Στόχος του ΚΚΕ το 8%

Στόχος του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές είναι ένα ποσοστό πάνω από το 8% των πρόσφατων ευρωεκλογών, αφού μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ η τρίτη θέση στο εκλογικό σκηνικό είναι πλέον εξασφαλισμένη.

Τα στελέχη του κόμματος μελέτησαν σε βάθος τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και κατέληξαν σε συμπεράσματα ανά περιοχή και με βάση αυτά θα οργανώσουν την προεκλογική τακτική. Το κύριο βάρος θα πέσει στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ που στις ευρωεκλογές προτίμησαν την αποχή, με αποτέλεσμα το ΚΚΕ να εμφανίσει απώλεια 150.000 ψήφων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, γεγονός που ήταν πρωτοφανές για τα δεδομένα του κόμματος το οποίο διαχρονικά εμφάνιζε υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του.

Μάλιστα στην αποτίμηση που έκαναν στο ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εκτίμησαν ότι προεκλογικά υποτίμησαν το ρεύμα της αποχής, θεωρώντας πως δεν θα επηρεάσει τον δικό τους χώρο και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επαναληφθεί το ίδιο και στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ήδη η ίδια η Α. Παπαρήγα κάλεσε σε «πανστρατιά δράσης» όχι μόνο τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, αλλά και όλους εκείνους «που είχαν στο νου τους να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αλλά μπήκαν στο κατασκευασμένο ρεύμα της αποχής πιστεύοντας ότι έτσι θα ασκήσουν πίεση».

Στο ΚΚΕ γνωρίζουν ότι στις εκλογές θα επικρατήσει πόλωση η οποία παραδοσιακά συμπιέζει τα μικρότερα κόμματα, οι ψηφοφόροι των οποίων βομβαρδίζονται από διλήμματα για την επιλογή κυβέρνησης ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Για την απόκρουση αυτών των διλημμάτων ο Περισσός θα επιδιώξει να αναδείξει προεκλογικά ότι «η πραγματική αντίθεση, η πραγματική αναμέτρηση διεξάγεται από τη μια μεριά από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη από την πλευρά του ΚΚΕ». Αυτό, λένε, είναι το σημείο διαφοράς, το σημείο που χωρίζουν οι δρόμοι και ξεκινάνε οι δρόμοι της διαφορετικής πολιτικής και του διαφορετικού τρόπου ανάπτυξης.

Κατά την πάγια τακτική του το ΚΚΕ, σε όλη την προεκλογική περίοδο θα επιτίθεται εξίσου και στα δύο μεγάλα κόμματα καταγγέλλοντας ότι παρά τις φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών τους στην ουσία ακολουθούν την ίδια πολιτική. Απόδειξη του ισχυρισμού αυτού είναι, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, το γεγονός ότι η ΝΔ το 2004 δεν άλλαξε κανένα αντεργατικό ή αντιλαϊκό νόμο του

ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα πάτησε πάνω σε αυτούς και τους έκανε χειρότερους, ενώ η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αρνείται να δεσμευτεί ότι θα καταργήσει συγκεκριμένους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης της αγοράς και υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» πάνω στο άθικτο έργο και τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ.

Ως εκ τούτου ο Περισσός θα επιδιώξει σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να αποδυναμωθούν η ΝΔ και το

ΠΑΣΟΚ ενώ το ΚΚΕ να αναδειχθεί δυνατότερο για να γίνει ισχυρότερο το λαϊκό κίνημα.

Μπορεί, λένε στελέχη του, να γίνει σε αυτές τις εκλογές ένα βήμα μπροστά, εάν ο λαός συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και καταφέρει να έχει μια αδύναμη και ετοιμόρροπη κυβέρνηση του κεφαλαίου -είτε αυτοδύναμη είτε συνεργασίας- έναν ανίσχυρο δικομματισμό και ένα ισχυρό ΚΚΕ.

Στο ΚΚΕ δεν έχουν πρόβλημα με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και στις επικείμενες εκλογές αναμένεται να είναι υποψήφιοι και οι 22 βουλευτές που είχε το κόμμα στην απερχόμενη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ