Δύο γραμμές συγκρούονται

Δύο γραμμές συγκρούονται στις εκλογές του Οκτωβρίου: Η ενιαία πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τη μια πλευρά και η πολιτική του ΚΚΕ από την άλλη. Η πραγματική αντίθεση, λοιπόν, είναι: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή ΚΚΕ. Τα διλήμματα που θέτει ο δικομματισμός και οι δυνάμεις των ΜΜΕ που τον στηρίζουν και τον πριμοδοτούν, δηλαδή τα διλήμματα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και Καραμανλής ή Παπανδρέου, είναι διλήμματα αντιλαϊκά, εχθρικά στο λαϊκό συμφέρον.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παίζουν στο δικό τους γήπεδο. Οι εργαζόμενοι πρέπει να μεταφερθούν στο δικό τους. Να αποχωρήσουν μαζικά από τις εξέδρες του δικομματισμού. Δεν τους αφορά ένας σκληρός καβγάς που γίνεται για την κυβερνητική καρέκλα. Ένας καβγάς που έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνων που ισχυρίζονται, καθένας για λογαριασμό του, ότι θα ευνοήσει καλύτερα από τον άλλο την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.
Ανώφελη για τα λαϊκά συμφέροντα είναι η υπερψήφιση των συμπληρωματικών κομμάτων του πολιτικού συστήματος, όπως είναι ο ΛΑΟΣ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα αυτά, από τη μια ασκούν κριτική στον δικομματισμό και από την άλλη ανοιχτά ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι ζητούν συνεργασία μαζί του, ενώ στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οι μισοί θέλουν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τώρα και οι άλλοι μισοί περιμένουν να βελτιωθεί το ΠΑΣΟΚ και μετά να συνεργαστούν μαζί του. Όλα αυτά τα κόμματα δεν αμφισβητούν την ουσία της πολιτικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Δεν αμφισβητούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δεσμεύσεις της, ενώ ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρικά αποδείχτηκε αφερέγγυος.
Καλούμε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν το ΚΚΕ, ακόμα και όσοι δε συμφωνούν πλήρως με την πολιτική του, αλλά αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να αποτελέσει γερό στήριγμα στους αγώνες τους.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που προτείνει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Το μόνο κόμμα που δεν είπε ψέματα στον λαό. Το μόνο κόμμα που δεν πρόκειται να τους προδώσει την άλλη μέρα των εκλογών. Η υπερψήφιση του ΚΚΕ μπορεί να συνεισφέρει στην ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, να σταθεί εμπόδιο στα νέα δεινά που του ετοιμάζουν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να ανοίξει τον δρόμο για ριζικές αλλαγές.


Σχολιάστε εδώ