Έλληνα δάσκαλο απήγαγαν οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν!

Ο έλληνας δάσκαλος που ονομάζεται Αθανάσιος Λερούνης συνελήφθη μέσα στο σπίτι όπου διέμενε από 12 ή 20 ένοπλους Ταλιμπάν, οι οποίοι προηγουμένως έπνιξαν με τα χέρια τους έναν από τους δύο φρουρούς που του είχε παραχωρήσει η τοπική κοινότητα, στην οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε επιρροή, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει ουσιαστικό έργο, για το οποίο τον σέβονται και τον εκτιμούν όλοι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς έχουν ήδη μεταφέρει τον έλληνα δάσκαλο στο Αφγανιστάν, κάτι που σημαίνει ότι επειδή η κατάσταση εκεί είναι ανεξέλεγκτη, κινδυνεύει η ζωή του.
Τον Λερούνη, σύμφωνα με έγκυρους διπλωματικούς κύκλους, είχε… βάλει στο μάτι ο τοπικός θρησκευτικός ηγέτης, ο οποίος φοβήθηκε προφανώς ότι θα… του πάρει το ποίμνιο και μάλλον αυτός βρίσκεται πίσω από την απαγωγή.
Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη κάνει μεγάλη κινητοποίηση, που συνίσταται σε διαβήματα στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και ενημέρωση όλων των συμμαχικών πρεσβειών που βρίσκονται στην περιοχή.
Ακόμα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από μέρους των Ταλιμπάν, πάντως η κινητοποίηση είναι μεγάλης έκτασης και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα έχουμε καλή εξέλιξη στο θέμα.


Σχολιάστε εδώ