπράντοβιτς.
=Όλοι οι προπονητές που συμμετέχουν στο Ευρωμπάσκετ παραμιλάνε με δύο παίκτες της Ελλάδας, τον Καλάθη και τον Σχορτσιανίτη. Για τον δεύτερο γνωρίζουν ότι η μεταμόρφωσή του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Γιόνας Καζλάουσκας.
=Με τον Καλάθη, όμως, όλοι απορούν πού τον ανακάλυψε ο Ομπράντοβιτς και θεωρούν ότι την επόμενη διετία θα αποτελεί το κορυφαίο όνομα στην Ευρωλίγκα. «Θα μάθει πολλά από τον Ζέλικο», ήταν ένα από τα σχόλια του Ντούσαν Ίβκοβιτς.
=Να ασχοληθώ και λίγο με το βόλεϊ. Μπορεί η πορεία της Εθνικής στη Σμύρνη να μην είχε ανάλογη συνέχεια με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η 8η θέση είναι επιτυχία εάν σκεφτούμε πόσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια με τις λανθασμένες επιλογές.
=Όταν η ομάδα του 2005 που ήταν έτοιμη για μετάλλιο κατέληξε 6η στο Ευρωβόλεϊ λόγω Χαριτωνίδη, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν η 8η θέση στη φετινή διοργάνωση. Ειδικά εάν συνυπολογίσουμε και το πέρασμα του Αλέκου Λεώνη το 2007.
=Τότε που εκτός της κατρακύλας στη 13η θέση, η Εθνική ομάδα κινδύνεψε να χάσει και δύο από τα μεγαλύτερα κεφάλαιά της, τον Θόδωρο Μπάεφ και τον Κώστα Χριστοφιδέλλη. Πλήρωνε τους εγωισμούς του Λεώνη, ο οποίος είχε συνηθίσει στον Ηρακλή να κάνει ό,τι ήθελε.
=Φυσικά και δεν θα ήθελα να βρισκόμουν στη θέση του. Έστω και αν οι έλληνες διεθνείς δεν ολοκλήρωσαν την υπέρβασή τους με την είσοδο στην 5άδα.
=Το φοβάται πολύ το ματς με την Ξάνθη ο προπονητής του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου. Κυρίως επειδή διαθέτει πολλούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι συζητούσαν όλη την εβδομάδα για την επιβλητική νίκη επί του Ολυμπιακού στο φιλικό της προηγούμενης Κυριακής.
=Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού που δέχθηκαν προτάσεις για να κατέβουν υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές. Το παραδέχθηκε και ο Θόδωρος Ζαγοράκης, τον οποίο προσέγγισε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
=Μόνο ο Γιώργος Ανατολάκης πήρε το ρίσκο. Κατεβαίνει, όμως, στη Β΄ Πειραιά, όπου εκτιμά ότι θα τον ψηφίσουν αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού.
=Κάποιοι άλλοι επικαλέστηκαν ως δικαιολογία το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως τις εκλογές. Έτσι γλίτωσαν το… κράξιμο.


Σχολιάστε εδώ