Δεν πάνε μέχρι την Τουρκία οι «νταβατζήδες»!

Όταν υπάρχει ισχυρή πολιτική εξουσία και δεν γίνεται… φιλιππινέζα των ΜΜΕ, των γνωστών «νταβατζήδων», να κάθονται οι υπουργοί προσοχή μπροστά στους τηλεεισαγγελείς, τότε οι νόμοι λειτουργούν και όλοι ελέγχονται.
Η είδηση από την Τουρκία, που για άλλη μια φορά μάς βάζει τα γυαλιά:
«Πρόστιμο ύψους 1,7 δισ. ευρώ -ήτοι 3,76 τουρκικών λιρών- για φοροδιαφυγή επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών στον εκδοτικό κολοσσό Ντογάν, που είναι το πρόστιμο διπλάσιο των οφειλόμενων πλην μη καταβληθέντων φόρων τα έτη 2005, 2006 και 2007. Το ποσό προέκυψε
ύστερα από έρευνα, βάσει της οποίας οι εταιρείες του Ομίλου (Dogan Holding, Dogan Yayin) απέκρυπταν τα κέρδη από τη μεταβίβαση μετοχών μεταξύ εταίρων και δεν κατέβαλλαν τον ΦΠΑ επί των κερδών.
Στο πρόστιμο δεν έχουν συμπεριληφθεί οι προβλεπόμενες ποινές για την καθυστέρηση στην καταβολή οφειλόμενων χρεών προς το Δημόσιο από το 2005 και μετά. Αυτές θα υπολογιστούν αργότερα, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις θα αντιστοιχούν σε “εξοντωτικό ποσό”, διότι η μηνιαία επιβάρυνση είναι 2,4% μόνο για το 2009.
Στον εκδοτικό κολοσσό
ανήκουν οι εφημερίδες “Hurriyet” και “Milliyet”, η φιλελεύθερη “Radikal”, η αγγλόφωνη “Hurriyet Daily News”, η “Vatan”, η “Posta”, η αθλητική “Fanatik”, η οικονομική “Referans” και οι τηλεοπτικοί σταθμοί Kanal D, Star TV και CNN Turk».
Ποιος από τους δικούς μας υπουργούς Οικονομίας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα είχε τα κότσια να στείλει φορολογικό έλεγχο στα γνωστά Συγκροτήματα; Ούτε ΕΝΑΣ! Το μόνο που κάνουν είναι να τους προσφέρουν ΚΑΛΥΨΗ…


Σχολιάστε εδώ