Εκτός της προεκλογικής δίνης η ΓΣΕΕ

«Η ΓΣΕΕ να μείνει εκτός προεκλογικής δίνης» συμφώνησαν ο πρόεδρος Γ. Παναγόπουλος (ΠΑΣΚΕ) και ο γενικός γραμματέας Γ. Τσαλικάκης (ΔΑΚΕ). Η συνάντηση έγινε αμέσως μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη συμφώνησαν στην ανάγκη προβολής των θέσεων και των αιτημάτων της Συνομοσπονδίας (όπως διατυπώθηκαν στο σχετικό υπόμνημα που παρέδωσαν στους αρχηγούς των κομμάτων κατά τις συναντήσεις τους εν όψει της ΔΕΘ).
Στην προεκλογική μάχη έχουν όμως ριχθεί συνδικαλιστικά στελέχη όλων των παρατάξεων, τα οποία δεν ανήκουν στα ηγετικά κλιμάκια. Το κομματικό καθήκον δεν παραμερίζεται – άλλωστε πολλοί είναι οι συνδικαλιστές που περιλαμβάνονται στις λίστες όλων των κομμάτων και οι συνάδελφοί τους σπεύδουν σε βοήθεια…
Υποτονικό, πάντως, είναι μέχρι στιγμής το κλίμα στη ΓΣΕΕ (μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων). Αντιθέτως, «βράζει» διαπαραταξιακά η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ μετά την ψυχρολουσία που τους επιφύλαξε ο κ. Καραμανλής με την εξαγγελία για συνέχιση του «παγώματος μισθών και συντάξεων». Μέχρι και για πόλεμο κατά των δημοσίων υπαλλήλων από την κυβέρνηση της ΝΔ κάνουν λόγο και συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο Δημόσιο.


Σχολιάστε εδώ