«Σταθερή αξία» για τα κόμματα οι συνδικαλιστές

Το είπε τελικά το «ναι» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία Γιώργος Κουτρουμάνης. Θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είτε στη Β΄ Αθηνών είτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αχαΐα. Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, όπως όλα δείχνουν, θα χάσουν έναν μαχητικό συνδικαλιστή και έναν μεγάλο γνώστη των ασφαλιστικών θεμάτων – και προβλημάτων. Από άλλη θέση ευθύνης, ο κ. Κουτρουμάνης προσδοκάται ότι θα παλέψει με το ίδιο πάθος για την προάσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Αντιθέτως:
Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, είπε «όχι» στις πιέσεις για να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές λίστες του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Πολυζωγόπουλος θεωρεί πιο χρήσιμη την παραμονή του στο αξίωμα του επικεφαλής της ΟΚΕ και στις παρεμβάσεις του οργάνου αυτού, για όλο το διάστημα που θα επικρατούν συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης.
Από τον χώρο της ΔΑΚΕ πληροφορίες αναφέρουν ότι πέφτουν «βροχή» οι κρούσεις, κυρίως σε συνδικαλίστριες του χώρου, για να περιληφθούν στις λίστες της ΝΔ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αξιόπιστη πληροφορία για το ποιοι τελικά θα στελεχώσουν τους καταλόγους.
Ο Γ. Μαυρίκος προεξοφλείται ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος με το ΚΚΕ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Πάντως, οι επικεφαλής του ΠΑΜΕ, Γ. Πέρρος, Θ. Κούτρας και Χρ. Καρτσιώτης, φαίνεται πως επιφορτίζονται με την ευθύνη για την ενδυνάμωση της παράταξης και για μια ακόμη πιο μαχητική παρουσία της στον συνδικαλιστικό χώρο.
Από την Αυτόνομη Παρέμβαση σίγουρος μέχρι στιγμής είναι ο Δημ. Στρατούλης από τον ΣΥΝ, του οποίου είναι υπεύθυνος για την εργατική πολιτική. Εξαιτίας όμως της ρευστότητας που χαρακτηρίζει τον χώρο του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως οι όποιες υποψηφιότητες θα περάσουν και αυτές από «σαράντα κύματα», προκειμένου να διαμορφωθούν οι τελικές λίστες του χώρου αυτού της Αριστεράς.


Σχολιάστε εδώ