Μια χαμένη επιταγή

Πήρα επιστολή-απάντηση, και ευχαριστώ, από τον νομάρχη
Ηλείας κ. Χαράλαμπο Καφύρα σχετικά με το δημοσίευμά μας στις 30/8/09 με θέμα: «Τι έγινε η επιταγή;», που αναφερόταν στην περιβόητη επιταγή που δόθηκε από το ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Όμως, κύριε νομάρχη, το βασικό ερώτημα του δημοσιεύματος δεν το απαντήσατε και οφείλω να ξαναρωτήσω, μήπως και τώρα πάρω πιο ξεκάθαρη απάντηση.
Εμείς δεν σας κατακρίναμε για το σε ποιες δραστηριότητες θα διατεθούν τα λεφτά, αυτό είναι δική σας απόφαση και του ΠΑΣΟΚ, αλλά για το αν εισπράχθηκαν και αν διατέθηκαν, με ποιον τρόπο διατέθηκαν και ποιες εταιρείες ή πρόσωπα τα πήραν.
Ρωτάμε λοιπόν ξανά:
1) Εισπράχθηκε η επιταγή και αν ναι, από ποιον και σε ποιον λογαριασμό κατατέθηκαν τα χρήματα; Σε ποιες τράπεζες, κι αν είναι έντοκα, ως λένε οι νόμοι και οι γραφές, με τι τόκους;
2) Όσον αφορά τους διαγωνισμούς για την ανασυγκρότηση των περιοχών, με ποια διαφανή διαδικασία έγιναν και από ποιους, φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες, και πώς θα πληρωθούν ή, αν πληρώθηκαν, από ποιο κονδύλι και κωδικό; Κι αν υπήρξε συμμετοχή.
3) Όσον αφορά τη χορήγηση των υποτροφιών, με ποια διαδικασία επελέγησαν οι δικαιούχοι, ποιοι πήραν την απόφαση και σε ποιους δόθηκαν και αν όλοι είναι από πυρόπληκτες περιοχές και με ποιον τρόπο (επιταγή ή μετρητά;) δόθηκαν τα χρήματα; Καλοδεχούμενος ο κατάλογος για δημοσίευση εκείνων που βοηθήσατε.
4) Όσον αφορά το έργο αναβίωσης της ορεινής οδού Αρχαίας Ήλιδας – Ολυμπίας, για ποιον συγκεκριμένο σκοπό χρησιμοποιήθηκαν τα 500.000 ευρώ και ποιοι συμμετείχαν στις μελέτες του έργου και με ποιες διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες; Από ποιον λογαριασμό και πώς πληρώθηκαν τα όποια χρήματα και ποιες εταιρείες συμμετείχαν ή συμμετέχουν;
Κύριε νομάρχη, ρωτάμε πάντα καλόπιστα και δεν αμφισβητούμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα κανενός. Απλώς ζητάμε, ως οφείλουμε, τη λογοδοσία που οφείλετε να δίνετε σε κάθε πολίτη.
Ευχαριστώ
Ο Καμένος


Σχολιάστε εδώ