Σπ. Παπασπύρος: Πιέσεις μετά τις εκλογές

Η επαναφορά του ΑΣΕΠ και το εκλογικό σύστημα είναι στις άμεσες πολιτικές προτεραιότητες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λένε σχετικές πληροφορίες. Για τα συνδικαλιστικά ζητήματα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος (ΠΑΣΚ/ΔΥ) τοποθετείται ως εξής εν όψει της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου.
«Το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί σαφείς δεσμεύσεις και επαρκείς προδιαγραφές στα μείζονα της μισθολογικής, εργασιακής, ασφαλιστικής πολιτικής. Από την οπτική αυτή έχει έννοια και περιεχόμενο η συνέχιση των παρεμβάσεων στην προεκλογική περίοδο. Η προβολή των αιτημάτων και των προτάσεων και η αξιολόγηση της στάσης του συνόλου των κομμάτων και ιδιαίτερα αυτών που άμεσα διεκδικούν την κυβέρνηση είναι απαραίτητη, γιατί διαμορφώνεται το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον της δράσης των συνδικάτων, της τύχης των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, για μια κρίσιμη και μεγάλη χρονική περίοδο μετά τις εκλογές».
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ:
«Οι κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ ήταν σκληρές, μονομερείς και άδικες στη μεταβίβαση των βαρών από τα δημοσιονομικά και οικονομικά αδιέξοδα, για τα οποία οι κύριοι υπεύθυνοι παραμένουν στο απυρόβλητο».
Συνεχίζοντας, ο κ. Παπασπύρου τονίζει:
«Κεφαλαιοποιούμε τις θέσεις των άλλων κομμάτων και αναλύουμε τις εναλλακτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που με ολοκληρωμένο τρόπο αναμένεται να κατατεθούν από τον κ. Παπανδρέου το τρέχον διήμερο στη ΔΕΘ. Σε κάθε περίπτωση έχουμε συνείδηση για μια δύσκολη πορεία έως το 2012, χρειάζεται πλήρης αποκάλυψη των μύθων, γνωρίζουμε το αρνητικό και νεοσυντηρητικό πλαίσιο που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, τις πιέσεις που αναμένονται αμέσως μετά την Κυριακή των εκλογών».
Επίσης, ο κ. Παπασπύρου προαναγγέλλει:
«Η ΑΔΕΔΥ ήδη έχει αποφασίσει με την ολοκλήρωση του κύκλου της ΔΕΘ και με βάση το γεγονός ότι το Δημόσιο είναι ισχυρό στην προεκλογική ατζέντα, να παρέμβει με δημόσιο τρόπο τις επόμενες ημέρες και στο σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί και αφορούν τα συνδικάτα. Με συνέπεια στη στρατηγική ενίσχυσης της αυτονομίας, της ενότητας και της αγωνιστικότητας του συνδικαλιστικού κινήματος, επιμένουμε με αποφασιστικότητα στην αρχή ότι: πολιτευόμαστε με βάση τα προβλήματα, τις ανάγκες, τα δίκαια των κοινωνικών, λαϊκών στρωμάτων που υπηρετούμε».


Σχολιάστε εδώ