ΟΝΝΕΔ: «Και τώρα τρέχουμε»

Σε άλλες εποχές μια τέτοια ομιλία θα είχε δημιουργήσει κύματα ενθουσιασμού στα γαλάζια παιδιά. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτήν τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Παρότι η επικοινωνία νέων και Καραμανλή διατηρείται στα ίδια επίπεδα, η συνολική κατήφεια που υπάρχει στο γαλάζιο στρατόπεδο μάλλον έχει επηρεάσει και τους ΟΝΝΕΔίτες. Επιπλέον μας λένε ότι η συγκέντρωση στο Αιγάλεω ήταν η λιγότερη επιτυχημένη συγκέντρωση της ΟΝΝΕΔ στην κυβερνητική θητεία της ΝΔ. Ορισμένοι καλοθελητές δείχνουν προς την ηγεσία, από τις δικές μας πληροφορίες όμως προκύπτει ότι η απόφαση για τη συγκέντρωση πάρθηκε μέσα στην εβδομάδα, ενώ οι πρώτες ειδοποιήσεις της κινητοποίησης ήρθαν σ’εμάς μόλις 48 ώρες πριν. Και πάλι καλά που συγκεντρώθηκαν τόσοι δηλαδή! Το κόμμα, ήξερε εξαρχής το πρόβλημα αλλά ήθελαν να ξεκινήσουν με ομιλία στην ΟΝΝΕΔ και το κλειστό γυμναστήριο φαινόταν καλή λύση, αφού θα γέμιζε εύκολα.

Την παρουσία των ΟΝΝΕΔιτών την πιστώνεται κυρίως το τμήμα Λεκανοπεδίου (κυρίως με την παρουσία των τοπικών της Δυτικής Αττικής) αλλά και η ΔΑΠ Αθήνας (παρά τις κόντρες). Πάντως διάφορες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι «Ο Καραμανλής δεν γεμίζει ούτε γυμναστήριο» δεν ισχύουν, μια και ο κόσμος δεν ήταν τόσο λίγος. Μας λένε ότι πράγματι υπήρχαν κενά μέσα στο γήπεδο, αλλά ο κόσμος έξω από αυτό ίσως περισσότερος απ’ όσους ήταν μέσα! Βέβαια οι έξω δεν ήταν ΟΝΝΕΔίτες, αλλά ας είναι. Το κρίσιμο για την ΟΝΝΕΔ είναι να μπορέσει να κινητοποιήσει, εν μέσω εξεταστικής στα πανεπιστήμια, τον κόσμο της για τις εκλογικές εργασίες (εκλογικά περίπτερα, αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα κ.λπ.) και να αποδείξει ότι δεν έχει χάσει μέρος της δυναμικής της. Από τα ευτράπελα που μας μετέφεραν ήταν η απορία ορισμένων μεγαλύτερων μόλις άκουγαν τον νέο ύμνο της ΟΝΝΕΔ, αλλά τελικά μάλλον τους άρεσε.

Η ΟΝΝΕΔ συμπληρώνει τα κενά της ΝΔ

Όπως θα ξέρετε, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων στη ΝΔ έχει αποκτήσει τις διαστάσεις σίριαλ. Η επιλογή να γίνει η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων στο τέλος της περιόδου που επιτρέπει ο νόμος, αφήνοντας στους υποψηφίους μόλις 20 ημέρες, έχει δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ενδιαφερόμενοι έχουν αντιδράσει, καθώς δεν γνωρίζουν τις τελικές αποφάσεις της Ρηγίλλης. Παρότι η επιλογή αυτή έχει γίνει για άλλους λόγους (μείωση διαρροών προς ΛΑΟΣ, επικοινωνιακή διαχείριση «κοψίματος» στελεχών), ορισμένοι υποψήφιοι φαίνεται ότι άρχισαν να υπαναχωρούν. Η Ρηγίλλης γνωρίζοντας αυτό το ενδεχόμενο, στράφηκε εγκαίρως προς την ΟΝΝΕΔ και ζήτησε λίστα στελεχών που μπορούν να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια. Μάλιστα η οδηγία ήταν να υπάρχουν στη λίστα, αν είναι δυνατόν, υποψήφιοι με δυνατότητα να κατέβουν σε περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής. Ζητήθηκε ακόμη από την ΟΝΝΕΔ η ύπαρξη σοβαρού αριθμού γυναικείων υποψηφιοτήτων. Η κεντρική διοίκηση της οργάνωσης παρέδωσε τις προτάσεις της, που περιλαμβάνουν σχεδόν 50 ονόματα, τα οποία όμως δεν ανακοινώνει επισήμως. Πάντως η κίνηση αυτή δεν περιλάμβανε την ειδοποίηση των ενδιαφερομένων – αυτό θα το αναλάμβανε η Ρηγίλλης αν χρειαζόταν. Ορισμένοι λοιπόν ενδιαφερόμενοι προσπάθησαν, έχοντας γνώση των κινήσεων αυτών, να προωθήσουν τις υποψηφιότητές τους (ή τους δικούς τους ανθρώπους) μέσω προτάσεων υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος. Θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις να δούμε τελικά τι θα προκύψει…

Νέοι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ακούγονται τελευταία και μερικά ακόμη ονόματα ΟΝΝΕΔιτών, τα οποία περιλαμβάνονται και στη λίστα που παρέδωσε η ΟΝΝΕΔ στη Ρηγίλλης. Πέραν των όσων έχουμε αναφέρει τις προηγούμενες εβδομάδες, ακούμε τώρα και για μερικούς ακόμη υποψήφιους, κάτω των 30 ετών.

Πρόκειται για την Κλειώ Λαζογεώργου (31 ετών) στην Α΄ Αθήνας, τον Γιώργο Παπαδημητρίου (30 ετών, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων και Απόδημου Ελληνισμού της ΟΝΝΕΔ) και την Άννα Λίγουρη (29 ετών) στη Β΄ Αθήνας, τη Μαρία Τσέγκα στην Α΄ Πειραιά, τον Κώστα Πανουσόπουλο (26 ετών) για την Περιφέρεια Αττικής, την Αγάπη Γερογιαννάκη (27 ετών, υπεύθυνη Οργανώσεων Εξωτερικού της ΟΝΝΕΔ και γνωστή με το παρατσούκλι «η Αγάπη της ΟΝΝΕΔ») για τη Λέσβο ή το Ρέθυμνο, τον Αργύρη Κόπανο (30 ετών) για τη Μαγνησία, τον Γιώργο Παπαδάκη (27 ετών και πρόεδρος Νομαρχιακής) για το Ηράκλειο. Ακόμη ακούμε τα γνωστά στελέχη της ΟΝΝΕΔ Γιώργο Γεωργιάδη στον Έβρο και Μαρία Ζάβαλη στην Πρέβεζα. Κυριακή κοντή γιορτή, σύντομα θα ξέρουμε αν περπάτησαν αυτές οι υποψηφιότητες…

Γαλάζιες πικρίες

Η πίεση των αντιδρώντων στη ΔΑΠ, παρότι υποχώρησε λόγω εκλογών, δεν φαίνεται να έχει καμφθεί. Ωστόσο οι απειλές περί μη κινητοποίησης των φοιτητών στις εκλογές, αν και δεν έγιναν δεκτές από το κόμμα, φαίνεται να προβλημάτισαν. Υπήρξε πίεση προς την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ να κάνει κάποιες κινήσεις προκειμένου να κινηθεί ο μηχανισμός της ΔΑΠ προεκλογικά, περιλαμβανομένων των «ανταρτών». Όπως σας έχουμε γράψει, οι διαμαρτυρόμενοι απαιτούσαν επανάληψη των εκλογικών διαδικασιών στη ΔΑΠ. Ωστόσο κάτι τέτοιο αυτήν την περίοδο αποκλείεται. Μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησαν φήμες ότι η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ προκρίνει, ως κίνηση εκτόνωσης, την αντικατάσταση του γραμματέα της ΔΑΠ Μάνου Κασσελάκη από τον υπεύθυνο Τύπου της ΟΝΝΕΔ Γιώργο Παπαδομιχελάκη. Μέχρι την ώρα που γράφαμε αυτές τις γραμμές δεν είχε επιβεβαιωθεί ακόμη επισήμως. Ωστόσο μια τέτοια κίνηση, μας λένε από τη Λυκούργου, δεν είναι μόνο κίνηση εκτόνωσης αλλά και καταλογισμός ευθύνης για ορισμένα κακά αποτελέσματα στις σχολές, καθώς και για τον τρόπο χειρισμού της κρίσης που δημιουργήθηκε. Επιπλέον δίνει και το μήνυμα μιας ισχυρής ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ. Αφήστε που

έχει και άρωμα επόμενης ημέρας, προσθέτουμε εμείς. Αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση…

Βόμβες και επιθέσεις

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των «γνωστών» οργανώσεων, όπως η πρόσφατη στο χρηματιστήριο, δεν είναι οι μόνες που προβληματίζουν. Ειδικά στον χώρο των οργανώσεων νεολαίας υπάρχει κι ένα άλλο, συχνό τελευταία, φαινόμενο. Για παράδειγμα, τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην περιοχή της Αμφιάλης και του Δάσους Χαϊδαρίου δέχτηκαν επιθέσεις αργά το βράδυ της Δευτέρας της περασμένης εβδομάδας από αγνώστους.

Πιο συγκεκριμένα στα γραφεία της Τοπικής Δάσους Χαϊδαρίου άγνωστοι έριξαν πέτρες, κατέστρεψαν τις τζαμαρίες καθώς και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Αμφιάλης, από την άλλη, έπειτα από αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξής τους πετροβολήθηκαν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και εκεί σημαντικές υλικές ζημίες. Σημειώνουμε ότι και τα δύο γραφεία δέχονται επίθεση για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο. Η ΟΝΝΕΔ, σε μια προσπάθεια όξυνσης προφανώς, αναφέρει ότι οι δράστες «φρόντισαν να αφήσουν την υπογραφή τους γράφοντας με πράσινη μπογιά συνθήματα στους τοίχους».

Τα γαλάζια παιδιά μάς λένε ότι από την αρχή του χρόνου οι συνολικές επιθέσεις σε τοπικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ ξεπερνούν τις δέκα, με αποκορύφωμα την επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της Τοπικής Ζωγράφου τις παραμονές των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.

Τις ίδιες διαμαρτυρίες έχουμε και από τους νεολαίους του ΛΑΟΣ, όπου επίσης είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις στα γραφεία τους. Σε αυτόν τον πολιτικό χώρο μάλιστα έχουμε δει και επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών σε μη προεκλογική περίοδο. Άπαντες δηλώνουν ότι δεν τους φοβίζουν τέτοιες πρακτικές. Ωστόσο κάτι πρέπει να γίνει, δεν νομίζετε;

***

Προβληματισμός για τους

νέους ψηφοφόρους

Προβληματισμό στα κομματικά επιτελεία δημιούργησε το δημοσίευμά μας για την έλλειψη ικανού αριθμού νέων στα ψηφοδέλτια. Μάλιστα προβλημάτισε ιδιαίτερα η αναφορά μας σε γνωστά κομματικά στελέχη και όχι σε ανθρώπους της κοινωνίας. Κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα άλλαξαν προτεραιότητες και οι υπεύθυνοι, ύστερα από πίεση και των νεολαιών τους, σκέφτηκαν πιο έντονα περισσότερες υποψηφιότητες νέων. Ζήτησαν δε συγκεκριμένες προτάσεις τόσο από τις νεολαίες τους όσο και από στελέχη με επαφές σε οργανωμένες ομάδες (κυρίως ΠΑΣΟΚ). Στα κόμματα έχουν προβληματιστεί, ακούμε, έντονα από το ενδεχόμενο μεγάλη μερίδα των νέων ψηφοφόρων, επηρεασμένη από τα γεγονότα του περυσινού Δεκέμβρη, να μην προσέλθει στις κάλπες ή να μην επιλέξει τα μεγάλα κόμματα – περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν.

Πράσινη κινητοποίηση

Ο ενθουσιασμός στις τάξεις της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής. Πιστεύουν όλοι στη νίκη και στην αυτοδυναμία. Έχουν εξαφανιστεί όλες οι εσωκομματικές γκρίνιες και αντιπαραθέσεις. Όλοι αγωνίζονται για τον κοινό σκοπό. Επιβεβαιώνεται όμως η πληροφορία που σας είχαμε δώσει σε ανύποπτο χρόνο περί ενασχόλησης των περισσοτέρων με τις καμπάνιες των στελεχών με τα οποία έχουν άριστες σχέσεις. Ωστόσο η κεντρική διοίκηση δίνει μάχη μαζί με τις νομαρχιακές και τις τοπικές για την έντονη παρουσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτήν την περίοδο ασχολούνται κυρίως με την οργάνωση της μετακίνησης των ετεροδημοτών, στην οποία το Κίνημα και η νεολαία έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα. Προβλέπεται το κόμμα να αναλάβει τη μαζική μετακίνηση πολλών χιλιάδων ετεροδημοτών, με πολύ μικρή συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα έξοδα, της τάξεως των δέκα ως πενήντα ευρώ. Μας λένε ότι ο γραμματέας του κόμματος ζήτησε συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους για τη μετακίνηση των φοιτητών, βασισμένος και στη δουλειά της καταγραφής που ξεκίνησε εδώ και 10 ημέρες. Ακολουθεί το έργο της επάνδρωσης των εκλογικών περιπτέρων και της συμπλήρωσης της λίστας των εκλογικών αντιπροσώπων. Ακούμε μάλιστα ότι φέτος θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς στην Ιπποκράτους, παρουσιάζοντας πολλούς νέους σε ηλικία εκλογικούς αντιπροσώπους, περισσότερους (αναλογικά) από ΝΔ και ΚΚΕ που έχουν τα σκήπτρα. Φιλόδοξος στόχος!

Βαρύτητα στη ΔΕΘ

Η κινητοποίηση του πράσινου μηχανισμού για τη ΔΕΘ είναι μεγάλος. Πέρα απ’ όσα θα πει και θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη κινητικότητα για την εικόνα που θα περάσει από τις τηλεοράσεις σχετικά με τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή του κόσμου. Σε γενικό επίπεδο η Ιπποκράτους είναι ευχαριστημένη με τη μέχρι στιγμής κινητοποίηση για τις ομιλίες του προέδρου ΓΑΠ. Ωστόσο και η Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ένα κρίσιμο σημείο. Θέλουν, αν είναι δυνατό, να περάσει ένα μήνυμα ενθουσιασμού του κόσμου. Γι’ αυτό ψάχνουν μια μεγάλη παρουσία του κόσμου στη ΔΕΘ κατά την παρουσία του ΓΑΠ. Απ’ ό,τι έχουμε δει και την προεργασία που έχει γίνει, μάλλον θα πετύχουν, αν δεν τους το χαλάσει ο καιρός… Πάντως οι νομαρχιακές της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Αʼ και Βʼ Θεσσαλονίκης έχουν ήδη κανονίσει το καθιερωμένο πάρτι μετά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου το Σάββατο το βράδυ. Φέτος το οργανώνουν στο «Allatini bar restaurant» και αναμένεται ο Γιώργος Παπανδρέου να δώσει και πάλι το παρών, όπως και άλλες χρονιές.

Το ΠΑΣΟΚ έχει νεανικά ψηφοδέλτια

Το Κίνημα υποστηρίζει ότι έχει πολύ νεανικά ψηφοδέλτια. Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι και δεν έχουμε προλάβει να εξετάσουμε τις παρουσίες της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο οι πληροφορίες για νεολαίους υποψήφιους που σας γράψαμε εδώ και περίπου έναν μήνα, αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν έγκυρες στο μεγαλύτερο ποσοστό. Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι δεν είναι υποψήφιος με σταυρό ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής, όπως είχαμε γράψει προ διμήνου, βασισμένοι σε δική του έντονη διάψευση των φημών. Ωστόσο είναι πολύ σοβαρή η πιθανότητα να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αλλά σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες όχι σε εκλόγιμη θέση – αν και κανείς δεν ξέρει τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Κάποιες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε μπλογκ, ότι υπήρχε περίπτωση να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση αλλά υπονομεύθηκε από μεγαλοστελέχη και από το περιβάλλον του ΓΑΠ, δεν επιβεβαιώνονται από τις δικές μας πηγές.

Πίεση για νέους υποψηφίους

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας έστειλε επιστολή στους προέδρους και στις ηγεσίες των κομμάτων προκειμένου να υπάρχουν νέοι σε ηλικία υποψήφιοι. Η επιστολή, η οποία έχει έντονο και εν μέρει σκληρό ύφος προς τα κόμματα, κάνει λόγο για γνωστά και άγνωστα προβλήματα των νέων, για υποαντιπροσώπευσή τους, για αποκλεισμούς της νεολαίας από τον δημόσιο διάλογο και τη λήψη αποφάσεων, καθώς και για αποξένωσή τους από την πολιτική. Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με τις διαπιστώσεις, τις οποίες και οι ίδιοι θεωρούν αυτονόητες. Θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να περάσουν τα κόμματα από τις διαπιστώσεις στις πρωτοβουλίες. Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας ζητά, «ευθέως» όπως γράφουν, τα κόμματα να προωθήσουν νέους σε ηλικία υποψήφιους βουλευτές, σε ποσοστό ευθέως αναλογικό της πληθυσμιακής αναλογίας των νέων 18-30 ετών! Ως δεύτερο βήμα, ζητούν να αναδειχθούν τα προβλήματα, οι απαιτήσεις και οι προτεραιότητες της νέας γενιάς. Γι’ αυτόν τον σκοπό θέλουν να συμμετέχουν νέοι με ερωτήσεις στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, είτε μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας είτε μέσω άλλου πρόσφορου τρόπου που θα επιλέξουν τα κόμματα. Και ολοκληρώνουν την επιστολή λέγοντας ότι ακόμη κι αν τα κόμματα δεν αποδεχθούν τις προτάσεις τους, θα επανέλθουν με περισσότερο πολιτικά ζητήματα, για τα οποία θα απαιτούν απαντήσεις.

Καλώς τους κι ας αργήσανε! Απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε δεν δέχονται να βάζουν τα κόμματα την ατζέντα των ζητημάτων, αλλά θέλουν να θέτουν αυτοί τα ερωτήματα και τα κόμματα να απαντούν. Αν το πετύχουν θα είναι μεγάλη αλλαγή! Πάντως απ’ όσα ακούμε, παρότι η επιστολή έφθασε στο ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, έχει ενημερωθεί ο ίδιος ο ΓΑΠ, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον. Συνεργάτες του όμως του είπαν να περιμένει και τις επόμενες κινήσεις του ΕΣΥΝ, αν θελήσει να απαντήσει, μια και στην επιστολή αναφέρεται ότι θα βάλουν και συγκεκριμένα ζητήματα. Ακούμε ότι είναι επιφυλακτικοί προς το ΕΣΥΝ, λόγω σχετικής πλειοψηφίας των γαλάζιων, αλλά έχει δημιουργήσει θετική αίσθηση το γεγονός ότι δεν σύρονται από την κυβέρνηση σε κανένα θέμα, ενώ έχουν προβάλει διεκδικήσεις για τους νέους πιέζοντας την κυβέρνηση αρκετές φορές.

Αριστερή κινητοποίηση

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουν σιγά σιγά στην εκλογική μάχη και οι νεολαίοι του ΣΥΝ. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, υπήρχε η πρόθεση τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν πραγματικά νεανικό χρώμα σε αυτές τις εκλογές. Οι εξελίξεις όμως και οι μάχες μεταξύ τάσεων στον ΣΥΝ και συνιστωσών στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποσκάψει αυτήν την προοπτική. Πολλά στελέχη, παρ’ όλα αυτά επιμένουν. Θα δούμε πού θα οδηγήσουν οι εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε. Πάντως η νεολαία ΣΥΝ ματαίωσε το φεστιβάλ της λόγω εκλογών, καθώς το είχαν προγραμματίσει για την περίοδο 2 με 4 Οκτώβρη. Μας λένε ότι όσα, καλλιτεχνικά κυρίως, είχαν προγραμματιστεί θα γίνει προσπάθεια να «τρέξουν» σε δρόμους και πλατείες κατά την προεκλογική περίοδο. Είμαστε σίγουροι ότι οι νέοι του ΣΥΝ θα κρατήσουν δυναμικά τουλάχιστον το προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι αργά το βράδυ…

Μικρά προεκλογικά

και άλλα

= Στις Κυκλάδες θα είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σταμάτης Μαύρος, μέχρι πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ. Οι πιθανότητες εκλογής του αυξάνονται, καθώς νυν βουλευτής δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφια. Στις Κυκλάδες θα αντιμετωπίσει το έτερο παλαιό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και νυν βουλευτή Γιάννη Βρούτση. Σε λίγο, απ’ όσα καταλαβαίνουμε, αν δεν έχεις θητεύσει στη Νικηταρά, δεν θα βγαίνεις βουλευτής…

= Απαξιωτικά αναφερόταν πρόσφατα στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη για την προερχόμενη από τη νεολαία υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία Πετρούλα Ντελεδήμου. Με τον χαρακτηρισμό «η νεαρά που μας κουνάει το χέρι από την τηλεόραση» προσπαθούσε να δείξει ότι έχει έπαρση και αλαζονεία. Εμείς πάντως νομίζαμε ότι οι συνεργάτες-σύμβουλοι-υπάλληλοι της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας θα ήξεραν τουλάχιστον το όνομα της προέδρου των Νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Αφήστε που πιστεύουμε ότι, πέραν κομματικών γραμμών, θα έπρεπε να συνεργάζονται. Πάντως κακές σχέσεις μεταξύ των «ευρωπαίων» νεολαίων των δύο κομμάτων δεν υπάρχουν, καθώς μαθαίνουμε ότι έχουν άριστες σχέσεις η Πετρούλα Ντελεδήμου με τον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο της νεολαίας του ΕΛΚ Γιάννη Σμυρλή. Όλο αβρότητες βλέπουμε μεταξύ τους …

= Στην Καβάλα είχαμε μια έκπληξη για τους τοπικούς παράγοντες, καθώς η Ιπποκράτους επέλεξε και σε αυτήν την περιφέρεια μια νέα υποψήφια προερχόμενη από τη νεολαία, απέναντι σε γνωστούς πολιτευτές. Πρόκειται για τη Μαριλίζα Τσακαλέρου – Κλαπάφτη, της οποίας το όνομα, ως υποψήφιας, κυκλοφόρησε στην περιοχή μόλις δύο μέρες πριν από την ανακοίνωση.

= Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει σε κύκλους της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ η πολύ σοβαρή προσπάθεια που έχει κάνει σε αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ για την ενιαία εικόνα του Κινήματος στην προεκλογική περίοδο. Σαν έτοιμοι από καιρό, κυκλοφόρησαν με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου αναλυτικότατο οδηγό επικοινωνίας και σχεδιασμού για υποψηφίους, όπου περιλαμβάνονται όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εικόνα του Κινήματος. Βασικά συνθήματα, στήσιμο φυλλαδίων, αναλύσεις χρωμάτων και γραμματοσειρών που χρησιμοποιούνται, πρότυπες κάρτες – φυλλάδια – αφίσες – πανό, αποτελούν την ολοκληρωμένη ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την εκλογική μάχη. Τέτοιες μεγάλες σοβαρές και ολοκληρωμένες δουλειές δεν είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα από κόμματα, παρά μόνο από μεγάλες και οργανωμένες εταιρείες. Λέτε να έχουν προετοιμάσει με αυτόν τον τρόπο και τη διακυβέρνηση του τόπου;

= Εξαιρετική επίσης είναι η δουλειά που γίνεται και στους εθελοντές διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ. Εγκαινίασαν και μια νέα, πολύ πλούσια, χρήσιμη και ενημερωτική ιστοσελίδα στη γνωστή τους διεύθυνση ethelontes.pasok.gr. Εκεί μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τι θέλουν να κάνουν, τα εργαλεία που τους χρειάζονται και άλλα πολλά.

= Το ότι το παλαιό στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Άκης Βαγιάκος θα ήταν υποψήφιος στη Βοιωτία σάς το γράψαμε εγκαίρως. Αυτό που μαθαίνουμε τώρα είναι ότι ετοιμάζεται να παντρευτεί και το μυστήριο πέφτει μέσα στην προεκλογική περίοδο. Το είχαν κανονίσει πολύ καιρό πριν, οπότε δεν θα το αναβάλουν. Πολλοί φίλοι του υποψήφιου βουλευτή προτείνουν ο γάμος να εξελιχθεί σε μεγάλο γλέντι με προεκλογική χροιά. Θα το δεχθεί η νύφη;

= Προβληματισμό έχει προκαλέσει σε κύκλους του ΛΑΟΣ και της νεολαίας του η απόφαση της Χρυσής Αυγής να κατέβει στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη. Είναι γνωστό ότι η οργανωτική δύναμη της Χρυσής Αυγής βασίζεται σε νέους, όπως είναι γνωστό ότι κατέγραψαν ένα ιστορικό υψηλό στις ευρωεκλογές του Ιούνη. Αν και στον ΛΑΟΣ στοχεύουν περισσότερο στις ψήφους των δυσαρεστημένων της ΝΔ, ξέρουν ότι όσοι ψηφίσουν Χρυσή Αυγή μάλλον θα ψήφιζαν εκείνους αν δεν κατέβαινε το «ανταγωνιστικό» κόμμα. Αφήστε που πληγώνονται ορισμένοι «παλιοί» γιατί θα κάνουν διμέτωπο αγώνα.

= Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Βάρης δεν καταλαβαίνει από εκλογές και προεκλογική περίοδο και διοργανώνει το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη καθαρισμό της ανατολικής παραλίας της Βάρκιζας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού των ακτών. Προβλέπουν σημαντική συμβολή των νέων της περιοχής τους, αλλά και τη συμμετοχή φιλικών γειτονικών ΤΟΣΥΝ και άλλων φορέων.


Σχολιάστε εδώ