54 νομοί με τα ονόματα υποψηφίων που ακούγονται

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσει εκπλήξεις ως προς τους υποψηφίους που θα στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια σε εκλογικές περιφέρειες-κλειδιά και στο Επικρατείας.

Ωστόσο, ορισμένοι στο κόμμα φοβούνται μην ξανακάνει ανοίγματα σαν κι εκείνα του 2004, με τις περιπτώσεις Μάνου, Ανδριανόπουλου (με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα) και Ανδρουλάκη, ο οποίος κατάφερε και εντάχθηκε στο σύστημα ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει δώσει αυστηρή εντολή για τα κριτήρια που θα ισχύσουν στην επιλογή των υποψηφίων: ήθος, σοβαρότητα, συνέπεια και εντιμότητα. Μάλιστα, θα ζητηθεί οι υποψήφιοι να υπογράφουν δήλωση πως δεν έχουν δικαστικές εκκρεμότητες ή άλλου είδους συναλλαγές με το κράτος, καθώς και δήλωση «πόθεν έσχες». Βλέπετε, το πάθημα με κάποιους βουλευτές που εξέθεσαν το κόμμα τούς έγινε μάθημα.

Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο. Ένα άλλο κρισιμότερο στάδιο είναι από ποιο εσωκομματικό μπλοκ προέρχονται. Ο Παπανδρέου δεν θέλει προβλήματα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να κυβερνήσει απερίσπαστος χωρίς εσωκομματικά προβλήματα και γιʼ αυτό κάποιοι εκ των συνεργατών του εξετάζουν και αυτού του είδους τα θέματα: Ποιοι είναι βενιζελικοί, ποιοι προεδρικοί; Όλα από κόσκινο.

Τα ονόματα

Τα ονόματα για τα πράσινα ψηφοδέλτια πέφτουν βροχή στο τραπέζι και έχει πολλή δουλειά η επιτροπή που έχει αναλάβει τις υποψηφιότητες, όπου μετέχουν εκτός από τον Γ. Ραγκούση και οι Ρέππας, Αθανασάκης, Πετσάλνικος, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Φώφη Γεννηματά, Συλβάνα Ράπτη. Μια δεύτερη επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο Θανάσης Τσούρας, θα είναι υποβοηθητική στο έργο της πρώτης και θα ασχολείται με τις υποψηφιότητες από τα μαζικά κινήματα και τον χώρο της νεολαίας.

Ας δούμε όμως ποιοι μέχρι σήμερα ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι στον νομό τους. Από την έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι δύσκολα όσοι ασχολούνται με τις υποψηφιότητες θα βγάλουν άκρη, καθώς γίνεται μύλος και έχει σχηματιστεί… ουρά υποψηφίων έξω από την Ιπποκράτους. Εκτός από τους νυν βουλευτές σε κάθε νομό έχουμε:

ΕΒΡΟΣ: Απόστολος Φωτιάδης, Παναγιώτης Ζαπάρτας, (βενιζελικοί), Σμαράγδα Μπιστίκα (προεδρική), Δημήτρης Λαζόπουλος και Αλοιμούδης Απόστολος.

ΡΟΔΟΠΗ: Χρύσα Μανολιά και Γιώργος Πετρίδης (βενιζελικοί) έναντι Χατζηοσμάν και Πεταλωτή (προεδρικοί).

ΞΑΝΘΗ: Σωκράτης Ξενίδης (προεδρικός), Γκιουλ Καραχασάν (κατά πάσα πιθανότητα), ενώ ερώτημα παραμένει αν θα είναι υποψήφιος ο Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, που εσωκομματικά είχε ταχθεί με τον Βενιζέλο.

ΔΡΑΜΑ: Φαίνεται ότι, αν και έχει συμπαθήσει πολιτικά τον Βενιζέλο, ο Γιάννης Ξανθόπουλος πάει αρκετά καλά στον νομό του κι έτσι δύσκολα μπορεί να κοπεί από υποψήφιος. Ο Λάζαρος Ζουρνατζής, με το μπλοκ του Βενιζέλου κι αυτός, ακούγεται επίσης για υποψήφιος, ενώ από προεδρικούς ακούγεται η υποψηφιότητα του Παύλου Παπαδόπουλου.

ΚΑΒΑΛΑ: Παραμένει η υποψηφιότητα του προεδρικού Γιάννη Τσακλίδη και της Πόπης Γερακούδη, κόντρα στον Δημήτρη Παπουτσή που τάχθηκε υπέρ του Βενιζέλου.

ΣΕΡΡΕΣ: Η πρώην ευρωβουλευτής Κατερίνα Τσαμπάζη, μαζί με τον Άρη Μουσιώνη συμπληρώνουν το μπλοκ των παπανδρεϊκών, κόντρα στον Μιχάλη Τζελέπη και τον Γιάννη Ουβένη, που φαίνεται ότι υποστηρίζονται από τον κομματικό μηχανισμό του Βενιζέλου.

ΚΙΛΚΙΣ: Υποψήφιος από την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Θόδωρος Παραστρατίδης, κόντρα στη υποψηφιότητα του Γιώργου Φλωρίδη από την πλευρά των βενιζελικών.

ΠΕΛΛΑ: Ο Κώστας Κωνσταντινίδης θα είναι υποψήφιος, όπως ακούγεται κόντρα στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πασχαλίδη, που από την πρώτη στιγμή ανήκε πολιτικά στο στρατόπεδο των εκσυγχρονιστών.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Ερώτημα εδώ παραμένει τι θα γίνει με την περίπτωση του Χρήστου Πάχτα, ο οποίος έχει ξεμπερδέψει με τις δικαστικές εκκρεμότητες που είχε, πολιτικά όμως φαίνεται ότι δεν χωρά στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, εκτός κι αν οι αντιστάσεις του Γιάννη Δριβελέγκα καμφθούν. Ο Πάχτας παράλληλα φαίνεται ότι κινείται για συλλογή υπογραφών, για να καταδείξει στην ηγεσία του κόμματος ότι πρέπει να είναι υποψήφιος στον νομό.

ΗΜΑΘΙΑ: Ο γιος του παλαιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μόσχου Γικόνογλου ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος. Ο Θανάσης Γικόνογλου παίζει εσωκομματικά με την πλευρά Βενιζέλου όπως λένε. Υπάρχει και η υποψηφιότητα της Θούλης Σιδηροπούλου, που εμφανίζεται προεδρική.

ΠΙΕΡΙΑ: Ο Αλέκος Οφίδης παίζει δυνατά στον νομό για υποψηφιότητα, αλλά εκεί είναι και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, προεδρικός, και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα γίνει με τις δύο αυτές περιπτώσεις. Επίσης στον ίδιο νομό εμφανίζεται ότι ενδιαφέρεται για υποψήφιος και ο κ. Τιτλακίδης, που πρόσκειται στην προεδρική ομάδα.

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με την υποψηφιότητα του Τσοχατζόπουλου, ενώ υποψήφιος θα είναι ο κ. Βούγιας, προεδρικός, αντίθετα από τον Άκη που είχε ταχθεί υπέρ του Βενιζέλου, αλλά και η κυρία Μαρία Ακριβοπούλου και ο Λευτέρης Τζιόλας, προεδρική και βενιζελικός αντίστοιχα, όπως τους κατατάσσουν όσοι γνωρίζουν τα κομματικά δρώμενα στον νομό.

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Κύρκος, που μαζί με τον νυν βουλευτή Χάρη Τσιόκα εκφράζουν την προεδρική τάση, κόντρα στον κ. Γερανίδη, νυν βουλευτή, Κώστα Χαραλαμπίδη και κ. Αρβανιτίδη, που τάσσονται υπέρ του Βενιζέλου. Ακούγονται ακόμα στον νομό οι υποψηφιότητες της Συλβάνας Καρασαβίδου και της Σουλτάνας Μίχου.

ΚΟΖΑΝΗ: Όλα δείχνουν ότι ο δήμαρχος Κοζάνης Πάρης Κουκουλόπουλος, «δεξί χέρι» του Βενιζέλου από την εσωκομματική διαμάχη μέχρι σήμερα, θέλει να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές. Κόντρα στην υποψηφιότητα αυτή, εκείνη του Γιάννη Παπαϊορδανίδη, που είναι προεδρικός, κι επίσης του Λάζαρου Λωτίδη και του Ιορδάνη Ανδρεάδη, που πρόσκεινται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

ΓΡΕΒΕΝΑ: Υποψήφια ακούγεται ότι θα είναι η Μαίρη Παπαγωργίου, προεδρική.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Εδώ το πάνω χέρι το έχει ένας εκ των βασικών συνεργατών του Παπανδρέου ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Ως εκ τούτου οι άλλοι υποψήφιοι θα περάσουν από τη δική του κρίση. Τα ονόματα που ακούγονται είναι του κ. Γκοσλιόπουλου, που είχε εκφραστεί υπέρ του Βενιζέλου, και του Γ. Παπαδόπουλου, ενώ ο Χαράλαμπος Μαρκόπουλος χρεώνεται στη σημερινή ηγεσία.

ΦΛΩΡΙΝΑ: Όπως ο κ. Πετσάλνικος έχει το πάνω χέρι από το μπλοκ του Παπανδρέου στον νομό Καστοριάς, έτσι κι εδώ στη Φλώρινα ο Γιώργος Λιάνης έχει το πάνω χέρι από την πλευρά του Βενιζέλου. Υποψήφιος ακούγεται για την περιοχή ο Γιάννης Στρατάκης, επίσης βενιζελικός, και η Όλγα Μυλωνά μαζί με τον Χρήστο Ναούμ από την προεδρική τάση.

ΑΡΤΑ: Ένας μόνο από το στρατόπεδο του Βενιζέλου ακούγεται ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος, όλοι οι άλλοι είναι προεδρικοί. Ο Δημήτρης Χαμπίμπης απέναντι στις υποψηφιότητες των Χρήστου Γκόκα, Γιάννη Παπαλέξη και Παύλου Στασινού.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Τρεις υποψήφιοι που τάσσονται υπέρ του Παπανδρέου και ένας που είχε ταχθεί υπέρ του Βενιζέλου, ο Νίκος Σπυρόπουλος. Οι τρεις είναι οι Χρήστος Κατσουρας, Γιώργος Κάτσικος και Αθηνά Ιωάννου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Υποψηφιότητα θέτει ο Γιώργος Ντούσκας, γιος του πρώην βουλευτή του νομού, που εσωκομματικά είναι με την πλευρά Βενιζέλου, απέναντι σε δύο προεδρικούς: Κώστα Κονή και Σωτήρη Ζώτου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τρεις υποψήφιοι προεδρικοί: Ρόη Ζικίδου, Νίκος Ζαρμπαλάς, Χρυσόστομος Ούζας.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Δύο προεδρικοί εναντίον μιας βενιζελικής: Γιώργος Σπαθής και Χρήστος Μαγκούφης κόντρα στην Λωρέν Κασσοπούλου.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Η υποψηφιότητα του Νίκου Σαλαγιάννη από το βενιζελικό στρατόπεδο πρέπει να θεωρείται δεδομένη, κόντρα στη Μαρία Θεοχάρη και τον Δημήτρη Τσαντή, που πρόσκεινται στον Παπανδρέου.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Η Πετρούλα Ντελεδήμου είναι προεδρική, ενώ ερώτημα παραμένει αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Σκοτεινιώτης ή ο Δημήτρης Πιτσιώρης.

ΛΑΡΙΣΑ: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σίγουρο ακόμη αν η υποψηφιότητα του κ. Λιάγκα θα ξαναπέσει στο τραπέζι. Κάποιοι εκφράζουν επιφυλάξεις, ωστόσο δικαιωματικά μπορεί να είναι εκ νέου αν το θελήσει ο δημοσιογράφος, αφού ήταν και την προηγούμενη φορά. Δύο προεδρικοί και δύο βενιζελικοί πρόκειται να είναι υποψήφιοι, όπως ακούγεται στον νομό: Φώτης Χατζημιχάλης, Ζωή Ακριβούλη από την πλευρά Βενιζέλου και Βάσω Αλεξανδρίδου, Τάσσος Βενέτης από την πλευρά του Παπανδρέου.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τον κ. Μπεριάτο, που πήγε στη θέση του εκλιπόντος Παπαδημητρίου στο Επικρατείας, ενώ ακούγονται και τα ονόματα τριών στελεχών, του Γερ. Φόρτε, του Στ. Σπαθή και του Σπ. Μοσχόπουλου, που έπαιξαν πολιτικά με τον Βενιζέλο.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι είναι της Μαρίας Σκλαβιανού (βενιζελική) και του Σπύρου Λογοθέτη.

ΛΕΥΚΑΔΑ: Η Ρόζα Βρεττού παραμένει πάντα το βαρύ πυροβολικό του Βενιζέλου απέναντι στην προεδρική υποψηφιότητα του Σπύρου Μαργέλη.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Στο νησί των Φαιάκων ακούγεται ότι μπορεί να μεταπηδήσει ο μέχρι τώρα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας Τηλέμαχος Χυτήρης. Είναι ίσως από τις μοναδικές περιπτώσεις που μπορεί να αλλάξει κάποιος εκλογική περιφέρεια και να εκλεγεί, ωστόσο ο ίδιος αυτές τις φήμες τις αποδίδει στον ανταγωνισμό και δηλώνει ότι είναι και παραμένει υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας. Άλλα ονόματα επίσης που ακούγονται εδώ είναι του Τάκη Μεταλληνού και του Λευτέρη Πλασκοβίτη, προεδρικών, κόντρα στον Σάββα Πουλημένο, που είχε ταχθεί με την υποψηφιότητα Βενιζέλου, όπως λένε τα στελέχη του νησιού.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Η περίπτωση Χρίστου Βερελή δεν έχει ακόμη εξεταστεί από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ορισμένοι από την Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι υπάρχουν λιγοστές πιθανότητες να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υπουργός μετά την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας. Επίσης υποψήφιοι θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο προεδρικός Βασίλης Κουρουπλής, ο Βασίλης Αντωνόπουλος, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Θανάσης Κατερινόπουλος, ο Παναγιώτης Τριφιάτης και η Δηδάμα Ζαφερούλα, όλοι τους προεδρικοί. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να είναι υποψήφια στον νομό και η πρώην ευρωβουλευτής Μαίρη Ματσούκα.

ΑΧΑΪΑ: Πάντα το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε ως υποψήφιο τον γιο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλου ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα είναι υποψήφιος όπως ακούγεται ο ένας εκ των αδελφών Παπανδρέου, ο Νίκος. Άλλα ονόματα που ακούγονται είναι του Γιώργου Θωμά, που τάχθηκε με την υποψηφιότητα Βενιζέλου και της Μαρίας Μανωλοπούλου, κόντρα στους προεδρικούς Μένη Μαλλιώρη και Μαρία Κυριακοπούλου.

ΗΛΕΙΑ: Όλοι όσοι ακούγονται ως υποψήφιοι είναι προεδρικοί: Τάκης Δημητρόπουλος, Δημήτρης Μητρόπουλος, Θεώνη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Γεωργακόπουλος και Γιώργος Παναγούλιας.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Υποψήφια είναι η πρώην ευρωβουλευτής Κατερίνα Μπατζελή, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του γιου του Δροσογιάννη, Δημήτρη, και του Νίκου Τσώνη, όλοι τους προεδρικοί, κόντρα στους Θανάση Τσουρουπλή και Αλέξη Κρητικό.

ΦΩΚΙΔΑ: Υποψήφια θα είναι η προεδρική Αφροδίτη Παπαθανάση.

ΒΟΙΩΤΙΑ: Υποψήφια η Άρια Γάτσα, ενώ ακούγονται η Βάσω Τσόνογλου, η Φανή Παπαθωμά και ο Δημήτρης Αγγέλου, που εκφράζουν, όπως λένε τοπικά στελέχη, τη βενιζελική πτέρυγα.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: Όσοι λένε ότι έχουν έτοιμους υποψήφιους στον νομό κάνουν λάθος. Το ΠΑΣΟΚ θέλει πρώτα να δει αν θα είναι υποψήφιος ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστας, και μετά να εξετάσει τις πιθανές υποψηφιότητες που θα έχει στα χέρια του.

ΕΥΒΟΙΑ: Υποψήφιοι ο Σίμος Κεδίκογλου, προεδρικός, όπως και ο Δημήτρης Πιπεριάς, πρώην βουλευτής, ενώ ως ουδέτερος εμφανίζεται ο Χρήστος Παγώνης.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Οι Άγγελος Μανολάκης και Τάσσος Χωρέμης είχαν ταυτιστεί πολιτικά με τις απόψεις Βενιζέλου, ενώ προεδρική εμφανίζεται η υποψηφιότητα της Κατερίνας Φαρμάκη. Ο κ. Μπεγλίτης είναι βουλευτής ισχυρός, κοντά στον Παπανδρέου, και επίσης ακούγεται ο Αλέξης Αλεξανδρής, πρώην ποδοσφαιριστής.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Η Σοφία Γκόλια ακούγεται για υποψήφια βουλευτής του Γιώργου Παπανδρέου, ο Θόδωρος Σεραφείμ από την τάση του Βενιζέλου, όπως λέγεται, όπως και ο Γιώργος Παραβάντης.

ΑΡΚΑΔΙΑ: Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από την πλευρά του Βενιζέλου, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιος, όπως και ο Γιώργος Παπαηλιού, αλλά ως αντίβαρο αυτών των δύο υποψηφιοτήτων εμφανίζεται η κόρη του Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Η ίδια, δικηγόρος το επάγγελμα, δεν θέλει να πάρει μια βιαστική απόφαση και πάντως όχι με τις πλάτες του πατέρα της, όπως λέει και ο ίδιος ο Ροβέρτος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Ως προεδρικές υποψηφιότητες ακούγονται εκείνες της Νάντιας Γιαννακοπούλου, του Πέτρου Κατσιλιέρη και της Φρόσως Σταυρακάκη, ενώ ως ουδέτερο ακούγεται το όνομα του Διονύση Αλευρά.

ΛΑΚΩΝΙΑ: Ο Γιάννης Καπελέρης είναι προεδρικός υποψήφιος.

ΧΑΝΙΑ: Ο Σήφης Βαλυράκης, κοντά στην οικογένεια Παπανδρέου χρόνια, θα είναι υποψήφιος, για τον Νίκο Χριστοδουλάκη ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Παπανδρέου θα δεχθεί να είναι και πάλι υποψήφιος, ο Λευτέρης Χουλιαράκης πρόσκειται στον Βενιζέλο και η Λίτσα Κουρουπάκη με τον Ευτύχη Δαμιανάκη, πρώην βουλευτή, είναι προεδρικοί.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Ο γρίφος που δεν έχει λύσει ακόμη το ΠΑΣΟΚ είναι το τι θα γίνει με την υποψηφιότητα του Μιχάλη Νεονάκη και είναι γεγονός ότι κερδίζει έδρα το κόμμα του αν κατέβει υποψήφιος. Ο ίδιος θέλει. Το ΠΑΣΟΚ όμως;

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Σίγουρος υποψήφιος θα είναι ο πρώην ευρωβουλευτής Σταύρος Αρναουτάκης, ακραιφνώς προεδρικός. Ζήτημα τίθεται και με τον Νίκο Ανδρουλάκη, που πρόσκειται στην Άννα Διαμαντοπούλου. Ο Αντώνης Βγόντζας είναι προεδρικός, καθώς επίσης και οι κύριοι Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Φραγκίσκος Παρασύρης.

ΛΑΣΙΘΙ: Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι ο άρχων του νομού και ως εκ τούτου έχει λόγο για τον πιθανό συνυποψήφιό του.

ΣΑΜΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί ανάμεσα σε δύο υποψηφίους για να κερδίσει την έδρα στον νομό: τον Βαρδίκο Πυθαγόρα, πρώην βουλευτή που είχε ταχθεί υπέρ του Βενιζέλου, και τον Κώστα Μπουρμπούλη, προεδρικό.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Όπως κάθε παραμονές εκλογών, έτσι και τώρα ακούγεται για τις Κυκλάδες το όνομα της κυρίας Άννας Νταλάρα.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Στον νομό Δωδεκανήσου ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Δημήτρη Κρεμαστινού, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που η μεγάλη πλειοψηφία πίνει νερό στο όνομά του. Από εκεί και πέρα ο κ. Παπανικόλας είχε ταχθεί με την τάση των βενιζελικών, ο δε Γιάννης Παρασκευάς, πρώην βουλευτής, είναι πολιτικός φίλος του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου.

Α΄ ΑΘΗΝΑΣ: Κατά πάσα πιθανότητα ο προεδρικός Σπύρος Κουβέλης, ο Παντελής Οικονόμου, ο παπανδρεϊκός Θανάσης Τσούρας και από εκεί και πέρα η Κατερίνα Διαμαντοπούλου, αλλά πιέζει η Άννα με το ίδιο επώνυμο, και ο Κώστας Παταβούκας.

Β΄ ΑΘΗΝΑΣ: Ο Γιάννης Ραγκούσης αν και ακουγόταν ότι τελικά έχει επιλέξει αυτήν την εκλογική περιφέρεια, τελικά παραμένει στο Επικρατείας, αν και ακούστηκε κάποια στιγμή και η Α΄ Αθήνας ή η Β΄ Πειραιά. Επίσης, η Μαίρη Ματσούκα, αν δεν κατέλθει ως υποψήφια στην Αιτωλοακαρνανία, η Λούκα Κατσέλη, ο Γιώργος Καστρινάκης, φουλ παπανδρεϊκός, ο Νίκος Μπίστης, βενιζελικός, και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Σημίτη και τώρα πολιτικός φίλος της Άννας Διαμαντοπούλου. Επίσης ο Λουκάς Αποστολίδης (βενιζελικός) και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, παλαιός συνεργάτης του Ανδρέα ως συγκεντρωσιάρχης του.

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο γιος του πρώην βουλευτή Γιάννη Παπασπύρου προεδρικός, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Δημήτρης Κατσικάρης, λαλιωτικός, ο Μανόλης Μπετενιώτης, προεδρικός, και ο κ. Τσακοπιάκος, επίσης προεδρικός.

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ: Το όνομα που ακούγεται είναι του Κώστα Λαλιώτη. Αν το πάλαι ποτέ «θείον βρέφος» πει το «ναι», αλλάζει το σκηνικό και ανατρέπονται τα μέχρι τώρα δεδομένα. Η πίεση που ασκείται είναι πάρα πολύ έντονη. Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας Θανάσης Τερζής ακούγεραι επίσης για την περιφέρεια αυτή.

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Η Ελισσάβετ Γράψα με την πλευρά του Βενιζέλου, ο πολύ καλός καρδιοχειρουργός Νίκος Αναστασίου, προεδρικός, όπως και οι κύριοι Ασπραδάκης και Κωνσταντινίδης, που είναι με την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ