Η λύση του οδοκαθαριστή!

Σχεδόν ενάμιση χρόνο προσπαθούν τα golden boys της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών να μισθώσουν το κτίριο-«φιλέτο» που βρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως και Βουλής και κάποτε στέγαζε το υπουργείο Παιδείας.
Η ΕΚΥΟ τις προηγούμενες μέρες προκήρυξε τον τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό, αφού –όπως υποστηρίζουν οι επί των οικονομικών συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου– στους δύο προηγούμενους είχαν κατατεθεί ασύμφορες προτάσεις για την Εκκλησία, που δεν κάλυπταν το χαμηλότερο όριο που είχαν θέσει ως προϋπόθεση για την εκμίσθωση. «Μα πώς γίνεται για το κτίριο που κάποτε κόπτονταν όλοι οι μεγαλοξενοδόχοι και επιχειρηματίες της χώρας τώρα να βρίσκονται μόνο κάποιοι που προσφέρουν πολύ χαμηλά ενοίκια;», αναρωτιέται πρώην στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας. «Έχουν αναλογιστεί άραγε πόσα έσοδα χάνει η Εκκλησία από την άρνησή τους να το εκμισθώσουν, έστω και με χαμηλότερο ενοίκιο, τόσους μήνες που παραμένει κλειστό;», αναφέρει χαρακτηριστικά. Οι φήμες λένε ότι, εάν και αυτός ο διαγωνισμός κηρυχθεί άγονος, η Εκκλησία αναγκαστικά θα το δώσει στον… πρώτο τυχόντα όσο όσο και για πολλές δεκαετίες.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν, όπως ανακοίνωσε η ΕΚΥΟ, τις προσφορές τους μέχρι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Πάντως, εάν Μακαριώτατε, οι συνεργάτες σας αδυνατούν να το εκμισθώσουν, υπάρχει και μια άλλη λύση: Το νοικιάζετε σε έναν, ας πούμε, για παράδειγμα… οδοκαθαριστή και αυτός σε κλάσματα του δευτερολέπτου συνάπτει συμφωνία (μπορείτε να του διαθέσετε και το γραφείο της ΕΚΥΟ) με κάποια υπεράκτια εταιρεία, με το τίμημα που πραγματικά πιστεύει η Εκκλησία ότι τη συμφέρει. Ρωτήστε και τους συνεργάτες σας, κάτι θα ξέρουν…
Στο σφυρί
Στις 18 Σεπτεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος βγάζει στο σφυρί και τα άλλα δύο αυτοκίνητα (ένα VW και ένα AUDI) που είχε για τις μετακινήσεις του ο Μακαριστός Χριστόδουλος και οι συνεργάτες του. Εκεί στην Αρχιεπισκοπή ή έχουν προβλήματα ρευστού και προσπαθούν να «ρεφάρουν» ή δεν θέλουν να έχουν οτιδήποτε στην κατοχή τους που θυμίζει Χριστόδουλο. Επειδή το πρώτο ανήκει στη σφαίρα του… αδύνατου, μάλλον το δεύτερο φαίνεται να ισχύει. Ας ελπίσουμε να μην τα δώσει και αυτά σε τιμή ευκαιρίας, όπως την BMW που είχε δωρίσει ο Θ. Αγγελόπουλος…
Τους «ψήνουν»
Πολλοί αρχιερείς ακούγεται ότι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα υγείας και δεν αποκλείεται στη Σύνοδο της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο να γίνουν (δοθείσης της ευκαιρίας, καθώς θα είναι όλοι οι Μητροπολίτες μαζεμένοι) και εκλογές για κάποια από τις μητροπόλεις που ποιμαίνουν. Οι υποψήφιοι Αρχιμανδρίτες κρατάνε για παν ενδεχόμενο τους ψηφοφόρους-Μητροπολίτες «ζεστούς».


Σχολιάστε εδώ