Νέο νούμερο δύο στον Alpha

Μία ημέρα μετά το τέλος των διακοπών του, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, συγκέντρωσε όλον τον κόσμο του καναλιού στο αμφιθέατρο της Κάντζας για τις νέες προγραμματικές δηλώσεις της διοίκησης. Ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος από κάθε άλλη φορά και η παρουσία του Δημήτρη Κοντομηνά, όπως και όλων των υπόλοιπων στελεχών, καθόρισε το περιεχόμενο της συνάντησης.
Την είδηση την έδωσε ο Κ. Μάινους, ο οποίος δήλωσε ότι το νούμερο δύο του Alpha, κάτω από αυτόν, με γενική ευθύνη για ολόκληρο το πρόγραμμα, στη θέση του διευθυντή τηλεόρασης θα είναι ο γάλλος Clement Schwebig.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε στον Ρικ Σπίνερ παρά μόνο με τη φράση «προκάτοχός μου», όπως επίσης και το ότι ολόκληρη η ομιλία του αφορούσε αποκλειστικά το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με ελάχιστες αναφορές στις ειδήσεις. Παρουσίασε το οργανόγραμμα του Alpha λέγοντας πως η δύσκολη περίοδος έληξε και πως οι μέτοχοι εμπιστεύονται τη διοίκηση, που θα πετύχει τους στόχους της. Ο Κ. Μάινους καλωσόρισε τους εργαζομένους και τα στελέχη μιλώντας ελληνικά και αργότερα δήλωσε πως θα μάθει καλά τη γλώσσα, καθώς έχει σκοπό να παραμείνει πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Εμφανίστηκε χαλαρός, χωρίς γραβάτα, και μιλούσε κάνοντας βόλτες στο αμφιθέατρο. Ανέλυσε τη διαφημιστική πτώση κατά 32% στην τηλεόραση και τη μείωση των εσόδων για τον Alpha κατά 25%. Επίσης, οι επενδύσεις αφορούν μόνο την ψυχαγωγία και το ελαφρύ, διασκεδαστικό πρόγραμμα, στο οποίο αφιέρωσε το σύνολο της ομιλίας του.
Ο Δ. Κοντομηνάς άφησε αιχμές για τον Ρικ Σπίνερ, πλέκοντας το εγκώμιο του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Είπε χαρακτηριστικά ότι, αν ήταν από την αρχή, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. «Μετά τον μεσαίωνα έρχεται η αναγέννηση», δήλωσε. Ο Κ. Μάινους ανακοίνωσε πως θα ανέβει και στη Θεσσαλονίκη, ενώ ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν ασχολήθηκε ακόμη με το ραδιόφωνο και την εταιρεία παραγωγής Plus Productions.


Σχολιάστε εδώ