Να πιάσουν τόπο οι όποιες θυσίες

Ο κ. Τσαλικάκης δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι ο πρωθυπουργός «σοκάρισε» όταν μίλησε για την οικονομική πολιτική που πρέπει να υλοποιηθεί για να βγει η χώρα από την κρίση. Ως προς τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ ότι θα δοθούν αυξήσεις και θα κυμανθούν πάνω από τον πληθωρισμό, ο κ. Τσαλικάκης αναρωτιέται αν μία μονάδα (1%) μπορεί να λύσει το πρόβλημα, παραδέχεται όμως ότι αυτή έστω η διαφορά αποτελεί βάση για τη διαμόρφωση των επόμενων αυξήσεων. Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ υπενθύμισε ότι η παράταξή του και τώρα διαφωνεί, υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν η ΔΑΚΕ συγκρούστηκε με λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές, ενώ προειδοποιεί ότι η ΔΑΚΕ δεν πρόκειται να αποδεχθεί κατάργηση των διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. «Τώρα», κατέληξε ο κ. Τσαλικάκης, «περιμένουμε να ακούσουμε στη ΔΕΘ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τότε θα τοποθετηθούμε».
Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει αρχικά ότι «η δίνη της σφοδρής οικονομικής κρίσης, όπως παγκοσμίως εμφανίζεται, ανατρέπει προγραμματισμούς, ακυρώνει σχεδιασμούς επενδύσεων, αποδυναμώνει επιχειρησιακές δραστηριότητες και ισοπεδώνει μέχρι το μηδέν την ανάπτυξη και την πρόοδο». Και παρατηρεί ότι «μπροστά στη δυσμενή οικονομική κατάσταση η πατρίδα μας δείχνει αντοχές…».
Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ δημόσιου τομέα εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ με σαφήνεια και κυρίως με ειλικρίνεια «πρωτόγνωρη για το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας, και μάλιστα προεκλογικά» περιέγραψε με παρρησία την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας και ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί την επόμενη 2ετία να παρθούν μέτρα προστασίας για τους αδύναμους μισθολογικά, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους. Όπως επίσης ότι θα απαιτηθούν μέτρα υποστήριξης της εθνικής προσπάθειας προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση και να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.
Ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει ότι πρέπει:
• Όποια μέτρα παρθούν, να παρθούν με διαφάνεια και να επιβαρύνουν αυτούς που οικονομικά αντέχουν, και κυρίως αυτούς που και έχουν πολλά και δεν έχουν ποτέ μέχρι τώρα προσφέρει τίποτα.
• Οι όποιες θυσίες να οδηγήσουν όχι μόνο στο ξεπέρασμα της κρίσης, αλλά και πολύ περισσότερο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, για να σταματήσει πλέον να χρεώνεται το μέλλον της Ελλάδας και των επόμενων γενιών. Και ακόμη περισσότερο χρειάζεται να δημιουργηθούν συνθήκες καλών κοινωνικών υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας κ.λπ. και οι μισθοί και οι συντάξεις να είναι αξιοπρεπείς.


Σχολιάστε εδώ