Ώρα αυτοδιοίκησης

Η φετινή συγκυρία φέρνει τις πολύ πρόσφατες μνήμες από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Όπως είχε συμβεί παλαιότερα με την πανέμορφη Χαλκιδική. Με την Ηλεία. Με τα νησιά του Ιονίου. Με την Κρήτη. Με το Αιγαίο μας. Με τη Βόρεια Ελλάδα. Με την κεντρική χώρα. Με ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, που δυστυχώς την πληγώνουμε με λάθη, παραλείψεις και υστερήσεις, αντί να την αγκαλιάζουμε και να τη βοηθάμε να ορθοποδήσει.
Η μάχη που δώσαμε στα πύρινα μέτωπα μας έδωσε την ευκαιρία να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που μπορούν να αποδειχτούν εξαιρετικά χρήσιμα για το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Την ώρα της μεγάλης καταστροφής λοιπόν είδαμε τις όποιες διαφορές μάς κρατούν μακριά να παραμερίζονται. Γίναμε όλοι ένα, μια γροθιά, απέναντι στον κοινό εχθρό, τη φωτιά. Είδαμε ανθρώπους να ρίχνονται με αυτοθυσία και αυταπάρνηση στη μάχη, είτε κάνοντας το καθήκον τους είτε ως εθελοντές πολίτες που ένιωσαν να απειλείται η προσδοκία για μια καλύτερη ζωή για εκείνους και τα παιδιά τους.
Την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας λοιπόν η αυτοδιοίκηση έδειξε και πάλι ότι πρωτοπορεί. Ότι μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Ότι μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί με αρμοδιότητες, καθώς και με τους αντίστοιχους πόρους, ώστε να παρεμβαίνει καίρια και άμεσα, προσπερνώντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις.
Είδαμε τη συγκινητική συνδρομή δυνάμεων και μέσων από δήμους και κοινότητες της Βορείου Ελλάδας, που αποδείχτηκε καθοριστική για να σταματήσει η επέκταση της καταστροφής.
Με εφαλτήριο τη φετινή ΔΕΘ, που ακολουθεί την καταστροφή στην Αττική, ας μην αφήσουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη. Ώστε να αποτραπούν στο μέλλον αντίστοιχες στιγμές καταστροφής.
Η αυτοδιοίκηση μας ενώνει. Ενώνει τους Έλληνες.

Για το ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Καλογερόπουλος,
Δήμαρχος Αιγάλεω


Σχολιάστε εδώ