74η ΔΕΘ: Εξαγωγές και επενδύσεις τα «αντίδοτα» στην κρίση

Σε καιρούς κρίσης και ασφυκτικής πίεσης στον παραγωγικό και εξαγωγικό ιστό της εθνικής οικονομίας, οι διοργανωτές της 74ης ΔΕΘ επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις επενδύσεις και την ανάπτυξη επιχειρηματικής εξωστρέφειας, σαν «αντίδοτο» στην κρίση.
Έτσι, στο επίκεντρο της φετινής Έκθεσης βρίσκεται η διεθνής εκθεσιακή ενότητα-αφιέρωμα Global Exchange, όσο και μια σειρά παράλληλων δράσεων και πρωτοβουλιών, όπως η επιβράβευση των κορυφαίων σε εξαγωγική δραστηριότητα και επενδύσεις επιχειρήσεων (Export and Investment Leaders), σε συνεργασία με τη STATBANK.
Όπως έχει ανακοινωθεί, το εκθεσιακό αφιέρωμα Global Exchange της 74ης ΔΕΘ, που συγκεντρώνει όλες τις κρατικές συμμετοχές από το εξωτερικό και συμβάλλει στις διεθνείς συνεργασίες, έχει φέτος θέμα «Invest In…»: Κρατικοί οργανισμοί, τράπεζες, επενδυτικοί οργανισμοί από το εξωτερικό θα ενημερώνουν τους εμπορικούς επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ για τις επενδυτικές ευκαιρίες ανά την υφήλιο. Παράλληλα, μέσω του ακόμη πιο ενισχυμένου φετινού προγράμματος Expopartenariat της ΔΕΘ θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα για προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των εκθετών του Global Exchange και εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων, επιμελητηρίων, χρηματιστηριακών-οικονομικών συμβούλων, τραπεζιτών και επενδυτών.
Σημειώνεται ότι, αμέσως μετά την 74η ΔΕΘ, θα ξεκινήσει μια δυναμική διαδικτυακή αγορά επενδύσεων στο www.afterexpomarket.gr, που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες του Global Exchange να διευρύνουν τις επενδυτικές τους επαφές.
Το άκρως επίκαιρο θέμα των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, ως «αντίδοτο» σε περιόδους οικονομικής κρίσης, θέτει στο επίκεντρό του το 5ο Business Forum της ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων εκπροσώπων διεθνών Ινστιτούτων και Οργανισμών Προώθησης Επενδύσεων, του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας κ.ο.κ. Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Άμεσες Ξένες Επενδύσεις – ΑΞΕ: Αδράξτε την ευκαιρία την εποχή της κρίσης» και οι εργασίες του περιλαμβάνουν και ειδική ενότητα-εργαστήριο για τις «Επενδυτικές ευκαιρίες στα Βαλκάνια». Το 5ο Business Forum της ΔΕΘ διοργανώνεται στο πλαίσιο της εκθεσιακής ενότητας Global Exchange της ΔΕΘ, που περιλαμβάνει το εκθεσιακό κομμάτι των διεθνών συμμετοχών, το πρόγραμμα Partenariat και τη συμμετοχή της τιμώμενης χώρας, η οποία φέτος είναι η Ινδία. Στο πλαίσιο του φόρουμ, εξάλλου, θα αναλυθεί και το φαινόμενο της οικονομικής ανάπτυξης της Ινδίας, μιας από τις λίγες διεθνώς ανερχόμενες οικονομίες στην παρούσα συγκυρία.
Συνολικά 70 επιχειρηματίες από 14 χώρες (Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιορδανία, Ν. Κορέα, Νεπάλ, Νιγηρία, Πακιστάν, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία, ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο) δήλωσαν μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Προκαθορισμένων Συναντήσεων Expopartenariat της Helexpo. Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στις Επενδύσεις, στο πλαίσιο του αντίστοιχου αφιερώματος της 74ης ΔΕΘ «Invest In» της ενότητας Global Exchange. Οι επιχειρηματίες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να συναντήσουν τους συμμετέχοντες στο 5ο Business Forum, συνέδρους και ομιλητές, και να αναπτύξουν μεταξύ τους προτάσεις επενδύσεων. Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι συμμετέχοντες στο Business Forum είναι οι Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Ελβετία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ινδία, Ινδονησία, Κόσοβο, Κροατία και Σερβία.
Επίσης, με τη συνεργασία του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, η HELEXPO φιλοξενεί στην 74η ΔΕΘ 10μελή επιχειρηματική αποστολή από τη Ρωσία. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην αποστολή δραστηριοποιούνται στον τομέα των επενδύσεων σε ακίνητα και θα συμμετάσχουν στις εργασίες του Expopartenariat, στο πλαίσιο του 5ου Business Forum ή του 15ου Συνεδρίου CEREAN που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εκθεσιακού αφιερώματος Real Estate Expo.


Σχολιάστε εδώ