μικρά νέα

η Ανεξέλεγκτη φαίνεται να είναι η κατάσταση με τη ρύπανση των υδάτινων πόρων στη χώρα μας, φανερώνοντας μια πολιτική αδιαφορία από πλευράς της κυβέρνησης για το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα.
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων – Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος κατέθεσε δύο ερωτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με:
• Τη ρύπανση υδάτων στον Δήμο Μεσσαπίας στην Εύβοια από τοξικά απόβλητα.
• Την οικολογική κατάσταση υδάτων των λιμνών της βόρειας Ελλάδας.

ξΝα μην παραχωρηθούν τα στρατόπεδα Καρατάσου και Π. Μελά της Θεσσαλονίκης στην τοπική αυτοδιοίκηση ζητά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, γιατί, όπως τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση, αρκετή περιουσία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας έχει περάσει αναίτια και αδικαιολόγητα στην αυτοδιοίκηση, χωρίς κανένα κέρδος για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

ρΑπό προχθές Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου άρχισε στο Ζάππειο το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του μήνα. Στο πλαίσιο της έκθεσης οι διοργανωτές (Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων και Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου Αθήνας) θα κάνει ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Για ένα πράσινο μέλλον».
Στο 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διεξάγεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου, περίπου 200 εκδότες παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή, με περισσότερους από 50.000 τίτλους σε 172 περίπτερα. Τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009, στις 8 το βράδυ, από τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.


3«Ξαλάφρωσε» από τα καθημερινά προβλήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και πάλι όμως τρέχει και δεν φτάνει. Τηλεοπτικές εμφανίσεις (και εξηγήσεις) για το έργο και τις ημέρες του υπουργείου και παράλληλα μάχη στην Α΄ Αθήνας, όπου ξανά θα είναι υποψήφια η κ. Πετραλιά. Το επιτελείο της δουλεύει μέρα – νύχτα και η υπουργός φαίνεται «δυσεύρετη». Δύσκολη εποχή για υπουργούς, σε μια τόσο κρίσιμη προεκλογική μάχη, και η κ. Πετραλιά θέλει να είναι «προστατευμένη» στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό!

3Υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία είναι και πάλι ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γ. Κοντογιάννης. Κοντά στους συμπολίτες του βρέθηκε όλη την εβδομάδα και διαπίστωσε (για άλλη μια φορά) πως παλεύει σε μια δύσκολη –και σκληρή– περιφέρεια. Τη λέξη «κυβέρνηση» δεν την ακούς σχεδόν ποτέ, λέει ο υφυπουργός, προφανώς γνωρίζοντας πως η Ηλεία «ανήκει» στους πολιτικούς αντιπάλους. Οι φωτιές του 2007 και η αντιμετώπιση των συνεπειών –τα όποια λεφτά δόθηκαν μέσω της νομαρχίας, όπου οι «πράσινοι» επικρατούν– πλήττουν τώρα τους τοπικούς βουλευτές… Με πολλή, σκληρή δουλειά, ο κ. Κοντογιάννης είναι αισιόδοξος για την επανεκλογή του.

3Ήρθε από τις Βρυξέλλες και… έμεινε. Ο ευρωβουλευτής (και πρόεδρος της ΔΑΚΕ) Κώστας Πουπάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ.
Και στη συμπρωτεύουσα ο κ. Πουπάκης έγινε αποδέκτης πρωθυπουργικής εντολής: «Μέχρι τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν ξαναπάτε Βρυξέλλες…». Η οδηγία αφορούσε σχεδόν το σύνολο των ευρωβουλευτών της ΝΔ. Πολύ σοβαρός ο κ. Καραμανλής, πολύ σοβαρή η κατάσταση
–είναι προφανές– για τη ΝΔ.
Μουδιασμένα τα μέλη και τα στελέχη της ΔΑΚΕ από το περιεχόμενο και τις εξαγγελίες του κ. Καραμανλή. Ο κ. Πουπάκης εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης. Και, πάντως, φέρεται αποφασισμένος να κινητοποιήσει τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης ώστε να δουλέψουν με αυταπάρνηση για τη νίκη του πολιτικού τους φορέα.


Σχολιάστε εδώ