Στόχος η αυτοδυναμία

Με τα μάτια στραμμένα στις δημοσκοπήσεις, που μέχρι τώρα δεν δείχνουν να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ αυτοδυναμία, αν και πιστεύουν ότι την προεκλογική περίοδο θα δημιουργηθεί αέρας νίκης και θα την επιτύχουν, ο Παπανδρέου με τους επιτελείς του, σε απανωτές συσκέψεις που ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας ώρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, σχεδιάζουν πώς θα κινηθούν, τι θα λένε, με ποια πολιτική ατζέντα θα αποδομήσουν τον Καραμανλή.
Οι πρώτες αποφάσεις που ελήφθησαν είναι να βλέπουμε στις οθόνες των τηλεοράσεών μας Παπανδρέου, προτάσεις με λύσεις, κυβερνητικό πρόγραμμα, στελέχη που έχουν πέραση στην κοινή γνώμη. Όλα αυτά συνδυασμένα με προεκλογικά σποτάκια που θα έχουν θετικά μηνύματα αλλά και επιθέσεις στον Καραμανλή.
Το πρώτο κιόλας βράδυ της προσφυγής στις κάλπες, Ραγκούσης, Μπεγλίτης, Παπακωνσταντίνου, Αθανασάκης και Γερουλάνος, έκαναν, παρουσία του Παπανδρέου, μια πρώτη συζήτηση για την πορεία προς τις εκλογές. Ο στόχος, όπως είπαν, είναι ένας: Να μην προκαλέσουμε με αλαζονικά αισθήματα και κυρίως να αποφύγουμε το μοιραίο λάθος, εκείνο που θα μας στερήσει την αυτοδυναμία… Στη σύσκεψη, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Παπανδρέου φέρεται να είπε στους συνεργάτες του ότι αυτό που χρειάζεται είναι να δείξουμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία, γιατί από αυτό θα κριθούμε.
Όσον αφορά τον σχεδιασμό της προεκλογικής περιόδου, προκειμένου να δημιουργήσουν αέρα νίκης και να κερδίσουν τους ψηφοφόρους που είναι διστακτικοί προς το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν να οργανώσουν μεγάλες συγκεντρώσεις σε πολλές πρωτεύουσες νομών, αλλά και θεματικές εκδηλώσεις με ομιλίες σε νέους, αγρότες, για θέματα παιδείας, υγείας, κοινωνικής πολιτικής. Σε πρώτο πλάνο πάντα ο Γιώργος Παπανδρέου, ώστε να καλλιεργηθεί και να παγιωθεί το αίσθημα ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει, μπορεί να αναθερμάνει το κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία, έχει λύσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα.
Ο αρχηγός του Κινήματος σε όλη την προεκλογική περίοδο θα έχει στόχο να πείσει ότι μπορεί ο ίδιος να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Στάση υπεύθυνη, όπως λένε, ρεαλιστική και αξιόπιστη δύναμη.
Οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους, όπως ισχυρίζονται τα στελέχη που αναλύουν τις έρευνες της κοινής γνώμης, δείχνουν πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι αυτήν τη στιγμή υπέρ του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου και η διαφορά κυμαίνεται περίπου στο 6,5%. Επίσης όμως δείχνουν ότι ο Καραμανλής κρατάει ακόμη δυνάμεις.
Φοβούνται επομένως ότι μπορεί να τους στερήσει την αυτοδυναμία, αλλά πιστεύουν ότι με την πολιτική και επικοινωνιακή τακτική που θα κρατήσουν μέχρι το τέλος της εκλογικής περιόδου θα τον έχουν αποδομήσει πολιτικά και θα πορευτούν ανεμπόδιστα προς την κυβερνητική εξουσία.
Γι’ αυτόν τον λόγο τα προεκλογικά σποτ, πέρα από τα θετικά μηνύματα για λύσεις, αξιόπιστες προτάσεις με πρόγραμμα και σταθερότητα, θα σφυροκοπούν τον Καραμανλή. Στην πορεία της προεκλογικής περιόδου δεν αποκλείεται ο Παπανδρέου να δείξει και την ηγετική του ομάδα, με ποιους θα κυβερνήσει δηλαδή, βγάζοντας τα άτομα που γνωρίζει ότι δουλεύουν στην πρώτη γραμμή.

Β. Γ.


Σχολιάστε εδώ