Παραμένουν οι κινήσεις για «μετεκλογικές συγκλίσεις»

Η κλιμακούμενη διακομματική όξυνση έχει καλύψει αυτές τις κινήσεις, οι οποίες ουσιαστικά έχουν ανασταλεί.

Εκείνοι ωστόσο που τις προωθούν εκτιμούν ότι δεν αναστρέφονται οι αναγκαιότητες που τις επιβάλλουν, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσεως, η οποία στους επόμενους μήνες θα εκδηλωθεί με τρόπους καταθλιπτικούς, απειλώντας έως και άμεσες καταρρεύσεις.

Η διάψευση των προοπτικών δικομματικής συνεργασίας δεν αναιρεί τη σιωπηρή συναίνεση ακόμη και σε επίπεδο ηγετικών στελεχών των δύο κομμάτων, χωρίς να υπάρχει τίποτε το συγκεκριμένο για μετεκλογική σύμπραξη.

Και στις δύο πλευρές καλλιεργούνται συνθήκες για να υπάρξουν «συναινετικές προσεγγίσεις» προκειμένου νʼ αποτραπούν τα χειρότερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο «ΠΑΡΟΝ» πολιτικός παράγοντας που εμπλέκεται.

Ο ίδιος τόνισε ότι ανάλογα με τις εξελίξεις και αν θεωρηθεί σκόπιμο, στελέχη που βλέπουν θετικά τέτοια προοπτική θα προχωρήσουν σε ανοικτή διακήρυξη, χωρίς να στρέφονται κατά των κομμάτων τους, αλλά «θέτοντας την ανάγκη ευρείας συναινέσεως, με άξονα ένα κοινό και βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα σωτηρίας κι εξόδου από τις Συμπληγάδες».

Το «ΠΑΡΟΝ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι θεσμικοί παράγοντες του οικονομικού γίγνεσθαι πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση, καλλιεργούν το κλίμα και στηρίζουν όσους συγκλίνουν προς τέτοιες μετεκλογικές τάσεις.


Σχολιάστε εδώ