ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ!
ΣΤΑΘΕΡΑ κι επίμονα τα τελευταία 24ωρα ο Κώστας Καραμανλής στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς τους επίδοξους διαδόχους του ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της παράταξης και μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Παράλληλα απευθύνει μήνυμα και προς τα οικονομικά συμφέροντα και τα διάφορα κέντρα που στο παρασκήνιο επεξεργάζονται σχέδια για την «επόμενη μέρα» και επιθυμούν να «ορίσουν» τον νέο αρχηγό του κόμματος.
Στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός εννοεί σαφώς αυτά που λέει, ότι δηλαδή θα παραμείνει ούτως ή άλλως στην ηγεσία, και δεν τα είπε για λόγους εντυπώσεων, αποβλέποντας στην ενδυνάμωση του ηθικού των στελεχών και στην αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε περίπτωση ήττας της ΝΔ και αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, στα σχέδια του κ. Καραμανλή είναι η σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου, όπου θα ζητήσει ανανέωση εντολής από το ανώτατο κομματικό όργανο. Παράγοντες της Ρηγίλλης ανέφεραν ότι αυτό ενδεχομένως εννοεί ο κ. Καραμανλής με τις φράσεις του ότι θα παραμείνει στη θέση του όσο τον θέλουν από τη Νέα Δημοκρατία.
Στο μεταξύ στη Ρηγίλλης εντείνουν τις προσπάθειές τους για αύξηση της συσπείρωσης, αλλά και περιορισμό των διαρροών προς το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη. Ήδη στις δημοσκοπήσεις καταγράφονται τα πρώτα θετικά δείγματα στο ζήτημα της συσπείρωσης μετά την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εμφάνιση που κρίθηκε επιτυχημένη και παράλληλα βελτίωσε το προφίλ του.
Σε αντίθεση με την περσινή του παρουσία, ο κ. Καραμανλής ήταν σαφής, κατηγορηματικός και ξεκάθαρος ως προς την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει, ενώ ταυτόχρονα άφησε να φανούν οι διαθέσεις του σχετικά με τα ψηφοδέλτια και τα στελέχη εκείνα που την προηγούμενη διετία ζημίωσαν την παράταξη. Δείγμα πυγμής ήταν και η κίνησή του να αποδοκιμάσει έστω και με κομψό τρόπο τους υπουργούς που βγήκαν δημόσια και διαφώνησαν με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Πολιτικοί αναλυτές σημείωναν ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός βγήκε δημόσια παραμονές εκλογών και ανακοίνωσε την απόφασή του να πάρει επώδυνα μέτρα στην οικονομία, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Συν τοις άλλοις προανήγγειλε μέτρα σε κοινωνικό επίπεδο, όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο, τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας κ.ά. Στην αντίπερα όχθη, στελέχη εξέφραζαν επιφυλάξεις κατά πόσο θα ωφελήσει στις εκλογές η ειλικρίνεια του κ. Καραμανλή. Επισήμαιναν συγκεκριμένα ότι όταν λες σε κάποιον πως αν εκλεγώ ξανά πρωθυπουργός θα πάρω σκληρά μέτρα υπάρχει κίνδυνος να μη σε ψηφίσει.
Από την άλλη, προβλημάτισε ακόμη και στελέχη της παράταξης η απολογητική στάση του πρωθυπουργού στην τελευταία του συνέντευξη στο Mega, όπου στο μεγαλύτερο διάστημα εμφανίσθηκε απολογούμενος, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύθηκε να πείσει στην επιχειρηματολογία του ως προς την απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Ο περιορισμός των διαρροών προς τον ΛΑΟΣ και ο επαναπατρισμός ορισμένων από εκείνους που στις εκλογές του 2007 είχαν ψηφίσει το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη είναι κεντρικός στόχος της Ρηγίλλης. Για τον σκοπό αυτό, μέχρι τις εκλογές θα «ανεβάσουν» τα εθνικά θέματα – ήδη ξεκίνησαν καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ για την «κρυφή ατζέντα» του στο Σκοπιανό, αλλά και για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.
Θα ακολουθήσουν το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, όπου η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και δηλώσεις στελεχών που θα προκαλέσουν αντιδράσεις εντός κι εκτός Ελλάδος.
Την ίδια στιγμή στη Ρηγίλλης αναμένουν ότι η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τον Κ. Σημίτη θα κοστίσει εκλογικά στο ΠΑΣΟΚ. Για τον λόγο αυτό έσπευσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος να δηλώσει ότι η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή θα ήταν χρήσιμη. Δήλωση με την οποία δεν συμφώνησαν αρκετοί στην κυβερνητική παράταξη, στη βάση ότι «δεν μπορείς έναν άνθρωπο που τον έχεις αποκαλέσει αρχιερέα της διαπλοκής, να βγαίνεις τώρα και να του πλέκεις το εγκώμιο».