Πρόσωπο-έκπληξη ο νέος άσος του Καρατζαφέρη!

ΠΡΟΣΩΠΟ-έκπληξη, που όπως λέγεται θα προκαλέσει αίσθηση, θα υπάρχει στις εκλογικές λίστες του ΛΑΟΣ. Ο Γ. Καρατζαφέρης κρατάει το όνομα επτασφράγιστο μυστικό, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσωπο μέσα από τη Νέα Δημοκρατία, ενδεχομένως και για εν ενεργεία βουλευτή από τη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σε επαφή με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ήταν μέχρι πρότινος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγεται σε περιφέρεια της Πελοποννήσου και κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο προκάλεσε αρκετές φορές πονοκέφαλο στη Ρηγίλλης.
Η συζήτηση που προκάλεσαν οι επιλογές του Καρατζαφέρη σε λαμπερά ή αμφιλεγόμενα πρόσωπα –ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν επιτεύχθηκε η συνεργασία– και σε δυσαρεστημένους πρώην βουλευτές ή πολιτευτές της ΝΔ, που στο κόμμα τους δεν είχε καμία τύχη, είχαν διπλό στόχο: Αφενός να καρπωθεί τις ψήφους διαφόρων κατηγοριών πολιτών, κυρίως απολίτικων και νεολαίων, προβάλλοντας ένα πιο φιλικό προφίλ και ως η εναλλακτική λύση συμφιλίωσης της πολιτικής με τη show-biz. Αφετέρου τη διείσδυση στη μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων της ΝΔ, από όπου ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αντλεί ψήφους. Δεξιότερα της ΝΔ, το πέμπτο στην κατάταξη, σύμφωνα με τις τελευταίες εθνικές εκλογές, κοινοβουλευτικό κόμμα, του κ. Καρατζαφέρη, κρατά παράλληλα ψηλά τη σημαία των εθνικών θεμάτων και επιχειρεί να ικανοποιήσει το δεξιό πατριωτικό κομμάτι θέτοντας επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον τέως διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Κοραντή. Επιλογή που δεν απαντά στις προσδοκίες των βουλευτών, οι οποίοι ευελπιστούσαν σε ένα πιο ηχηρό όνομα στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ εγείρει παράλληλα ερωτήματα, καθώς το ίδιο πρόσωπο που τώρα πολιτεύεται αποπέμφθηκε τον περασμένο Ιούλιο από την κυβέρνηση της ΝΔ επειδή κατά τη διάρκεια σημαντικότατων υποθέσεων εξέθεσε το κύρος της κυβέρνησης που τον εμπιστεύτηκε…
Το μότο και η ευχή του προέδρου του ΛΑΟΣ, σʼ αυτές τις εκλογές, είναι η μη επίτευξη αυτοδυναμίας από το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα προσπαθεί να πείσει το εκλογικό σώμα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα τον φέρει τρίτο κόμμα περνώντας μπροστά από το ΚΚΕ, ώστε να του δοθεί διερευνητική εντολή καθιστώντας τον πόλο των εξελίξεων και ρυθμιστή. Τα ποσοστά άλλωστε των τελευταίων δημοσκοπήσεων (από 4,2 έως 6,2%) φέρουν τον ΛΑΟΣ στους κερδισμένους των εκλογών, ενώ, όπως λέει ο ίδιος ο πρόεδρος, το κόμμα του συνήθως συγκεντρώνει διπλάσιο ποσοστό από αυτό που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις…
Ο κ. Καρατζαφέρης, που δεν φέρει αδίκως το προσωνύμιο της «αλεπούς» της πολιτικής, θα παίξει επίθεση με τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Γ. Ανατολάκη στη Β΄ Πειραιά και την πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κολύμβηση Αργυρώ Κωστάρογλου στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά, ελπίζοντας ότι με την υποψηφιότητα αυτή θα προσελκύσει τους ανθρώπους που μέχρι σήμερα δεν έχουν προσεγγίσει την πολιτική με σοβαρότητα. Σε επίθεση υπολογίζει και με τις υποψηφιότητες των πρώην βουλευτών της ΝΔ Δημήτρη Κωνσταντάρα (Β΄ Αθήνας) και Γιώργου Γαρουφαλιά (Λάρισα), των πολιτευτών Ουρανίας Παπανδρέου στην Εύβοια (σύζυγος του Νίκου Παπανδρέου, νομάρχη και βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία), Μιχάλη Βετούλη προέδρου και γενικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Αξιωματικών της Αστυνομίας, και του δημάρχου Βιλλίων Γ. Μακρυνόρη.
Φαίνεται όμως πως στην περίπτωση της υποψηφιότητας του Ηλία Ψινάκη, που σερνόταν επί μία βδομάδα, κρατήθηκε… άμυνα, κυρίως από τους νυν βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους πέραν των ιδεολογικών προέβαλαν και καθαρά πρακτικά προβλήματα, καθώς η συνυποψηφιότητα με τον διάσημο μάνατζερ και παρουσιαστή ριάλιτι θα δημιουργούσε ενδεχομένως προβλήματα στην επανεκλογή τους. Χαρακτηριστικά λέγεται ότι για τέτοιους λόγους αντέδρασαν οι βουλευτές της Β΄ Αθήνας Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Αϊβαλιώτης, ενώ ο ευρωβουλευτής Θανάσης Πλεύρης, που θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, είχε εκφράσει διαφωνία για λόγους φυσιογνωμίας του κόμματος.
Λέγεται δηλαδή ότι αν ο κ. Ψινάκης την επομένη ημέρα που συνέφαγε σε εστιατόριο με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ δήλωνε ότι αποδέχεται την πρόταση, ο κ. Καρατζαφέρης θα τον είχε συμπεριλάβει στις λίστες και μάλιστα στη Β΄ Αθήνας όπου πιθανότατα θα είναι υποψήφιος και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος [παράλληλα με νομό της Θράκης και πιθανότατα τον Έβρο, περιοχή που έδωσε στον ΛΑΟΣ το υψηλότερο ποσοστό στις ευρωεκλογές (7,65%)], στενεύοντας τα περιθώρια για τους νυν βουλευτές… Σε ναυάγιο φαίνεται να οδηγήθηκαν και οι συζητήσεις με το μοντέλο Μαρίνα Τσιντικίδου (που ακουγόταν ότι θα είναι υποψήφια στην Πιερία, αλλά με τη ΝΔ), με την πρώην σύζυγο του Τόλη Βοσκόπουλου, Τζούλια Παπαδημητρίου, ενώ δεν περπάτησε και η σκέψη να είναι υποψήφια η προβεβλημένη σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καρατζαφέρης κρατάει κρυφά χαρτιά και λέει ότι η δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων, που αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη, θα κρύβει πολλές εκπλήξεις και ηχηρά ονόματα. Ψιθυρίζεται μάλιστα ότι η μεγάλη έκπληξη μπορεί να έλθει από το ΠΑΣΟΚ, με προσχώρηση από το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, που θα προκαλέσει αίσθηση. Ήδη γίνονται επαφές και συζητήσεις, ενώ σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα θα κλειδώσουν πολλές υποψηφιότητες.
Κι αυτή πάντως η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος δεν θα περιλαμβάνει ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις. Οι περιοδείες του κ. Καρατζαφέρη θα επικεντρωθούν σε συνεντεύξεις και εμφανίσεις σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, τις οποίες κρίνει πιο αποδοτικές αλλά και πιο συμφέρουσες, αφού κερδίζει και σε χρήμα και σε χρόνο…


Σχολιάστε εδώ